• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG: THE BUNKER.

Många verkade intresserade av Churchills Warroom I mitt inslag hos Gems Weekly Photochallengs utmaning på temat sova förra veckan.


Därför kompletterar jag med lite skyltar från bunkern i BPs skyltsöndag.Nej det är ingen förvrängd bild, det är nedgången till The Dock den undre våningen på bunkern, där nere fanns sovplatser, trångt, råttor, buller från ventilationen m.m. gjorde att folk hellre tog risken och lämnade bunkern nattetid, när bomberna föll över London.

Bor man under jord så kanske man vill veta vädret där uppe. Funderade på om man fortfarande ställde in den här varje dag, det var sol och blå himmel utanför.

Larm innan vår digitala värld, sköt man luckan åt vänster stod det Alert och då var dom tyska bombplanen på väg in över London.

Innan alla gröna nödutgångsskyltar med en vit springande gubbe dök upp.

Till sist en historisk bild utan skylt. Här sammanträdde regeringen under kriget. Storbritannien hade samlingsregering med Winston Churchill Tories, som premiärminister och Clement Atlee Labour som vice.
Här syns även förstärkningarna i taket, men vad dom sa på guidningen, så var det ett lager betong och balkar, sen ligger den bara en våning under jord till skillnad från Hitlers bunker i Berlin som var mycket säkrare.
Hade tyskarna fått in en direktträff i huset ovanför hade allt rasat in.

Vilken tur för regeringen och vi historietörstande turister att det aldrig hände.

KajsaLisa

12 svar

 1. Tack för den uppföljningen! Om jag inte minns helt fel gjorde BBC en specialare i sin serie ”Documentary” om Churchills warroom. Det var ett tag sedan men jag minns att de nämnde de du nu uppfräschar mitt minne med:-)
  Väldigt intressant hursomhelst. Men hur f*n klarade de sig utan gps och internet. Men det är ju klart. Det skulle vi också få göra om alla G-maser slogs ut av en främmande makt… Tänkvärt, eller hur!?

  Tusen tack för en väldigt intressant skyltning. Stort tack för länken också:-)

 2. Fint att du gjorde en uppföljare om bunkern – vilka tider och vilka faror som lurade, att ta ställning till allt och veta att om det går illa så …. jag tycker det är en tid att ta med sig och veta något om, intressant och nästan äventyrligt grym.

 3. Antecknat på min bucketlist. Men tur man inte var där under kriget…

 4. Tack för ännu en intressant rundtur i bunkern. Fast jag tycker allt att kartorna på sista bilden duger gott som skyltar. 🙂

 5. Fin uppföljning och intressanta fakta. Jättebra skyltning.

 6. Intressant att få följa med in och tur att huset ovanför inte blev bombat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: