• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

GLADMÅNDAG THE MISSION

Okej om gårdagen så alla hänger med. Igår åkte jag in till stan i det klibbiga ”snart brakar himlen loss över mig vädret”

Länkar upp CaritasGladMåndag.

Länkar även upp Gems Weekly photochallenge på temat Len eftersom jag misslyckades med utmaningen, i morgon länkar jag upp den lyckade varianten.

 

DSC02448

Jag åkte in av tre anledningar.

 1. Budgetfika
 2. Plaska runt i regnet i sandaler så tårna får njuta. ( Se förra fotoutmaningen hos Gems. )
 3. Jag hade ett uppdrag, sista bilden till Gems Weekly Photochallenge på Temat LEN.

DSC02459

Nu har jag ätit strömming och är på väg mot Riddarholmen, himlen ser elak ut men jag har fortfarande solglasögon på,  det är ju sommar.

DSC02458

Riddarholmskyrkans torn fick det här utseendet i mitten på 1800-talet, i det då trendiga materialet gjutjärn, efter att det brunnit efter ett blixtnedslag. Jag skulle just nu kunna stå här med kameran och vänta på att det händer igen men jag har inte tid måste fullfölja uppdraget. 

OH NEJ!!!!!!!

DSC02463

Strukturen jag skulle fota var inte alls len utan skrovlig, hela iden föll platt, sen dessutom kände en tung droppe i pannan och det blixtrade till .

DSC02465

Det som SMHI påstått troligtvis skulle hända, fast dom inte visste var när eller hur mycket, hände just nu här på Riddarholmen jättemycket över mitt huvud. Flydde in i portvalvet på Riddarholmskyrkan,

DSC02468

Okej hann in precis innan det började vräka ned och förberedd grävde jag runt i ryggsäcken och klev ut ombytt för att besviken plaska med tårna i vattnet  istället. Det hade mörknat snabbt.

Mörkt?

Visst fan solglasögonen.

Var  skulle jag pula in dom, stod mitt på Riddarholmstorget i ett skyfall och hade ingen lust att öppna någonting.

Lady+Gaga+Lady+Gaga+Steps+Out+Shiny+Green+de4MWeR4rwglMEN

Nu är det så att Lady Gaga kör också med grön regnrock och solbrillor. Hon  ser skitcool ut och vi har ungefär lika mycket hår. Men hon har inte håret instoppat i rocken och en sydväst som jag absolut inte ville ta av just nu.

Solbrillor och sydväst utan hår ser bara sjukt ut, även om Lady Gaga säkert velat haft en om hon befann sig där jag är nu.

Sen tror jag Lady Gaga åker limousine när det regnar. Jag åker kollektivt. Hon har nog aldrig stått på en busshållplats i ösregn. 

DSC02467 2

Men jag har ju ett regnskydd till kameran som är kul att leka med, nej det är inte hagel utan regn och kamerablixt. Det är därför regndropparna verkar hänga fritt.

DSC02470 3

Solglasögonen hängde jag i bältet, man vet ju inte om det här knasvädret slår om till sol och då måste man vara förberedd så man inte blir bländad.

Ovädret försvann lika fort som det kom så jag kunde ta av sydvästen, dra upp håret ur kragen sätta på solbrillorna och leka Lady Gaga medan jag gick nedför Vasabron.

Luften var friskare och jag kunde tänka klarare. Jag kom på hur jag skulle lösa utmaningen Len.

Nu skulle jag ned i underjorden.

Återkommer om det i morgon.

KajsaLisa

18 svar

 1. Hahaha! Du och dina speciella lösningar av fototeman. Helt otroligt faktiskt. Å du verkar vara en kopia av Lady Gaga, eller det kanske är tvärtom;-)

  Första bilden med personerna i roddbåten är förresten en höjdare, liksom bilderna med hagel som inte är hagel.

  Sedan ser jag framemot din Lena (heter det så?) lösning imorgon. Har själv inte kommit på nåt bra än.

 2. kanske inte värt att byta regnkappa med Lady Gaga…

 3. Fastnade särskilt för bilden på Riddarholmskyrkan och på de bolder fdär du verkligen fångat regndropparna. Favoriterna blev de två sista. Väntar på del 2.

 4. Inte undra på att ni har så mycket vatten runt staden…

 5. Haha! Du är ju rena rama Stålmannen (nåja, Stålkvinnan), fast han bytte ju om i telefonkiosker och inte i portvalvet på Riddarholmskyrkan. Men, men. Nuförtiden finns det knappt några telefonkiosker kvar, så vad skulle du göra? 😉

 6. Jaha, glad måndag går åt till len-jakt – och det gick inte … de två sista bilderna är i mitt tycke ÅÅÅÅÅÅÅ bilder vilket är mitt signum då jag gillar något …. så till nästa inlägg …

 7. Åhh, jag har saknat din militära regnrock. Jag minns den speciella lukten de hade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: