• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 17 andra, prenumerera du med.
 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG: SKYLTNOSTALGI.

Jag besökte en kompis i Hökarängen i Lördags och passade på att fota lite neon.

Gjorde det här för cirka fem år sen och sen dess har några blivit inaktuella, eftersom affärerna bytt ägare och sysslar med annat än det som står på skylten och vissa tyvärr gått sönder.

Men först lite bakgrund.

Hökarängen byggdes efter krigsslutet fram till mitten på 50-talet. Det var ändstation för första riktiga tunnelbanelinjen som utgick från Slussen, som invigdes 1950. Skriver första riktiga eftersom det gick spårvagnar under Götgatan redan på 30-talet. Centrumet på bilden var en gågata.

För troligtvis över 10 år sen bestämde man tydligen att man skulle ha klassiska neonskyltar i centrum, så jag tog lite bilder på dom igen.

Känns väl tidsenlig, folk har ju förstört hälsan hur länge som helst.

Många barnfamiljer lämnade trångboddheten i innerstan och flyttade ut till dom större lägenheterna i förorten, så den här skylten platsar ju.


Det här känns lite fel, Frisör är ju okej, men Retro, retro brukar ju handla om 50-talet men retro 50-talet. Det blir ju retro-retro, var hamnar vi då tidsmässigt?

Den här är ju rolig, när neonskyltar var populära fanns inga bankomater, nu finns knappt bankomater länge men skylten finns.

Jag så här blir det när neonen flyttar in i nutid så blir det liksom fel men roligt. Hade det stått Bruna bönor så hade nog invånarna på 50-talet förstått att det serverades mat här.

Länkar upp inlägget till BPs Skyltsöndag.
KajsaLisa

Annons

8 svar

 1. Snygg skyltning,Kul med lite riktiga skyltar i neon från Hökarängen- Och jag gillar dem! Visst är det intressant med många av huvudstadens förorter som också bevarat sin gamla karaktär. Liknande är det med Hägersten m. fl.

 2. en blandad stadspromenad

 3. Måste medge att jag aldrig besökt Hökarängen. Ja, det är ju inte för sent för en tur dit egentligen… För jag älskar ju neonskyltar och den förorten verkar inte piffats upp ”tidsenligt” om man säger så. Men guuu så läckra neonskyltarna är.
  Skrattade gott åt Bankomat-skylten. Den ser ut som om någon textat den från hand. Ett riktigt roligt retro-försök:-)

  En härlig Skyltsöndag här hos dig. Tusen tack för den och länken:-)

 4. Himla kul tankar till alla skyltar, för du har ju så rätt, tidsmässigt blev en hel del skyltar missvisande. Retro-retro blev ju dråpligt och bankomat har varit och farit snart. Men det är något visst med de klassiska skyltarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: