• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

LÄSA

Jag tänkte att jag skulle tackla Gems Weekly Photochallenges tema den här veckan på temat ”Läsa” utan att fota läshörnor och böcker.

Lästips

En försäljare av Big Issue Londons motsvarighet till Situation Stockholm, ger mig ett lästips, jag har redan köpt en tidning det är därför han är så glad.

Läs och begrunda.

Greenwich foottunnel under Themsen, vore det inte lättare att skriva vad man får göra?

Avläsning

Inte roligt att kolla vädret, Juli 2015, blött och kallt och blåsigt. Nej termometern  låg inte i vattnet utan på land. Saknar inte bikinin, däremot handskar.


Läxläsning.

För tio år sedan ungefär var jag på resa Gambia och Senegal. Vi hade med oss pennor och skrivböcker, som vi lämnade i en by längst upp vid Gambiafloden, blir väl läxläsning så småningom.

KajsaLisa

20 svar

 1. En härlig glad första bild! Gissar att du gav honom en slant bara för att han ställde upp tt bli fotad.
  När jag såg skylten som förresten hade varit en hit i Skyltsöndag så lärde jag mig två nya ord – de två första ”busking” och ”animal fouling”. Språket har onekligen utvecklats i UK för förut hette det ”dog shit” och det fanns/finns hur mycket som helst av det på gatorna.

  Även vi sponsrade ett barn eller rättare sagt ett fotbollslag – Serrekunda – i Gambia när vi var där på 1980-talet. Inte med pennor dock, utan med riktiga fotbollar som dom inte hade. Bollen de spelade med var hemmagjord och bestod av olika material som man hade knutit ihop med olika band.

  Ett härligt inlägg:-)

 2. Underbara bilder! Läskunnighet så viktigt, att läsa ger styrka… och visa delar försöker man hindra det, i Norden har man haft annan syn; obligatorisk gratis skola för alla, oavsett kön och rikedom… och vi kan se resultatet av det.

 3. Upplyftande variant på tolkning av läsa!
  Den första bilder; ger mig minnen av min halvbror, narkoman i Oslo som sålde tillsvarande tidning =Oslo. Med det arbetet kunde han lägga av med större delar av sitt kriminella. LIllebror finns inte mer, han dog 49 år ung i oktober 2018 efter en tid den svängen sedan han var 12 år. Han läste aldrig.
  Den sista bilden ger ett stort hopp och är vacker 🙂

 4. En fantastisk tolkning – igen! Första och sista bilden är allra bäst 🙂

 5. Fint bidrag! Tidningen här i London har jag köpt och jag förstår att killen var glad när du handlade. Motsvarande Situation Stockholm köper jag när den kommer ut.
  Och att ta med pennor och skrivböcker är perfekt vid resor till många länder för de är ofta en bristvara. Dessutom på många platser en nödvändighet för att barnen ska få gå i skola.

 6. Termometern kan vara intressant läsning. När min morfar var i livet så ringde han alla vid 0800 på morgonen, helg som vardag, och frågade efter vädret….. Min pappa klagade över detta. Så dog morfar…. Och vem ringde sen 0800 (senast) på lördagsmorgon och ville veta vädret…….

 7. Mycket fint inlägg men den där skylten var nästan lite svår att förstå. Undrar hur många som tar sig tid att läsa den när folk inte ens kan läsa de lappar som butiker sätter upp nu under corona? Sista bilden är jättefin och sån bra insats att ta med skolmaterial!

 8. Bra tolkning och den sista bilder är helt magisk Hoppas att flickan lärde sig både läsa och skriva och fick ett bra liv!
  Ha det gott!

 9. Så bra bidrag för veckans ord, jag köper alltid situation stockholm tycker den är en riktigt bra tidning med intressant innehåll och personer som försöker komma rätt i livet ska ha all hjälp dom kan få !
  oj JA hade det inte varit lättare att skriva vad man fick göra haha, man orkar liksom inte läsa till slutet.
  Tycker den sista bilden på anteckningsbok och penna verkligen visar vad vi här hemma bara tar för givet medans andra barn kämpar att ens få lära sig !
  Tack för att du är med

 10. I fare for å gjenta meg nok en gang, men en god ting kan likevel ikke leses for ofte>;:
  du har en evne til å vri utfordringen og gi innlegget en egen Kajsa-stil som jeg setter utrolig stor pris på. TAKK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: