• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 13 andra följare

 • Kategorier

FALLNA BLAD, BLADKRIG, AFTONBLAD, VASSA BLAD OCH TEBLAD.

Jag har varit borta några dagar, mycket att göra och en envis förkylning har dragit ner inspirationen på noll.

Men nu har jag in alla fall rätt sent fått ihop ett bidrag till Gems Weekly Photochallenge på temat blad.

DSC02946 2

Är det blad? Dom heter ju blad när dom sitter fast på växter, men man brukar ju kalla dom löv när dom ramlat av. Jag har aldrig hört talas om att bladhögar eller att folk krattar blad, däremot är dom roligare att fota när dom ramlat av och det är ju egentligen samma sak. 

DSC00366

Jag och min tokiga kompis Sandra hade lövkrig, förlåt bladkrig på vägen hem från IKEA en höstkväll för ett par år sen. Visst är det mysigt att sparka runt i bladhögar. Ha ha glöm det dom här bladen virvlar inte runt lite tyst, utan är rätt tunga låter klafs när man träffar någon med dem. Den här verksamheten är rätt rolig, förutsett att man är klädd i galon och gummistövlar och det dessutom spöregnar, så det inte kletar fast på en utan rinner av.

DSC_3186 8

Notera att det vi köpte på IKEA inte bars hem i deras värdelösa papperskassar.

DSC02307

Appropå spöregn här är ett Afton-blad, som desperat talar om att vädret skall bli bättre. Det har varit så mycket väderporr med skyfall varningar och blixtar, under den senaste tiden att folk inte vågat gå ut gå ut och köpt bladet, så upplagan har sjunkit. Som ni ser på löpsedeln på notisen under, så finns det inte så mycket att skriva om i Juli när Sverige står still.

DSC_3878

Här ser vi dom som jobbar inne på leksaksaffären Hamleys i London vakta ingången med vassa skarpslipade blad. Dom som jobbar där är bra på att showa.

DSC_4669 3

Till sist världens snabbaste segelfartyg som ligger som museeum i Greenwich i London, något jag rekommenderar att besöka, man kan ta båt på Themsen dit också.

Båten fraktade te-blad från Kina till London, men här uppe på däck ser det ut som nederdelen på ett stort flipperspel. Bäst att akta sig ifall en stor stålkula kommer farande.

KajsaLisa

 

21 svar

 1. Haha, liknelsen med flipperspel var ju hur bra som helst 😀 Bra tolkningar 🙂

 2. Här var det en kul bladblandning du fått till. Ja, detta med blad och löv. Intressant. Tål att fördjupa sig i på ev. lediga stunder. Jag har ju en dl sådana.
  Fartyget som fraktade teblad har jag besökt och kom dit per båt på Themsen. Ska nog ta med barnbarnet dit vid nästa besök i London.

 3. Underbart inlägg, du är bara bäst, vet ingen som har samma fantasi som du. Jag har aldrig ens tänkt tanken att blad och löv skulle ha någon skillnad, och kan fortfarande säga att bladen faller ner från träden. Men så är jag ju finlandssvensk o lite udda…

 4. Välkommen i gänget – förskylningsgänget alltså;-)
  Du fick som vanligt ihop det himla bra med blad av olika sorter. Jag trodde att blommor har blad och träd har löv, strunt samma,-)
  IKEA-bilden kommer jag ihåg, en av dina bästa foton tyckte jag då och tycker jag nu.
  Sista bilden på båten ser verkligen ut som ett flipperspel. En himla rolig bild:-)
  Fortsätt krya på dig nu! Jag ska försöka göra samma sak.

 5. Kul tolkning! 🙂
  Jag tänkte genast på ett flipperspel när jag såg den sista bilden 😀
  IKEA-bilden är huuur läcker som helst!

 6. Himlars vilka fina blad! Speciellt de vassa (är ju finne med en puukko i stövelskaftet) och de simmande bladen i första bilden!

 7. Heisann, du skuffer ikke, forventningene innfris: gummistøvler, regnkappe, sydvest, London, kveld, IKEA – hva mer skal til for å bli et ekte ”Kajsa Lisa innlegg”??? Merkevaren holder ;:OD)

 8. Gillar verkligen detta inlägg med dess glada, lekfulla innehåll. Sparka eller att hoppa i nedfallna blad är härligt och de där piraterna tycker nog barnen är väldigt spännande att passera på väg in i affären.

 9. Ikea-bilden skulle du kunna sälja till dem, den är så läcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: