• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare

 • Kategorier

RÖR INTE FÖRSTA MAJ

Låter Första Majfirandet ebba ut med det här inlägget.

KDUs ordförande Aron Modig, förfasar sig i ett debattinlägg i SVD över första majfirandet. En massa vänstervridna särintressen som slipper jobba och springer runt och skriker på gatorna.

LÄNK

Infallsvinkeln att vi inte skall ha några politiska helgdagar, har redan tagits upp av en del bloggare (Ann Sofie Wagström och Göran Johansson  ) Skall inte fortsätta den här debatten även om jag håller med om att det är rätt komiskt eftersom alla andra helger utom nationaldagen är religiösa och det verkar inte Kristdemokraten Aron Modig ha något emot, även om vi är rätt många som är tveksamma till Gud.

Så var det med den logiken.

Nej, det är det andra, han förfasar sig över att man tog bort Annandag Pingst istället för Första Maj när man gjorde nationaldagen 6 Juni till helgdag. Han kan även tänka sig att ta bort Första Maj för att istället fira statsöverhuvudets födelsedag och jag tror inte han menar Reinfeldt.

Synsättet är rätt intressant, jag är nog lika intresserad av att fira Nationaldagen i hans form, som han vill bära plakat  Första Maj. Skall man vara seriös med Nationaldagen och vilja ha samma stuns i den som norrmännen har, så gäller det ju att samla nationen. Jag skulle aldrig dyka upp med en röd fana då, eftersom dagen skall tillhöra alla. Det gäller att samlas som svenskar under dom värderingar som vi alla kan ställa upp på.

Även Kungen får väl vara med på ett hörn.

Men istället för att gjuta olja på vågorna och kompromissa för att alla skall känna delaktighet, vill man provocera hela den svenska arbetarrörelsen.

Nu alla sossar skall ni jobba Första Maj, sen skall vi ut allihopa och hylla kungen, för så vi har bestämt att ni vill ha det .

Vilken nationell samhörighet det blir.

Första maj i Malmö förra året, har är ett gäng glada moderater som också är lediga och utnyttjar sin rätt att demonstrera, mot oss alltså.

Problemet är alltså att Aron Modig gör nationaldagen till ett högerprojekt, att samla nationen under. Problemet med KD brukar just vara att man har svårt att skilja på egna värderingar och andras åsikter, detta har ju märkts i deras konstiga underlivsdebatt angående könsbyten. KD har liksom rätt att tycka åt andra människor. Nu tycker ju över 96 % i det här landet inte som KD.

Vilket lär vara KDs stora problem nästa val.

Kan ju passa på att trots att jag inte gillar Alliansen, säga att jag uppskattar att moderaternas nya Partisekreterare respekterar arbetarrörelsens högtid.

KajsaLisa

8 svar

 1. Visst ska Första Maj vara kvar som en helgdag. Det är en viktig dag för arbetarrörelsen. Däremot tycker jag Socialdemokraterna kanske kunde förnya firandet under Första Maj. Många som deltar har politiska och fackliga uppdrag och går i tåget av pliktskyldighet. Något måste göras för att locka fler att gå med.

  • Man ändrar rätt mycket i programmet i kranskommunerna runt Stockholm, med politiska samtal bland annat. Sen har jag märkt en annan sak, i IF-Metall så är det rätt tyst, hos oss i Kommunal låter det lite mer och hos SSU är det full karneval i tåget. IF-Metall i Stockholm har nog dom demonstranter som är äldst, p.g.a industridöden i Stockholm. Vi behöver få mer fler ungdomar tror jag, som sätter lite fart på tåget. Sen kan dom ju även vara med och utforma programmet.

 2. Det är väl fler som är vänster än religiösa i Sverige? Då är det ju ojämlikt i så fall att det enbart är en vänsterdag?
  Sen försöker ju KD att demonstrera på första maj också.. i Uppsala.. så helt vill de kanske inte ha bort den? Eller så gör de helt enkelt så att de ”anfaller” från 2 håll…

 3. Man hallå! MUF kan ju inte vara ute på arbetarrörelsens dag? Det är ju helt otroligt att de ens försöker… *morr*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: