• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 21 andra, prenumerera du med.
  • Kategorier

SJÄLVKLART ÄR TJEJER SÄMRE PÅ FOTBOLL

Arne Hegerfors har påstått att tjejer är sämre på fotboll. Ja, men det är ju klart han har rätt, tycker det är på tiden att någon talar om sanningen. Det borde väl alla förstå.

Facksmil Aftonbladet

  • Tjejer saknar ju den fantasi som behövs, för att man skall kunna sitta framför TVn en hel Lördagseftermiddag och vara övertygad om att dom som spelar i den hör vad skriker åt dom.
  • Tjejer tål mindre öl.
  • Våra stämband är sämre utvecklade, om vi skriker öhhhh åhhhhhh ähhhhh AIK så hörs det inte lika bra före under och efter match
  • Tjejer har en annorlunda klädsmak. Vi skulle aldrig drömma om att sätta på oss en mössa med två armar på sidorna som applåderar när man drar i ett snöre.
  • Tjejer tänker inte lika långsiktigt. Vi skäller inte ut knattetränaren för han inte insett att just min son på åtta år skall spela för Milan som artonåring.  Vara ekonomiskt oberoende vid 25 och därför skall spela forward istället för back i knattelaget. Killar ser talang bättre alltså, speciellt när deras egna barn har det.
  • Hur fan målar man svenska flaggan i ansiktet med en kajalpenna, det går ju inte.
  • Tjejer saknar rätt ledarskap, vi fixar inte att ta över sonens knattelagsmatch när det blir fel domslut, motståndarungarna är elaka, eller sonen har en dålig dag på plan och inte gör mål.
  • Tjejer tror att fotboll är en lek och förstår inte att det är minst lika allvarligt som växthuseffekten, läget i världsekonomin och upproret i Syrien.

Framför allt är Arne Hegerfors bättre på fotboll än tjejer. Säg den tjej som kan hålla alla namn, tabeller målresultat upp och nedflyttningar i huvudet.

Vårat ”rainmansyndrom” är mycket mindre utvecklat, dessutom har vi för lite fritid.

KajsaLisa

12 svar

  1. De här var jävligt roligt skrivet 😀

  2. Det här var ett jättekorkat inlägg tycker jag. Du listar argument MOT att det skall vara något skillnad mellan tjejer och killar men konsensus av din argumentation är att tjejer är smartare – dvs att en skillnad mellan könen faktiskt existerar.

    Jag kan hålla med dig om att tjejer kan vara både mognare och seriösare i tanke och handling än hormonstinna killar – men samtidigt som du pekar på DEN skillnaden mellan könen kan du väl också passa på att erkänna att flera skillnader kan finnas? Den fysiska skillnaden Arne talar om anser jag att man få stöd för genom att titta på t.ex statistik över längd och vikt, där män sedan lång tid tillbaka burit mätbart mer muskulatur än kvinnan. Detta är en fördel till männen i en fysiskt krävande sport som fotboll – varför nämner du inte detta i din lista?

    Arnes uttalande om att tjejer hellre tittar på hockey än fotboll därför att det är lättare att förstå är naturligtvis en groda av en helt annan art. Han felar i sin egen logik om man betänker det faktum att han rör sig i fotbollskretsar där det enligt honom inte ens finns tjejer. Skulle han ta sig tid att tala med en tjej med andra intressen än just fotboll tror jag han snabbt skulle känna sig osäker i världen utanför hans bubbla.

    Sammanfattningsvis säger jag alltså att Arne har rätt angående vem som är bäst i fotboll då det är ett område han är expert på. Vad som händer utanför fotbollen har han ingen koll på och vad det gäller ‘frågan om konsten att förstå’ är det han själv som missförstått.

    • Ha ha, ta det lite lugnt, inlägget är bara ett försök att driva med stereotyper och könsroller ( vilket nog dom flesta förstått ). Killar har nog överlag tillräckligt mycket självironi för att förstå det. Om du letar efter någon logik i det så finns det ingen. När det gäller fotbollen, så tycker jag det är lite löjligt. Nästan alla sporter är uppdelade efter kön eftersom det inte går att utföra dom på lika villkor. Varför han just ger sig på fotbollen kan jag inte förstå.
      Men vi kan ju fortsätta det här tramset, höjdhoppare är dåliga på att hoppa eftersom stavhoppare hoppar högre, marathonlöpare är långsamma eftersom en Formel 1 förare kör sträckan på en bråkdel av tiden o.s.v. Allt är relativt.

  3. Alla som, likt Aftonbladet, sätter likhetstecken mellan ”förnedring” och att förlora en fotbollsmatch, vet nog inte riktigt vad det innebär att bli förnedrad.

  4. Oj jisses…men okaj, jag antecknar och lär! Du råkar inte ha numret till gurun himself? 😛

  5. Hahaha, ja det är ju därför. Absolut 😉 Hahaha.

  6. HAHAHAHAHA… jätteroligt inlägg, gillar speciellt sista ”tjejer tror att det är en lek..”

Lämna en kommentar