• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG: BRILJERA

Nu börjar skyltarna från min Londonresa i påskas ta slut, i nästa Söndags Skyltsöndag hos BP kommer jag att göra något med bottenskrapet.

Idag skall det bli lite allmänbildning och en sak man kan använda skyltar till, t.ex när man bloggar.

Ett bläckställ med en modell av sidan på en järnvägsvagn vad är det för speciellt med det?

Rätt intetsägande sak på London Transport Museum, men det är då man skall vrida lite på kameran för att fota skylten bredvid så man kommer ihåg storyn om det som är rätt makaber.

Terroristattentat är inget nytt, det förekom redan under 1800-talet i Londons tunnelbana. Ofta iscensatta av irländare, det är väl lika bra att tillägga att engelsmännen hade terroriserat irländarna i flera sekel eftersom dom ockuperade landet. År 1897 small en bomb av i en förstaklassvagn vid stationen Aldgate, med två dödsfall. I just det här fallet är det oklart vem som utförde attentatet.

Man reparerade vagnen men tog bitar av den och tillverkade det här bläckstället, ingen vet vem som gjorde det, men det troliga är att det gjordes på någon av Metropolitan Railways verkstäder, sen hamnade på något kontor i företaget, vilket idag skulle framstå som rätt makabert idag med tanke på dödsfallen.

Nu har jag dykt lite djupare i storyn, men i stort sätt så räckte det att vrida lite på kameran för att få med skylten så man minns varför man fotade det. Annars hade det varit ett totalt ospännande föremål man glömt varför man fotade, nu finns det i datorn bredvid bilden.

Just det, nu vet ni hur det står till med min så kallade allmänbildning.

KajsaLisa

10 svar

 1. Skyltning med en historia till är alltid spännande för min del. Skylten får ett annat liv, en annan betydelse. Tack för detta Kajsa Lisa! 🙂

 2. alltid lät man sig något nytt när man läser din blogg

 3. Gillar din allmänbildning och hänger väldigt gärna på. Intressant och ny kunskap hos mig.

 4. Inget fel på din allmänbildning. Inget fel att dela med dig heller. För om jag jämför din allmänbildning med min så vinner du varje gång;-)

  Tusen tack för London-skyltningen och länken:-)

 5. Det gäller att var både finurlig och omsi kring sig (stavar man så tro) när man ska fota och dokumentera samtidigt, bra där KaksaLisa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: