• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

HOPPLÖST

Den här veckan har Fototriss-Helena valt hopp som tema.

#Blogg100

(9)

hopp

Vart är den här världen på väg egentligen, gick igenom min bildsamling över 10000 bilder utan hopp.

Kunde inte spåra några förväntningar eller det minsta glädjeskutt. Har jag missat dom eller är det bara så här ?

Jag menar förr satte ju folk sitt hopp till tron och kyrkan vad hoppas folk på idag?

Kanske inte kyrkan men bättre väder

DSC_1575 (kopia)

”Guuud jag skall till Dublin i helgen hoppas det inte regnar.”

Nej, jag tror Gud fullständig skiter i om det skvalar utanför puben när du sitter där inne och skrålar Molly Malone, med en Guinness i näven.Tänk på att Irländarna är där jämt i det klimatet och är starkt troende katoliker. Dom kanske hoppas på lite mer

Var det bättre förr då?

DSC_0488

Vet ej, kanske framtiden var det i alla fall. Nej, jag är inte naiv, jag skulle inte vilja byta liv med dom som bor i den här byn vid Gambiafloden. Jag har så mycket som dom inte har och skulle behöva. Men tänk efter, när hände det sist att grannen dök upp utanför fönstret med sin trumma, sen fylldes lokalgatan med folk och ni hoppade runt tillsammans.

Just det, dom har ju ingen el här så problemet att dom kan råka missa Postkodmiljonären finns ju inte.

DSC_0125 (kopia)

Nej, det spelar ingen roll om vi befinner oss på Soutbank i London där det här bilden är tagen eller i Sverige. I den industrialiserade värden hoppar vi inte hur som helst till trummor.  Vi kräver utrustning, är man ekonomiskt lagd väntar man till Stadium har hoppvecka då inhandlar man hoppstyltor, backhoppningskidor eller som den här killen hoppsparkcykel till extrapris.

Fast det verkade som man hoppade till musik på 80-talet i  alla fall.

Det är ju inte så länge sen så det kanske finns hopp för framtiden.

KajsaLisa

Annonser

50 svar

 1. Din triss har en egen vinkling på temat – som vanligt får den mig att tänka till.Men så hopplös som jag får känslan av att den förmedlar att världen är … det tar jag inte till mig. Inte ens fastän det känns så ibland!

 2. Hej
  Jag gillar verkligen första bilden! Fin triss.
  http://www.srfoto.se

 3. Applåder och många leenden ger jag dig och så anar jag en touch av allvar där bakom orden – vad är hopp egentligen – med eller utan pengar……

 4. Den första bilden inger mig inget som helst hopp eftersom jag är ateist, men det är en fin bild! Gillar hoppen i de andra bilderna =) Ha en skön söndag!!

 5. Inte så mycket hopp i din triss! Men nog finns det väl något lite som inger hopp?
  Trevlig helg!

 6. Fina foton som berättar sin historia.
  AX

 7. Klart det finns hopp. Cool bild kyrkan på översta bilden.

 8. Älskar den trissen! Klockrent som vanligt och med åsikter som jag faktiskt (för en gångs skull) delar helt och hållet:-)

 9. Din triss är verkligen helt underbar och jag tänker många Hoppfulla tankar när jag ser den!
  Ha en fortsatt skön söndag!

 10. Van Halen ger en happy ending till ditt hopp lösa sökande.
  /Kiki

 11. Nog är det hopplöst på många ställen men lite hopp måste vi väl ändå känna? Jag försöker i alla fall. Smart tolkning och tänkvärda tankar. Gillar särskilt första bilden också, väldigt mäktig.

 12. Bra tolkat, jag hoppas iallafall att du inte får regn i helgen 🙂

 13. Underbar triss! Den där första bilden är riktigt kuslig…. Man bara väntar på att Gud ska låta sitt vrede gå ut över oss!!!
  Hoppas du klarade dej undan regnet!

 14. Hejsan, jag heter Natalie och driver en mode, skönhets och hälso blogg på Scenbloggen. Jag arbetar som modell och bloggar även om livet bakom och på catwalken. Just nu marknadsför jag min blogg eftersom att jag anser att det jag bloggar om kan många ta en del av, det är allt från tips och tankar.

  Du får gärna kolla in min blogg och se om den faller dig i smaken.

  http://scenbloggen.se/nataliehenning

 15. Bilder och text harmonierar som vanligt även om det gnisslar lite kring begreppet hopp. Du väljer inte de lättaste vägarna, plus för det!

 16. Tänkvärda ord. Bättre förr? Nja kanske inte men lite enklare då tror jag. Tros allt är jag ändå hoppfull för framtiden 🙂

 17. Jag måste säga att du, liksom jag, står med bägge fötterna på jorden minsann, inte många skutt där inte. Din triss får mig att le och jag håller med dig i allt. Så du lyckades få till det, bra gjort!

 18. För att inte förglömma Kriss Kross… Eller, det kanske är ganska skönt att glömma dem…

 19. Tänk vad jag önskade att jag hade haft din Nikon när jag plåtade gladiatorutmanaren i lördags… Tänk att få en rad av bågbilder… Och du hade väl kunna ställt dig på en stol och med ett stativ och dina gula stövlar hade lyst upp elegant, programmerat det själv istället för att bege sig till dit Gud satte dom på en egen ö (ja ta bara öl attityden och att de kör på fel sida vägen) Skämt å sido, du får 80 – 20 denna gång 😉 (80 poäng för texten och 20 P för bilderna)

  • Tack, Gladiatorerna vore in utmaning att testa, men som vanligt vill jag stå nära mina objekt så då tar man risken att bli nedknuffad med en sån där pinne med kudde på.

 20. Bra trissat med snygga hopp, allt annnat än hopplöst!

 21. En mörk triss som ändå andas lite hopp. En verklighet för många idag!

 22. Trots din inledande pessimism förmedlar du ju massor av hopp i dina jättefina bilder:). Ettan är magisk med dramatisk himmel till dyster, praktfull kyrka. Jag provade ditt tips med befintlig bild och fick till en sned flagga. Ska prova igen när himlen är helt blå.

 23. Vad mycket lättare det är att kommentera ett glatt och enkelt inlägg än ett djupt som det här. Jag tänker inte försöka med nåt käckt att det visst finns hopp, för jag håller med dig, det finns så mycket som tyder på motsatsen. Det som skall vara den intelligentaste varelsen på jorden använder hjärnan till att förstöra planeten vi bor på, planerar och startar krig av ekonomiska skäl, begår våld och övergrepp på andra människor och plågar och dödar djur för att sälja exempelvis deras betar. Det som ändå är hoppfullt är att det är en minoritet av människor som är så själviska och grymma, många arbetar för att stoppa det som sker och de flesta är nog bara vanliga empatiska människor som kanske inte engagerar sig aktivt, men som ändå känner vad som är rätt och fel. Det kanske är gott nog. Och här kommer klyschan… 😉 som det kanske ändå ligger något i, att man måste se det lilla i det stora och glädjas åt det. Och det tror jag att du gör, tex när du, som jag gissar, tankar energi på rockkonserter?

 24. Härliga bilder! Fina triss =)

 25. Du är ju ta mig fan sanslös. Rolig! Läste något om feminism och lite prat om detta. Själv har jag nu avslutat ett jätteprojekt Hållbar Jämställdhet som regeringen gett 240 miljoner kronor till SKL, 86 projekt över hela landet, allt ifrån Stadsplanering, räddningstjänst, socialvård, sjukvård o allt, Jag har varit projektledare för Shlm Stad socialtjänsten o vi har gått iland inom socialtjänstavdelningen, låter inte så kul, men vi har hand om allt ifrån ensamkommande flyktingbarn, skyddat boende för hedersrelaterat, missbruk, psykiskt sjuka, rumänier, hemlösa, krisboende osv, Krav, könsuppdelad statistik, men sen analys för att finna förbättringsområden. Nu har jag gått iland o är helt häftigt underbart Pensionär. Amatörtrummis, så nu kan jag rocka fett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: