• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 17 andra, prenumerera du med.
 • Kategorier

TRÅKTORSDAG: KAMERATILLBEHÖR.

Det är något som inte stämmer här, är det en Sony-Canonhybrid?

Nej såhär ligger det till, jag har investerat i det tråkigaste kameratillbehöret, linslock.

Japp så ligger det till, jag är expert på att slarva bort linslock. Jag har funderat på att köpa storpack (men det finns nog inte), men man kanske kan prenumerera. Men varför står det Canon på det?

Jo längst fram på alla objektiv finns det en gänga där man kan skruva fast filter, alltså olika typer av glas, för att skydda objektivet eller få effekter. Har man ett Sonyobjektiv med 67 mm öppning så passar även samma filter på andra kameror med samma öppning och eftersom man klämmer fast linslocket där så passar det även på andra kameror.

Jag var inne på Scandinavian Photo och dom billiga universallinslocken utan namn var slut. Sony fanns inte så det fick bli Canon för 109:- Nikons kostar ungefär det dubbla för samma plastpryl, varför vet jag inte köper man ett dubbelt så dyrt objektiv då blir ju bilderna bättre, men ett linslock, får väl testa att fota med dom på, men jag misstänker att det bara blir svart.

Tråden som syns på vänster sida är ett senilsnöre, som jag också köpte, att det finns senilsnören till linslock att köpa tyder ju på att fler än jag lider av samma problem.

Okej, jag ändrar mig, linslock är inte det tråkigaste tillbehöret, senilsnöre är ännu tråkigare.

Dessutom töntigt

KajsaLisa

Annons

10 svar

 1. Hahaha! Det må vara töntigt, vilket det är, men med tanke på 109 kr/st så ser jag poängen faktiskt. Så kul förresten att Scandinavian Photo som butik har överlevt och är still going strong. Det är då inte tråkigt alls;-)

 2. kameraaffär har jag inte besökt på länge, minns tiden när jag framkallade svartvita bilder hemma, köpt utrustning på loppis, han var duktig, kul.

  Nostalgi i England 1930, 40, 40, 60-tal:
  https://urplay.se/serie/226402-filmer-fran-ett-svunnet-storbritannien

 3. sonen som också var intresserad av foto 🙂

 4. Ha ha jag har samma problem, men jag har några extra redan före. Med senilsnöre gav jag upp då jag byter objektiv. Jag kör med Samyang som var nära ikväll då det var lite Norrsken och så har vi ju en komet att fota, och snöre i mörker är en rätt tokig grej. Nä nu ska jag ut igen.

   • Ja vaknade till nu och pälsade på mig… stativet med kameran stod redo men inget norrsken… den här kometen vet jag inte vilken det är som lyser av alla stjärnor. Jag får läsa på åt vilket håll jag ska söka. Ett par stjärnfall låste mitt öga på i varje fall, det brukar bli fint på långa slutartider. Minus 20 klockan 03:15 steg jag ut.

   • Gillar varken tiden att gå upp eller temperaturen, men okej då alla är olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: