• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

SPETSIGT OCH FARLIGT

Här kommer mina bidrag till Gems weekly Photochallenge den här veckan på temat Spets

En spets är ofta farlig, man kan göra illa sig på den.

DSC_8334 2

Två spetsiga byggnader Stadshuset till vänster som invigdes 1924. Till höger Tyska Kyrkan som byggts på och till sen 1570-talet. Tornet är från 1878 restes i det nya trendiga materialet gjutjärn, efter att en spetsig blixt slagit ned i det gamla. 

Det ser ut på himlen som det kan hända igen, så vi åker ut på sjön och fiskar tycker jag, spetsfarligt alltså.

TUUUUUT

DSC_2053 2

För eller spets på en båt, skit samma.Det nappar alltid bra när det regnar.

TUUUUUUUT !!!!!!!!!!

Nej du kan tuta hur mycket du vill, jag har något på kroken här, jag var här först, kör runt.

DSC03767

Men jag flyttade mig till Oxford Street (hur hamnade jag här förresten) ett spetsigt hus, rätt ofarligt. Om man inte blir inträngd i hörnet förstås.  

Håller mig på utsidan.

DSC02075

Avslutar med svart spets och läder eller leather and lace som vi säger i hårdrockbranchen, nej hon är jättesnäll och totalt ofarlig.

Som resten av bilderna, spetsade bara till det lite.

KajsaLisa

 

26 svar

 1. Fina och intressanta tolkningar du fått till.

 2. Den där jättestora båten kan knappast vara ofarlig om man kommer för nära och skulle man få för sig att klättra upp på spetsiga torn kan det också bli väldigt farligt. Av dina bilder så ser huset mest ofarligt ut 🙂

 3. Härlig och rolig tolkning igen 🙂 Fast jag funderar på ett par saker… Hur kan både stadshuset och kyrkan vara till höger? Nåja, dom är ju till höger om nåt i alla fall… 😉

  Sen trodde jag att den högraste av dom två högra spetsarna var Riddarholmskyrkan? Men jag kan ha fel. Har hänt nån gång att jag har haft det förut, men jag kan inte minnas när 😉 😀

 4. Spennande og variert tolkning.

 5. Skön blandning av hårda och mjuka spetsar!

 6. Wow nog vann svarta spetsen över alla byggnader alltid. Och färjan, jisses fick en flashback när vi var ute med vår lilla segelskorv och skulle segla till Åland. Tror vi mötte ett dussin jättar på vägen och jag lovar att dom väjde inte! Fint spetsigt inlägg, ha en fortsatt fin julisommar

 7. Läckra bilder på båten och huset. De är helt klart spetsiga. 🙂

 8. Fyndigt skrivet och tolkat som vanligt! Det är så roligt att se vad du hittar på varje vecka och alltid mångfald i din tolkning och snygga bilder! OCH fyndig text som är det absolut bästa! :O)
  Tack förresten att du gillar mina barnbilder! Det händer att jag har barn framför kameran och ibland blir det lyckat men jag kan inte påstå att jag är någon urduktig barnfotograf för det! Men glad är jag för dina ord!

 9. Hmm framför den båten skulle jag inte vilja vara. Men makalöst snyggt fotat – du är modig du! Outfiten på sista bilden minst sagt vågad =) Ha en bra torsdagskväll….här öser det ner….så då antar jag att det nappar!

 10. Här känner jag din spetskompetens vad gäller en himla massa spetsar;-) Ett toppen urval tycker jag. Min favo är helt klart den spetsiga byggnaden på Oxford Street. Sedan tycker jag mycket om den första bilden också, Himla fin färgkontrast.

 11. Humoristisk och spetsig tolkning! Och spetsar finns det av olika slag. Tycker du fik till en bra mix. Huset på Oxford Street känns igen och plötsligt dök en längtan till London upp. Vet att barnbarnet på 9 år gärna hänger på.

 12. Du och dina tolkningar av teman. Trevligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: