• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

TRÅKTORSDAG: SPÖKBRIST I TUNNELBANAN

I eftermiddags när jag kom hem från jobbet fick jag snabbt hoppa på tunnelbanan in till stan igen, skulle lämna in ett papper om ett politiskt uppdrag jag var nominerad till och givetvis glömt.

Nu kom jag att tänka på en sak som jag inte gjort tidigare, vad tråkigt vårat tunnelbanesystem är.


Lägger upp ett över London som jämförelse, dom röda prickarna har jag lagt dit och dom visar var i systemet det spökar. Spöken har ju dels gratisshower vilket är utmärkt så här helgen innan lön. Sen inget trams med att nä jag spökar bara för 8 personer i taget, det är Pandemi nu.Så här ser det ut i Stockholm, en punkt och dom spökerierna känns nästan lite konstruerade, ett silverfärgat tåg som fanns på 70-talet skall spöka här och släppa av döda själar vid Kymlinge, en spökstation mellan Hallonbergen och Kista som aldrig öppnats.

Här är den Stockholmska varianten som helt saknar återkoppling till vem som spökar och varför. Det blir bara någon halv story utan den tragedi och människoöde som brukar förklara spökerierna. Sen att den som berättar påstår att det är det enda tunnelbanesystemet det spökar i, blir ju närmast komisk.


Sen London här spökas det med klass och man försöker hitta bakgrunder och förklaringar, här har man respekt för sina spöken, inget jävla trams om en station som aldrig blev färdigbyggd och döda anonyma själar utan bakgrundsstory.

Ni få själva jämföra bägge videorna och visst är våra spökerier pinsamt tråkiga jämfört med Londons. Min slutsats är att silvertåget och Kymlingespökerierna bygger på någon form av småstadskomplex.

När det gäller dom i London hittar jag inga naturliga förklaringar.

KajsaLisa

8 svar

 1. funderar om vi har spöken i spöken i spårvagnar i Göteborg 🚃

 2. Jag föredrar nog en tillvaro utan spöken… 🙂

 3. Skulle givetvis välja spökerierna i London. Ingen tvekan.

 4. Det räckte med att lyssna på den svenska killens röst i några minuter för att bli sömnig. Nu orkade jag inte lyssna på hela videon från t-banan i London, men den hade betydligt mera ”stuns.
  Men så byggdes London t-bana ju redan 1863, medan Stockholms t-bana invigdes 1950, så det där med fler ”riktiga” spöken i London har ju sin naturliga förklaring;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: