• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

TRÅKTORSDAG: OS

Nej jag tittar inte på OS, tycker det är jättetråkigt, dessutom är det orättvist.

Det är många som anser att det är orättvist att Armand Duplantis tjänar mycket mer på att hoppa med en stav än vad Daniel Ståhl tjänar på att kasta iväg en tallrik, trots att bägge två vann guld.

Men det finns ännu större orättvisor.

Jag tänker på den största folksporten inom friidrotten.
Kast med liten boll.


Tänk när man hade idrottsdag i skolan och alla skulle kasta iväg bolljäveln så långt det bara gick.
Att alla sysslade med kast med liten boll hade nog egentligen mest att göra med skolplikten, själv hatade jag den.

En om vi nu tittar på dom andra grenarna, typ höjdhopp, längdhopp och springa 80 meter, så fortsatte en del elever med det och blev riktigt duktiga.

Men vart tog alla duktiga bollkastare vägen?

Eurosport vände dom ryggen, Friidrottsförbundet brydde sig inte och eftersom det inte blev någon OS gren får dom inga medaljer heller.

Nu kanske inte sporten är så kommersiell så någon brytt sig om att muta OS pamparna, den greppvänliga gula gummibollen på 300 gram på bilden rymmer ju inte någon Coca Colalogga och sporten kanske inte är så publikfriande och actionfylld.

Men orättvist är det.

Världsrekordet i kast med liten gul greppvänlig gummiboll på 300 gram är 167 meter.

Om nu någon bryr sig.

KajsaLisa

10 svar

 1. Hahaha! Du har åtminstone koll på vem som vann guld och i vilken disciplin. Bra där!!!
  Nu är jag ju betydligt äldre än du, så ”kast med liten boll” var en av mina bättre grenar, men min lilla boll såg inte alls ut så fin som din. Det var en liten bolljävel i brunt skinn och ”hemmasydd”. Ja, så var det på 1960-talet;-) Sedan ersattes disciplinen med ”kast med stor boll”, vilket var ungefär samma sak som att kasta slägga, fast bollen var ingen blykula…
  Å så tråkigt;-)
  Du hittade i alla fall fler tråkiga grejer än jag och Susjos denna Tråktorsdag.

  PS. Seriöst – visst är det orättvist att Duplantis tjäner miljoner medan Ståhl, Pettersson med mera tjänar ingenting. Snarare tvärtom, de får pröjsa ut egen ficka. Åtminstone OK eller SOK borde ge dem ”lite” högre lön än vad dom har. Det indonesiska paret som vann dubbeln i badminton(!!!) får 6 miljoner kronor i bonus samt 10 000 kronor i ”månadslön” så länge de lever. Å då talar vi om ett U-land… DS.

 2. Kast med liten boll var inte så kul, däremot slungboll! Fast en gång var det en tjej som snurrade ett halvt varv för mycket och slungade in bollen i magen på tjejen bakom som stod näst på tur. Det tyckte nog inte hon var sådär jättekul. Om det var på en torsdag (vilket jag inte minns) så blev det säkert en riktig tråktorsdag för henne 😀

 3. Vad gäller kastgrenarna så har jag inte lyckats bra i någon annan än kula. Men däremot löpning, längd, häck och höjd hade jag bättre framgångar i.
  Vad gäller sponsorer så har det nog att göra med stav har fler ”tittare” än en del kastsporter. Liknande är det med herrfotboll och herrhockey. De tjänar mycket mer än tjejer och har helt andra sponsorkontrakt. Så all idrott är i princip orättvis. Och det är ju trist. Även att vi har olika förutsättningar är ju orättvist. Visst är det?

 4. håller på att lära mig kasta nu på gamla dar… lite bättre i alla fall

 5. Ja, mycket är orättvist inom toppidrotten. Sedan finns ju doping och ”skumma pengar”. Men samtidigt är vissa tävlingar spännande och underhållande. Jag har inte tittat så mycket på OS men mest för att direktsändningarna kommer på sådana tider då jag inte är vaken. Lite har jag följt Finlands prestationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: