• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

FÅR OCH FÅR INTE

Knepig utmaning hos Gems Weekly Photochallenge i veckan, jag har inte fotat några får och såg inga på vägen hem från jobbet. Sen är ordet så allmängiltigt att det blir svårt att betona det i bild.

Men som vanligt FÅR vi göra ett försök

Det blev inget får

DSC_2014

Nix det blev bara ett lamm och sen blidde det en pizza, lite taskigt man borde kanske kört veg här och tagit en med fårost istället för lamm, det hade dessutom passat in bättre.

 

Snällare mot fåret

DSC_2001

Den här ulltröjan och tweedkepsen köpte jag i Dublin, fåret lär ha överlevt, dessutom växte det ut igen, vilket innebär att det finns andra som går runt i samma får som jag. Vi skulle ju kunna starta en Facebookgrupp ihop.

Får man inte göra.

DSC02377 2

Nix för er som inte är så insatta betyder skylten att man inte får sväva runt ovanför publiken och inte dyka ned i den från scenen. Men skylten är nästan en garanti för att folk gör just det, det är därför man skall besöka rockklubbar i London där den finns. Mer röj och fan så mycket roligare.

Får finnas och får inte finnas.

DSC03576

Vi människor har en konstig förmåga att bestämma vad som är blommor och vad som är ogräs. Dom röda sätter man dit och dom gula skall tas bort.Vilket inte skett här eftersom det är kommunal mark och ingen fanatisk skött villatomt.

Tycker dom är riktigt snygga ihop.

KajsaLisa

 

 

23 svar

 1. får fick jag sist förra sommaren i Cornwall, sån där gruvarbetarpirog, cornish, med får och kålrot, som Poldark åt i gruvan, höll i kanten och slängde… så han inte fick giftig bly från fingrarna.

 2. Ja, det är verkligen växtdiskriminering… Men jag måste erkänna att jag har varit en maskrosmobbare förut, men jag bättrade mig när vi flyttade från huset till en lägenhet 🙂

 3. Keps är inte min grej, men den där tröjan är riktigt fin!

 4. Bara jag tittar på tröjan börjar det klia överallt. Gissar att den är riktigt varm och anpassad till irländska väderförhållanden och dragiga hus. Kepsen älskar jag:-)
  Å precis som du gillar jag maskrosor. Förstår inte att man kan kalla dom för ogräs. Väldigt oschysst.

 5. Kul tolkning! Och fårost på pizza gillas. bra köp här av både keps och ulltröja. Kepsar har jag inga men däremot ett antal ulltröjor som jag gillar.
  Visst är det märkligt detta med vad som får finnas och vad som inte får finnas. Och vem sätter normerna för detta.

 6. Heisann, får bli en liten ”fårsinka” kommentar fra meg i dag…

 7. Läcker ulltröja! En sådan får gärna värma mig en kall vinterdag.

 8. Jag håller med dig om att ibland är knepiga teman men jag tyckte du löste det galant. Det var länge sedan jag åt får, här blir det mest älg, men jag har en del fårskinn vilket är lika barbariskt som att äta dem. Ullen är trevligare och tröjan gjord av ullen väldigt snygg! Jag har gett upp kampen mot maskrosorna och de får frodas fritt förutom när gräsmatten behöver klippas ibland men maskrosorna hämtar sig snabbt efter en klippning.

 9. Jag tycker maskrosor är jättefina! Och ihop med tulpanerna så är det vackert! Pizzan ser god ut!

 10. ”… vilket innebär att det finns andra som går runt i samma får som jag. Vi skulle ju kunna starta en Facebookgrupp ihop.”

  Jaja, vad jag skrattade! Klart ni ska starta en grupp! (Jädrans, nu har jag bott för länge i Spanien, jag skrev Jaja i stället för Haha!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: