• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG:BOKREA

Ja så var det dags igen för första vårtecknet, bokrea. Länkar upp mina upplevelser till BPs Skyltsöndag.

Med Akademibokhandelns katalog i högsta hugg tog jag tunnelbanan in till stan, gick över Sergels Torg, tog rulltrappan upp ………..

Men vad nu då ???????????

I know a place, ja det gör jag också men den verkar inte vara här. Var har dom gjort av Akademibokhandeln? Dom andra skyltarna verkar tillhöra konsultföretag, men har dom rea på konsulter nu? Kanske kan hyra en snygg konsult och bli bjuden på middag, äsch dom brukar vara rätt tråkiga.

Men efter lite letande i Sergelgången hittade jag rätt. Jag hade ingen aning om när den försvann hit, jag bör nog besöka bokhandeln lite oftare.

Två fynd, först Thomas Pikettys Kapitalet och ideologin. En tegelsten på 1163 sidor. Mycket ekonomihistoria, men jag är duktig på ekonomi. Alltså 1163 sidor för 149 kronor det blir 7,8 sidor per krona, troligtvis den mest ekonomiska boken på bokrean.
Men jag tror jag värmer upp med Kapten Kalsong först, innan jag lämnar den till han som skall ha den.

Sen var jag givetvis inne och stöttade min lokala bokhandel, men det är en speciell bok jag återkommer till i morgon, i GladMåndag.

KajsaLisa

18 svar

 1. knepigt att inte hitta bokhandeln, men till sist så! Har inte handlat på rean, skäms lite, men har gjort mig av med alla böcker utom kokböcker /finns två spaltmeter) o ska inte börja på ny kula hur frestande det än vara månde. Härliga skyltar i favoritämnet

 2. Har faktiskt inte varit i stan sedan i mars ifjol. Så japp, jag kännerinte igen mig heller.
  Å för att vara ärlig säger mig böckerna ingenting heller – oooops! Men med tegelstenen i högsta hugg kan du kanske konkurrera med Ama om ekonomipriset 2021;-)

  Stort tack att du skyltar:-)

 3. Svar: Jag insåg att jag måste lägga upp en Skyltsöndag jag med. Det går ju inte att ni numrerar skyltsöndagarna och jag hoppar över – trots giltig ursäkt. Det blev visserligen bara en ”fådd” skylt, men den är kanoooon:-)

 4. alltid kul att göra bokfynd! 🙂

 5. Boklig vinkel och prisvärd skyltning 🙂

 6. Eftersom jag själv varit konsult och är gift med en fd konsult så kan jag bara hålla med – dom brukar vara rätt tråkiga 😀

  Snyggt skyltat! Fast tegelstensboken hade jag nog undvikit även om den var prisvärd… 😉

 7. Snygg skyltning! Men nu har vi Glad måndag, som sagt var, hihi….. 😀

 8. Noterade också för ett tag sedan att Akademibokhandeln flyttat. Nu hade jag inget ärende dit för jag brukar gynna den i ”Skrapan” eller i Ringen. Men den har ju väldigt länge legat här på gaveln som ett landmärke.
  Bra köp och väldigt ekonomiskt. Kapten Kalsong har jag också köpt till ett barnbarn.
  Intressant att läsa vad du köpt mer.

 9. Det var som i Täby centrum. Då jag bodde där ett år hittade jag affärerna ganska bra. Men sedan flyttade jag tillbaka till Finland, och då jag besökte TC bara en gång per år var det inte många affärer som fanns kvar på sin gamla plats. Kanske Åhlens och teknikmagasinet och faktiskt bokhandeln, men annars slutade många, nya började och befintliga flyttade runt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: