• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

ATT SOVA UNDER JORD OCH ATT SOVA FÖR ALLTID

Jag tänker tackla Gems Weeklys photochallenge på temat sova med några historiska bilder, som jag tog i London för flera år sen.

Jag börjar med den här rätt ruggiga bilden jag tog för flera år sen på Highgate Cementary i London, den eviga vilan eller eviga sömnen. Den hänger faktiskt inramad i mitt sovrum och det har inte börjat spöka än.

Eftersom vi ändå är inne på historiska miljöer tänkte jag vi skulle titta på var den Brittiska regeringen bodde och sov under Blitzen när Hitler bombade London 1940.

Hela Storbritannien styrdes både politiskt och militärt från en bunker i närheten av Green Park och No 10 Downing Street i London.

Det här är alltså inget vanligt museum utan det står kvar med inredning precis som det såg ut 1940 . Här är en karta över att Atlanten där någon General med humor ritat en karikatyr på Adolf Hitler under något möte.


Här sov Winston Churchills detektiv vad han hade för uppgift vet jag faktiskt inte.

Storbritanniens mest berömda premiärminister hade lite lyxigare, men vad håller han hus, han borde gått och lagt sig vid det här laget.

Okej, han sitter och pratar med President Roosevelt på direktlinjen till USA vi kanske inte skall störa dom.

Att dom här två pärlorna inte är så kända beror nog på att många slösar bort kötid och pengar på dyra turistfällor i London som London Eye och Madame Tussads. Lägger upp ett par länkar till dom här platserna.

https://highgatecemetery.org/

https://www.iwm.org.uk/visits/churchill-war-rooms

KajsaLisa

26 svar

 1. Du är precis som jag här. Slösar heller inte bort pengar på turistfällor. Trots att jag besökt London, faktiskt jobbat i förorten Camberley i ett helt år och åkt in till London i stort sett varje helg har jag aldrig besökt Madame Tussauds och några andra ”måsten”.

  Ett riktigt coolt bidrag till temat:-)

  PS. Min svägerska jobbar på The Shard. Har inte besökt den turistfällan heller… DS.

 2. Vilken fantastisk tolkning! WOW!

 3. Vilket intressant ställe! Även om det såklart inte är kul med krig så är det kul att dom har bevarat det i ursprunglig form.

  Snygg och annorlunda tolkning igen!

 4. Intressant, det där med under jord. Det behöver inte alltid betyda döden. En jordkällare ligger ju under jord och är riktigt förnämlig.
  Kul tolkning av SOVA! 😀

 5. Kreativ tolkning! Och lite igenkännande.I Churchills War Room har jag varit vid ett par tillfällen. Vad gäller ”Highgate” tackar jag för tipset och ska ta mig dit nästa gång jag kommer till Londom.

 6. Det museet skulle jeg likt å besøke også…

 7. Intressant tolkning! Här har du tänkt till och bjuder lite udda bilder!
  Ha det gott!

 8. Intressant museum och precis som du skriver så är det nog inte många som känner till det, utan springer runt tillsammans med andra turister på kända ställen.

 9. Jag är nog precis som dig går sällan på det som är sk. turistattraktioner utan vill både resa och göra saker på mitt eget vis 😉
  Har varit i London ett antal ggr men har aldrig besökt madame Tussad eller the London eye, däremot bodde jag på the browns hotel (ett av londons äldsta hotell ? Vet inte om jag tyckte det var värt det haha.

 10. Mycket bra tolkning av temat och den första bilden är verkligen otrolig! Det där stället med bunkern det skulle verkligen min äldste son gilla, ska försöka komma ihåg det om vi mot förmodan hamnar i London någon gång.

 11. Nu hade jag redan kyrkogården på min bucketlist nu blev det en till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: