• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

TÄNK PÅ MÖNSTERDJUPET

Vi har haft ett fantastiskt sommarväder i alla fall i Stockholm rätt länge nu, beroende på att jag jobbat hittills, men det blir nog mer normalt framåt Augusti då min semester börjar. När det blir vått väglag kan halkan bli ett problem, därför länkar jag upp några tips till Gems Weekly Photochallenge på temat halka.

Gummistövlar är jättebra när det är blött, men tänk på mönsterdjupet som bör vara minst 3mm, är det under 1,6 mm så blir Farbror polisen arg. Tänk på att första December då man byter till fodrade gummistövlar är det lag på 3 mm.

Sen bör man slå av lite på takten när det regnar, det kan dyka upp någon med paraply som inte ser vart dom är på väg och man måste göra en snabb undanmanöver, det är lätt att få sladd och då halkar man.

Säger bara: Blöta trädäck thats the skit.

Regnar det så mycket att det står en massa vatten på vägen, ingen fara om man använder rätt teknik. Hoppa framåt jämfota så sprids vattnet åt sidorna och sulorna får kontakt med vägbanan.

Nej jag vet att det är helt lagligt med blankslitna sulor på gympadojorna, men även gräsmattor kan var hala fast vädret är fint.
Om någon tolkar det här som att något håller på att glida ned under busken så vill jag bara påpeka att jag tar inget ansvar för din snuskiga fantasi.

KajsaLisa

14 svar

 1. Tack för bra tips! Och sista bilden ger absolut utrymme för fantasin.

 2. Hahaha! Nej då, jag tolkar sista bilden inte alls på det sättet. Jag menar du har ju jeansen på… :-))))))))
  Några bilder är mycket välkomna favoriter i repris, men den nästsista minns jag inte. Den är kanoooon. Dina fötter med stövlarna på ser ut som ett par ögon som sitter på ett rovdjur- Så himla häftigt!

  PS. Visst har vi haft en enastående sommar så här långt. Känner fler som går på semester sent i år. Hoppas verkligen att även ni får njuta av fint sommarväder.

 3. viktigt, jag vet, har halkat några gånger när jag jobbar på vår bergsträdgård…

 4. Haha! Ett härligt inlägg med en finurlig tolkning – som alltid 😀

 5. Fyndig tolkning! Halkolyckan kan vara framme lite när som helst! Kanske skulle man ha broddar på skorna så fort det är blött ute. Men det funkar väl inte, det är säkert livsfarligt. Då får man lita till försiktighetsprincipen i stället.

 6. Haha kulig tolkning! Där jag är nu behövs inga stövlar, kruttorrt är bara förnamnet, kantarellerna är små torra knappar. Men högmod går före fall, det blir nog mer normalt här också.

 7. Hahaaa! Det var ett kul inlägg. Hoppas att ingen som ramlade slog sig fördärvad 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: