• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

SKYLTSÖNDAG: DEN DUMMASTE SKYLT JAG SETT

Vad fan har en ny tunnelbanevagn med pandemin att göra, läs texten på skylten
Jo jag skall förklara den, vi slipper tydligen trängas, C30 har forskats fram på rekordtid, jämfört med andra tunnelbanevagnar som tar flera år, så vi kan hålla avstånd. Dom första leveranserna av C30 kommer att rikta sig till riskgrupper typ diabetiker 70-plussare och dom som arbetar i vården, sen alla andra kommer att få åka med senare. På det viset får vi ett grundskydd mot Corona för man har köpt in C30 så alla kan åka med.
För ett fullgott skydd bör man åka två gånger med tre veckors mellanrum.
Ärligt talat, kunde dom inte använt dom som satte ihop den här dumma reklamen, till att montera upp blippmaskinen i bakre dörrarna på bussarna, så folk slipper betala böter för att dom inte kan köpa biljett.

Just det kan avslöja den revolutionerande konstruktionen som gör den rymligare, man har plockat bort en massa säten så nu måste man nog stå även i lågtrafik. SL har verkligen tänkt utanför boxen här, undrar vad som inspiretat dom, gamla tiders boskapsvagnar kanske

Säger bara C30 som vi har längtat efter att slippa sitta. Länkar upp denna revolutionerande nymodighet till BPs skyltsöndag.
KajsaLisa

10 svar

 1. Den annonsen är ett skämt, ett väldigt dåligt sådant. Hur tänkte SL där? Inte alls. Smaklöst och skrattretande med erbjudandet om att resa digitalt istället för irl. Suck! När jag såg interiören tänkte jag på alla äldre och barn som reser med de nya tågen. Ergonomiskt – knappast. Så såg tunnelbanevagnarna i London ute för 30 år sedan. Packa in så mycket folk som möjligt i vagnarna. Här blir jag, precis som du nästan arg.

  Den skylten satt inte fint, men den fick mig att reagera. Bra så! Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  PS. Vagnen kommer ju köra på den Röda Linjen. Det känns tryggt, då nästsista station är Danderyds Sjukhus. Skulle man missa stationen, han man faktiskt promenera tillbaka till DS från slutstationen Mörby Centrum… DS.

 2. vi kan i alla fall blippa på tre ställen på bussar och spårvagnar i Göteborg (vilket någon gnällde på precis innan framdörrarna stängdes)

 3. Nu har jag stirrat och funderat så länge på den här skylten… jag säger som Strindberg sa: Det är synd om… Fy vad jag tycker det är tråkigt att ni måste trängas sådär. Jag vet folk som skjutsar sina barn, respektive till sina jobb i privat bil för att slippa utsättas för fara. På min gamla arbetsplats jag hade tills förra året får dom inte ens åka två i samma bil när dom är ute på uppdrag… För att återgå till C30 vagnen, kan det verkligen vara bra att stå? Tar det inte mer energi att stå än att sitta och koppla av? Dvs mera andning och stöta ut luften typ…

 4. Men gud så dumt! Vem vill väl stå när man åker kommunalt? Hur tänkte dom där… Inte alls, förmodligen.

 5. Puh! Så urbota dumt! Man kunde nästan tro att det är ett aprilskämt. Ett taskigt sådant. Håller helt med BP i allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: