• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

TRÅKTORSDAG: ETT VETENSKAPLIGT EXPERIMENT

Okej jag erkänner, bilderna är tagna inne på Drottninggatan i Tisdags då det ösregnade, men vädret gav mig sådana tråktorsdagsvibbar att jag tycker dom passar in här.
Två bloggare har redan uppmärksammat det här med bilder, BP och Ditte i SkyltSöndag, men nu tänkte jag vara mer vetenskapligt tråkig.

Paraplyerna på Drottninggatan är skitläckra och blir kul på bild.

MEN

Fungerar det?

Rent okulärt verkar det inte göra det eftersom folk inte fäller ned paraplyerna, men dom kanske bara är lata, vi testar.

Nu har jag varit inne i affärerna och torkat upp, nu går jag från Kungsgatan Drottninggatan upp till paraplyerna är slut.

Har gått en liten bit, hör dom tunga dropparna, uppspända paraplyer och blöt trottoar, nja vi fortsätter experimentet. Jag går i normal takt och stannar till vid några skyltfönster som man brukar göra, för att det skall bli realistiskt.

Okej det fungerar någonstans mellan riktigt dåligt och inte alls, kan tillägga att när jag gick in i affären innan för att torka upp, blev det pölar på golvet, nu rinner det bara nästan om mig. Det är inte bara ärmarna utan hela regnrocken.

Men hela iden hänger ju på ordning och disiplin, men det är ju alltid någon som inte kan hålla sig i skinnet.

Sen hänger man så här tätt blir vissa kära och skall hålla handen. Då tappar dom koncentrationen på uppgiften totalt. Men det är som jag alltid sagt, paraplyer är rätt värdelösa oavsett om dom hänger högt upp, eller om dom befinner sig i markplan. Man slipper i alla fall springa in i paraplyspröt.

Som tröst kan jag säga till den som vill fota det här att dom blir säkert jättebra mot blå himmel också.
KajsaLisa

10 svar

 1. Instämmer helt! Paraplyer i sig är rätt värdelösa och särskilt de vekare. Och särskilt om det blåser.
  Men visst är paraplyerna på Drottninggatan en färgklick. Att de sedan inte rent vetenskapligt är till fylles är en helt annan sak.Inlägget gillas verkligen. Bilderna också!

 2. Visste väl att du skulle göra nåt ”reportage” om paraplyerna på Drottninggatan. Jag menar du har ju sagt hur många gånger som helst hur värdelösa paraplyer är. Och jag håller med.
  Å nu har du gjort ett vetenskapligt experiment som bekräftar det du har påstått. Skitroligt!
  Undrar bara en sak. Om du hade ställt dig under ett enda paraply och stått still, hade du varit torr då? Nej, jag tror nog inte det.
  Så kul att Ditte och jag satte ”igång” dig:-) Å då jag var först med att visa utsmyckningen så förtjänar jag länken;-) Tusen tack:-)

 3. Snyggt, fast funkar knappt i Göteborg, stormigt och soligt idag, paraplyer behövs inte 😀

 4. Verkligen en ordentligt genomförd vetenskaplig undersökning! Snyggt jobbat 🙂 Paraplyerna är kanske värdelösa för det dom är tänkta för, men dom är onekligen en fröjd för ögat 🙂

 5. Sett många bilder på paraplyerna i sociala medier men det här var det första experimentet. Tack för det! Bara att klä sig i regnrock om jag ska till Stockholm… och det ska jag väl nån gång…när corona är över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: