• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

REN LERA

Jag tänkte lägga upp några bilder till från Rock It festivalen i Ängelholm i Augusti, vad har då detta med veckans tema REN hos GemsWeekly Photochallenge att göra

Vi börjar med att titta på en kort video så förstår ni sammanhanget.

Okej nu kommer det att bli uppehåll om en stund och då klafsar några tusen människor ut ur öltälten, vilket gör att det blir riktigt geggigt.

Temat ligger i om det går att hålla sig ren här och hur då i så fall.

DSC02301

Men nu skall Skräcködlan upp på scen och precis när dom börjar så börjar det från himlen.

DSC_7918

Man behöver ju inte stå i den värsta geggan, men precis som regn och lera så skall varje rockfestival med aktning ha regndansare också som flyttar runt leran.

DSC02631

Det byggs på tunna lager.

DSC_7929 2

Så fort dom slutar spela slutar det regna. Bredvid scenen har några överoptimistiska festivalarrangörer satt upp solstolar med vinbar bakom.

Nej folk sitter inte och solar dom sitter och regnar.

DSC_7931 2

Äsch nu mellan banden är det uppehåll, satte mig här ett tag, gräset gjorde rent stövlarna.

DSC_7903

Sen går Bokassa upp på scen och då sätter regnet fart igen.

DSC_7912

Liksom regndansarna, dom försvann sen när det blev mörkt och kallare.

DSC02321 2

Inne i stugan på gården där jag bodde. Hurra jeansen klarade sig, men jag hade spillt kaffe på dom så dom passar inte in i temat ren, åkte ned i smutskassen

DSC02317Men så här såg jag ut utanpå när jag kom hem, även hatten var lerig. Det berodde på att jag tappade den på golvet eller rättare sagt marken, när jag skulle fota  i öltältet. Blixten hade slagit ned i scenen och tjejgruppen Thundermother fick improvisera där inne. 

DSC_8113

Jo dom heter faktiskt så, passande namn, dom gjorde ett starkt jobb och överröstade både åskan utanför och smattret mot tälttaket.

DSC02333

På vägen hem dagen där på var det av och på väder, svängde in på en parkering vid en bensinmack när det regnade så man knappt såg ut. Nu skall jag bli ren tänkte jag, körde in under bensinmackstaket, på med den leriga regnrocken och hatten sen navigerade jag bort till parkeringen som låg en bit styrbord om bensinmacken i vattenmassorna.

DSC02325 2

Gick bort till macken och köpte kaffe, men ren blev jag inte. Det här verkade vara en speciell sorts seg skånsk lera, som inte lossnade i första taget. Det är nog den dom gör porslin av i Höganäs en bit väster om Ängelholm. Bilden tog jag på vägen tillbaka mot bilen när det slutat regna.

DSC02338

Hemma och in med rubbet i duschen.

DSC02339

Allt blev rent utom hatten som behövde lite extra omsorg.

CIMG0448

Men okej det var egentligen inte så farligt om man jämför med Sonipherefestivalen i stora skuggan 2010, som bilden visar, då tog det tid att bli ren.

KajsaLisa

 

 

22 svar

 1. Ja, du dokumenterar precis hur en ”äkta” rockfestival ska vara, geggigt, regnigt, kallt och för djävligt. Rena rama sanningen faktiskt, Gloucester Music Festival är ett typexempel.
  Coola bilder ändå, men du är ju regnspecialist så…
  Hoppas det inte blev stopp i avloppet med all skånsk lera där;-)

  Ett himla roligt bidrag till temat:-)

 2. En superläcker tolkning till veckans temaord. Verkligen. Att hålla sig ren i detta regn är ju en utmaning. Men jag tycker du, efter de svåra omständigheterna, lyckades riktigt bra. Att sedan ha en dusch hemma för att få kläderna helt rena är en ynnest.
  Tack för besöket. Har nog aldrig varit på en rockfestival tidigare.

 3. Älskar att se din energi i allt du gör! Jovisst, jag har också varit på festivaler, cirkus 1970 kallt o våren. I Finland, Ruisrock, som fortfarande lever och levererar, men jag skulle ju inte orka längre. Att inte hålla sig ren och torr, nä, har blivit på tok för bekväm. Men vänta du bara, det kan drabba även en riktig rocktjej som dig,. men jag hoppas det dröjer länge

 4. Det var ett riktigt äventyr att vara på den konserten och ren blev du till sist. Trevlig lösning på temat den här veckan.
  Önskar dig en fin fortsatt vecka !

 5. Oj! Det var rent ut sagt en hiskeligt massa regn och lera där… 🙂

  Härlig tolkning – som alltid!

 6. Tåligt folk de där festivalbesökarna och få verkar vara så välklädda som du är! Förstår att det tog en stund att få outfiten ren.

 7. En sån rockfestival med regn som tajmade in spelningarna. Helt otroligt!
  Tur att du har bra kläder och stövlar för att vistas ute i regn och lera.

 8. Du har verkligen vinklingar på veckana tema, detta och andra, jag må tänka lite och kolla flera gånger. Det är liksom inte bara tråden utan tråden i tråden som gör dina inlääg – och din bilder!! Tumme upp för de! Har du ren – t av ett rocktänk?

 9. Coolt inlägg! Regnigt, smutsigt och kallt men troligen alldeles underbart. Och du blev ju ren till slut! Gillar din regnrock, den har varit utsatt för många strapatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: