• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

GLADMÅNDAG: PLASKVÅTT

Veckans GladMåndag hos Carita.

DSC_2127 3

Igår drog jag och min kompis Sandra till Skansen i vätan. Själv skulle jag försöka omvärdera något jag skällt på rätt mycket här.

Bestämt sen tidigare hade lovat den modelljärnvägstokiga delen av min släkt att fixa en sak där eftersom jag vunnit ett årskort på jobbet.

DSC03709

Ringde henne och sa åt henne att ta på sig regnkläderna och hoppa i gummistövlarna, själv tog jag alltså ett miniparaply, kom på att jag kanske skulle försöka omvärdera dom här tygspröten. Åkte hem till henne och vi gick ned tillsammans till pendeln.

DSC03710

”Ha ha det rinner ju om dej.”

”Äsch man måste ju testa, har nog inte fått in snitsen med det. ”

Fick vänta en kvart på ersättningsbussen mot Hjulsta, pendeln är avstängd mellan Jakobsberg och Sundbyberg under sommaren. Inget regnskydd i år heller på hållplatsen (jävla SL), men jag hade ju tagit med ett eget.

På bussen.

DSC02595

”Kajsa nu vill jag höra en utvärdering av paraplyet.”

”Okej håret tröjan och jeansen är heltorra.”

DSC03518

 ”Tror inte det beror på paraplyet, till och med din sydväst är ju dyngsur. ”

”Tror det beror på hur man håller det, en träningssak.”

”Ha ha sure. :)”

”Sur heter det väl :)”

Framme på Skansen

DSC03634

Vi delade på Sandras inträde eftersom jag gick in gratis, kul att ha en kompis som är tillräckligt galen för att hänga på något sånt här. Förklarade för henne att jag aldrig skulle tillbringa en hel eftermiddag på Skansen i det här vädret med bara ett paraply hur stort det än var.

Men jag hittade inte regnskyddet till kameran och sen tänkte jag att man kanske kunde använda dom här spröten lite kreativt när man fotar. Hon undrade hur, men det visste jag inte då, men två knäppa hjärnor borde ju komma på något.

DSC03742

”Titta Sandra vilka fina färger det blir i det här vädret.”

”Just Love it”

Mot Stadskvarteren

DSC03758

Nu kom vi på hur man använder ett paraply kreativt.

DSC03732

Sandra fick agera fotomodell, eftersom hon hade paraplyet så fick jag hålla kameran in under takfoten och fota utan att se i den, jättesvårt. Fan vad det regnar.

DSC03761

Eller rättare sagt det regnade så här ungefär, lite mindre alltså. Vi hittade en hängränna på smedjan i trä som saknade stuprör så vattnet  forsade bara rätt ned och det var där jag placerade Sandra.

DSC03734

Jag fick hålla på en stund för att få till den här bilden, eftersom jag inte såg in i kameran. Kanske skulle ju haft ett färggladare paraply, men storleken var lagom, vattnet studsade rätt dramatiskt mot axlarna. ( Vilket även bevisar hur värdelösa dom här så kallade regnskydden är)

DSC_3186 8

Är jag sadist?

Nej som jag sagt tidigare Sandra och jag har samma regnrockar (modell M59) från försvaret, (men hon matchar med gult och jag med svart) som hon förbättrat med sprunn bak och en bred klaff på insidan fram. Dom går ned nästan till fotknölarna och dom fixar sånt här. Har man sydväst och gummistövlar till, så är det  stort sett omöjlig att bli blöt om man inte hoppar i  vattnet och börjar simma ( har inte testat det).

Dessutom är vi lika knäppa bägge två

Vi höll på så här hela eftermiddagen och när vi gick och åt efter, var vi bara lite sunkfuktiga under, vilket torkade snabbt. .

DSC03735

Dessutom var det min tur att stå där nu, tog över paraplyet.

DSC03740

Okej nu förstår jag vad paraplyer är bra till, om man håller i ett så kommer inte vattnet att rinna ned i ärmarna på regnrocken, som det gör om man inte har ett när man håller upp armarna för att hålla i det.

Hur fan tänkte jag nu? 

Men visst blev det en grym bild.

Nu var det  dags för mitt uppdrag, skulle fotografera av Konsumhuset som skall byggas i modell. Skulle fota fasaderna så rakt som möjligt, sen mäta höjden så man kan ta ut rätt mått på fotografierna. Rätt tråkiga bilder egentligen.
DSC03744

Men eftersom jag hade Skansenkort ställde jag upp, dom tar 220 kronor i inträde rätt dyrt för att fota ett hus.

DSC03773

 

Vi skulle äta senare men var lite småsugna på våfflor, gick upp till Bollnästorget som saknar allt vad  tak heter, sitta på bänkar under ett träd, nja ingen höjdare direkt.

 

DSC03772

Men mitt emot våffelståndet fanns det ett tak som gick ut, där någon hade tänkt till och skjutit in ett bord med bänk. Nu var bara problemet med transporten över torget. 

DSC03769

Nu fick vi verkligen nytta av paraplyet för våffeltransport, Sandra höll i papptallrikarna och jag höll paraplyet över, kaffet fixade vi också, titta vad fin vispgrädden var efter transporten, hade bara blivit slask annars. Vi satt på samma sida eftersom det störtregnade på bänken mitt emot.

DSC03789

Paraply kan man alltså ha till mycket, till skillnad från gladpackponchos som är totalt oanvändbara. Nu ville Sandra testa att fota och skickade ut mig i regnet för att posera, hon verkar behöva lite träning.

DSC03791

Okej jag poserade men kreativiteten hos oss var borta.

DSC03756

Vi gick runt en timma och försökte få tillbaka den men det lyckades inte, alla restauranger stängde eftersom folk flytt området. Vi åkte in till stan och tog en pizza istället. 

Skall tillverka ett nytt regnskydd till kameran så jag kan jobba friare och inte glömma att ta med en trasa till linsen nästa gång.

KajsaLisa

 

 

 

 

 

 

 

 

12 svar

 1. Ett kanooooon inlägg:-) Älskar er två, ni är lika galna båda två, men ni är himla smarta också, ni har likadana regnrockar:-)
  Bra att du hittade åtminstone ett användningsområde för paraplyet är det gjorde nytta. Å bilden du gillade ÄR grym:-)

  PS. Grattis till vinsten av årskortet! Undrar hur ofta du kommer att utnyttja det;-) DS.

 2. Humor! När jag läser och ser bilderna. Och mycket kreativitet och glädje. Och jag förstår till fullo att du vill konstruera ett nytt regnskydd till din kamera.
  En god vän att spendera en dag på Skansen med är ju en tillgång.
  Bra att du hade fri entré till Skansen. Men i detta väder borde ni fått betalt för att gå in.
  Spännande bilder och det våta framgår väldigt tydligt.

 3. haha, ni är helt galna… jag blev sugen på våffla men Liseberg är stängt hela sommaren!

 4. Haha! Ja, ni är verkligen lika knäppa båda två – på en mycket bra och roligt vis 🙂 Och ja, bilden blev grym 😀

 5. Det var en blötmåndag det! Men du fick till det med många roliga bilder och citat 🙂 Glada färger bidrar ju Ikea med i alla fall!
  Sätter en länk till din blogg i mitt inlägg!

 6. […] hitta och ser att är med i Glad måndag denna vecka: Min kreativitet Ankis bildblogg Geddfish Kajsalisas blogg Konst eller […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: