• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG ORDNING OCH REDA

Lite petigt kanske men rätt skall vara rätt. Länkar upp några skyltar från Hallonbergen där jag var och fotade rulltrappor för några skyltsöndagar sen.

Det var inte så mycket till Centrum men en söt logga i alla fall.

Nere i Tunnelbanan spår 3 in mot stan till Centralen, men det är något som inte stämmer här.Just det nere på perrongen Kungsträdgården och blå linjen har inga tåg som har T-Centralen som slutstation, alla fortsätter till Kungsträdgården. Normalt anger man slutstationen för linjen på skyltarna, men inte här, okej jag är tunnelbaneproffs men för en ovan resenär är det ju bara förvirrande.

Kan det bero på att Kungsträdgården ligger nära fisförnäma Östermalm och Hallonbergen är invandrartätt och då tycker man att det räcker att dom åker till Centralen för segregationens skull.

Nej så illa är det nog inte, men det är väl SL i ett nötskal vi har för övrigt två sorters bussar i Stockholm nu, dels gå på bak och inte visa kortet och dels gå på fram och visa kortet. Man har inte löst frågan om smittorisk med skydd för chaufförerna på alla bussar än fast pandemin pågått i ett år.

Länkar upp det här till BPs SkyltSöndag.

KajsaLisa

11 svar

 1. Det första jag tänkte skriva när jag såg den söta skylten för Hallonbergen var ”att hur vågar du dig dit?????” Har aldrig varit nere i Hallonbergens t-banestation, och vet egentligen inte om jag missat nåt. Du måste ha varit där antingen väldigt sent eller mycket tidigt. Där är ju folktom…

  Du har helt rätt, är man en ovan resenär så är det bara förbryllande med rentav felaktig skyltning. Å just här i Hallonbergen bör ju bo ganska många (äldre) som troligen aldrig varit i Stockholms centrum.

  Det där med att SL från början till slut återigen gjort allt fel är ingen överraskning. SL är nog det enda företaget i nollåttaland som redan från början gjort klart ”att res inte med oss”. Minns deras kommunikationschef som visade upp sin trista nuna och proklamerade att SL inte tänkte skydda sina förare förutom med gulröda plastband.

  Hursomhelst – bra skyltat idag med:-) Tack för det och länken:-)

 2. Hallonbergen C var vi ganska ofta i på 80-talet. Då låg Obs! Interiör där som hade rätt bra, men framförallt billiga inredningsdetaljer.
  Tror att dom pekar ut T-centralen så man vet att det spåret leder in till stan. Kungsan är det kanske färre som har koll på 😀

 3. Hallonbergen har jag besökt i olika sammanhang men har då inte tänkt på att det står T-Centralen på skyltarna. För slutstationen är ju Kungsträdgården. Borde stå via t-centralen till Kungsträdgården.
  Bra bilder med skyltar fick du till. Och lite att tänka på blev det.

 4. Vilken söt klocka!

 5. Jag gillar ditt stuk på tunnelbana temat. Jag antar att du längtar några hundra mil…

 6. Fotade du rulltrappor i Hallonbergen?? Är det något speciellt med dem? Minns inte trots att jag ofta åkte t-bana dit då jag bodde i närliggande Ör! Från Hallonbergen gick man hem på bara några minuter.Men då pratar vi verkligen forntid, bodde där fram till 1995

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: