• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

MISSVÄXT

Veckans utmaning hos GemsWeekly Photochallenge växt är jag nog egentligen inte rätt person att utföra, men vi gör ett försök.

DSC03993 2

Jag har ingen större hand med växter, så här ser det ut på min baksida. Jag blir så himla trött på alla trädgårdsprogram i TV där dom gödslar, vattnar och på andra sätt försöker få det att gro.

Kan man inte göra ett TV program om hur man får skiten att sluta växa?

DSC_4347 2

Dom som sysslar med modelljärnvägar som jag fotar ibland har det mycket enklare, det här har jag fotat vid flera tillfällen och det har inte växt igen alls.

Men det funkar inte för mig.

dsc523

Den här ställde jag ut på baksidan när jag städade och glömde bort, nej det hjälpte inte att vattna, den är gjord i plast och har smält i solen. Jag fixar till och med att ta kål på plastblommor.

DSC03684
Det här är mitt hittills mest lyckade växtprojekt, tygblommor från IKEA, sen ville jag ha kromade krukor så det IKEAs toalettborste Baren, köpte fem stycken

Eftersom jag på det viset fick ett överskott på toalettborstar, jag använde ju bara underdelen, så köpte jag en extra Baren till toaletten också.

KajsaLisa

 

20 svar

 1. Alltså ditt ”insiktsskydd” med spaljeeren (eller hur det nu stavas) är ju helt suverän. Perfekt ju! Ta inte fram sekatören där!!!

  Modelljärnvägens växter är helt perfekta dom också. Även om västerna där inte är levande (uppenbarligen) så är dom riktigt fina, vilket inte kan sägas om dina plast- och tygblommor, även om jag älskar din idé att använda toaborstarnas behållare till vaser. Det har jag faktiskt också gjort:-)

  Vilket bidrag! suveränt!

 2. haha, fyndig lösning med vasen 🙂

 3. Det där med hur man får skiten att sluta växa är ganska lättlöst såvitt jag förstår. Sekatör. Man ger Anders en sekatör och – vips! – allt grönt är borta 😉

  Snygg installation med toaborstunderredet! (Undrar just varför det blev rödkrull under det där sista ordet? 😉 )

 4. Det är väl skönt att slippa gå omkring med gröna fingrar!

 5. Helt ljuvligt! Ja, missförstå mig rätt. En superbra tolkning av veckans temaord. Och visst vore det toppen om det fanns trädgårdsprogram som visade hur man kunde stoppa lite växter från att ta över. Önskade det än mer när jag bodde i villa med stor tomt och maskrosor, som jag är allergisk mot spred ut sig med vindens hastighet.
  Bra tips med toaborsteställ som vas. Men undrar om stället läcker vatten om jag nu skulle få för mig att ha det som blomvas för snittblommor. Men man kanske då kan sätta en smal glasburk inuti…Tack för tipset.

 6. Lajkar dina växtprojekt! Jag har ingen talang för växtodling whatsoever, därför tycker jag mest om det naturliga. För det är liksom enklast, man behöver inget annat än njutglo! Trevlig helg!

 7. Så fyndigt av dig, nu har du rent och snyggt på toaletten och kromade vaser att vila ögon på =) Ja vill man inte ha växter så är ju plattor och asfalt ett bra sätt….

 8. Inte illa att lyckas ta ihjäl platsblommor! 😀
  Det blev ju snyggt med behållaren för toalettborsten som blomvas.

 9. Jag kan inte låta bli att bli lite imponerad, att ta död på en plastväxt är inte det lättaste 😀 Uppfinningsrik är du också som kom på idén att använda toaborsthållaren som vas. Mycket fiffigt!

 10. Vilken fyndig lösning med IKEAS behållare att ha blommor i istället 🙂
  Jag tycker inte heller att det är så jättelätt med växter och lägger ingen större energi på det.
  Trevlig Valborgsmässohelg !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: