• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

GLADMÅNDAG: GOURMET

Uppe vid Karlaplan idag, vad gjorde jag där?

Undrar jag med

Grått fuktigt tråkigt. Fältöversten var inte så intressant, trodde det skulle finnas några kul butiker och matställen med tanke på att medelinkomsten är rätt hög här. Men jag var varken sugen på Donken, färdigpackade sallader, mackor eller sushi.

Då dök den upp

Karlaplans korvmoj, dessutom kan man sitta inomhus på sidan.

Det blev en tunnbrödsrulle med tjock korv hemlagad mos, sallad rå lök och räksallad.

Tycker tunnbrödsrullar sticker ut som snabbmat, det känns mer som en äkta maträtt och oftast blir man inte besviken. Donkens hamburgare ser bra ut på bild, men när man öppnar boxen så är det en kladdig hopsjunken sak.

Som ni ser på bilden kunde jag inte hålla mig innan jag fotade. Jag njöt av min rulle inne i Grillöverstens vinterträdgård och blev på mycket bättre humör, sen ut i det gråa igen. Stället får fyra rullar av fem.

Länkar upp den här kulinariska Måndagen till Caritas Gladmåndag.

KajsaLisa

17 svar

 1. Vem är sugen på Donken… Gillar din klassiker och måste medge att jag ätit den ibland, trots att jag inte är en korvmänniska. Men just ”grejen” med tillbehören gör ju att man glömmer att man sätter tänderna i en korv – som man alltså inte gillar;-)

  Karlaplans korvmoj – okej, har inte varit där på tre år. Men den måste vara relativt ny. Jättekul – en thai mindre;-)

 2. Viss snabbmat är godare än andra, i Göteborg finns det riktig delikatesssortiment, mums. Gourmetkorv!

 3. Finns det något godare än tunnbrödsrulle med korv, hemlagad mos, sallad rå lök och räksallad? Ja ska vara med hemlagad senap till då.

 4. Du måste kolla in på min sida…syftar på Slussenbilderna.

 5. Bra att du satsade på en uppiggande och ”hederlig rulle”. Jag gör det ibland också i kiosken utanför NK som har bra varor och helt ok priser. Men nu, om jag är i trakten, ska jag ha Karlaplans korvmoj i åtanke.

 6. Donken finns 6 mil bort, sushi likaså, skulle gladeligen vilja ha bådadera! Inplastad sallad och macka kan jag få här också, det är inga höjdare. Efter att jag själv och mitt ex slutade med grillkiosken i byn får man inte heller några urgoda tunnbrödsrullar! De var mångas favorit, liksom korv med mos och räksallad. Men fy vilket skitväder! Och du, det är ju inte försent att komma hit o fota på fabriken, rivningen är ju framflyttad. Tyvärr är området svårt kontaminerat och behöver saneras och byggnaderna är livsfarliga, så vi tycker nog här i byn att även om det känns trist så behöver hela rasket rivas och marken saneras.

 7. Mums vad gott! Förut hade vi korvmojar här som serverade tunnbrödsrullar men nu får vi nöja oss med korv och mos om vi inte fixar själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: