• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG: INKOMPETENTA NOLLÅTTOR

I Lördags ställde jag mig frågan kan vi något i Stockholm fortfarande. Jag lägger upp några bilder från i Lördags med skyltar i BPs skyltsöndag, men inlägget handlar om något annat.


Titta på den här skylten, den sitter på Vasabron mellan Tegelbacken och Gamla Stan byggd 1877.

AB Atlas låg uppe vid St Eriksplan och byggde lok vagnar och tydligen broar. Man behövde alltså en bro, satte ihop den och körde hit den några kilometer bort. Den står här fortfarande.

Inte som idag wow vi har fraktat en guldbro till Slussen från Kina. Vi hade en massa varv i Stockholm en gång i tiden, som kunde gjort det lokalt.

Atlas hamnade senare i Sickla, blev Atlas Copco, och finns knappt kvar. Det blev ett köpcentrum där vi Stockholmare shoppar. Alltså vi shoppar saker gjorda i Kina där företaget låg som byggde broar och vägverket shoppar broar i Kina.

Men okej Citytunneln är väl ett mästerverk, här är nedfarten med tre rullande rulltrappor från Odenplan till perrongerna.

Nja andra avsatsen ned mot perrongen här är två rulltrappor trasiga och en fungerar, bara några år gamla, så här är det hela tiden. Jag har hört av insatta källor varför. Det finns flera olika kvaliteter av rulltrappor beroende på på vad dom skall användas till.


Det är nämligen så att p.g.a snålhet köpte man ett billigare system, avsett för varuhus och liknande, som inte tål det hårda tryck som är på dom, när alla resenärer skall åka upp och ned till tågen. Vi
klarar inte ens av att köpa in saker längre.

Däremot har vi en otrolig kompetens att sitta i möte i Teams via datorn och rita staplar i Power Point. Under pandemin har vi upptäckt att vi inte ens behöver gå till jobbet för att sitta i möte.

Wow kineserna och alla andra länder är jätteimponerade.

Nej nu skall jag inte vara elak, vi klarar fortfarande av att fickparkera våra tjänstebilar när vi skall in på kontoret.
Jag lade in den här bilden med flera skyltar för att få en övergång till morgondagens inlägg till GladMåndag, lite kaosbilder från Lördagens väder.

KajsaLisa

12 svar

 1. Visst blir man impad av vad yrkesfolk kunde förr, för att inte tala om husmödrar… men visst kan vi fortfarande, fast andra saker, slipper sitta fyrtio kvinnor i samma rum och kopiera…

 2. Svidande ironisk kritik, välbefogad kan tyckas, så jag sitter och nickar instämmande. Kan vi börja tänka om snart? Och göra rätt och utnyttja egna resurser…

 3. Hahaha! Som vanligt har du överträffat dig själv:-) Gillar ditt resonemang, fast inte konsekvenserna förstås. Kan berätta att det där med undermåliga rulltrappor hände även vid Östra Station. De är trasiga jämt. Hur var det nu igen – när snålheten bedrar visheten…
  Den enda trösten med Atlas Copco år väl att de fortfarande är rätt ensamma om att göra specialborrar för bland annat tunnelbanebyggen, men det är nog troligen bara en tidsfråga tills även den grenen tas över av Kina.

  Tusen tack för din Skyltsöndag och länken:-)

 4. Redan på 80-talet stoltserade inköpare med sin inkompetens. Köpte in nya pendeltåg från Italien som inte tålde kyla. Sen satt jag fast i pendeltågseländet på vintrarna…

 5. Tänk så trist att mycket av det rejäla hantverket och hemmaproduktionen försvunnit. Håller helt med dig.
  Och de som fortfarande har jobb som inte kan ersättas behöver heller aldrig sakna jobb.
  Kanske dags för en omstart kan jag också tycka.

 6. Man brukar få vad man betalar för… kolla guldbron om 143 år… Här i norr för några år sedan fick dom sätta in gamla lok. Ja det kom ju snö på spåren. De gamla bruna loken gick i alla väder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: