• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

SEMESTERDAGEN NÄR ALLT BLEV RÄTT

Eftersom jag inte hittade några intressanta böcker att fota i bokhyllan, till Gems Photochallenge, Jag lägger jag in en  lite komprimerad repris, med några mer roliga regnbilder istället. En  regnig solskenshistoria några semestrar gammal, med en massa böcker.

Böcker och vatten funkar faktiskt ihop konstigt nog

dsc_8822 3

Mitten på Juli, regnet vräker ned på skogsvägen bort från sommarstugan, jag är på flykt, från en upptornade Lars Norenpjäs. 

dsc04369 3

Vet inte riktigt vad jag skall hitta på, men här stannar jag inte en minut till.

dsc_6071

Jag tröttnade på att spela fia med tre gula pluppar och en makaron. Dessutom vet jag att det rosa kortet är är ruter ess. Jag stod inte ut med det konstlade myset, för att förhindra ett totalt psykbryt hos mina inregnade släktingar.

dsc02313

Struntade i att leta svamp i den översvämmade skogen och hamnade i Norrtälje. Här var det ju muntert.

dsc_6292 2

Kanske skulle kolla om dom har någon billig pocket.

dsc02368

Nja det kanske inte fungerar, det regnar ju snett från sidan också.

dsc02325

Alltså ser man ut såhär så är man inte välkommen in i bokhandeln, gå runt och rinna bland bokstånden, med sura blickar från kassan.

dsc_6292 3

Fast dom har ju sjökort, dom är ju inplastade. Jag ställer mig i dörröppningen och ropar till mig hon som jobbar där. Sen åker jag tillbaka till sommarstugan och hålla en navigationskurs för mina släktingar.

DSC_6312.JPG

Men jag kan ju inte navigera. Gick in hos frissan och tog topparna istället, hon fluffade upp det  fast det forsade ned utanför och min make up hade klarat sig, skitsnyggt.

dsc_6315

”Sorry no umbrella”, skämdes nästan när jag tog på regnrocken och skapade en sydvästplatt frisyr. Hon tittade uppgivet efter mig när jag gick ut i ösregnet.

dsc_6330

Jag bestämde mig för att lämna Norrtälje, för att upptäcka Roslagen, världens bästa   regnrock, fulltankad bil med bra däcksmönster och en räkmacka med kaffe på Tösses gjorde att jag vågade ge mig ut på den här farliga expeditionen.

Åkte lite mer än en mil, sen …..

dsc_6074

Spännande vilken tur att jag såg det, måste undersökas.

dsc_6075

En bokhandel  in the middle of nowere. Det är  lite rörigt dom står ju inte i någon ordning, men det var riktigt mysigt. Jag botaniserar med regnet smattrande mot taket.

dsc_6070 2

Framme i kassan, ingen kö alls och ingen som flåsar en i nacken och undrar vad jag letar efter.

dsc_6076

Bara att betala, tio kronor för pocket och 20 för inbundna dom tar varken swish eller kort, kontanter gäller.

dsc_6277 2

Sen tillbaka till sommarstugan, där var en som hade bråttom, skall säkert till Arlanda och chansa på en sista minuten till solen på Mallis.

dsc_6077

Tillbaka i sommarstugan och mina apatiska släktingar, dom blev glada över att jag inte drunknat, och jag fick beröm för mitt hår, när jag fluffat upp det. Sen läste vi hela kvällen. 

dsc05366 2

Dagen efter,  solen skiner och jag ligger nere vid badstranden på en filt med sånt där skönt fuktigt, saftigt mjukt gräs. Släkten har åkt in till Norrtälje för att köpa regnkläder och ny kortlek.

För att slippa svara flera gånger i kommentarsfältet: Bokhandeln ligger bredvid Vätö IKs hus i Nysättra på vägen mot Vätö, ungefär 1,5 mil utanför Norrtälje och ingen bryr sig om man rinner lite.

Kan inte garantera att den finns kvar.

KajsaLisa

 

 

 

 

23 svar

 1. Det där lilla bok-huset känner jag igen. Passar ju perfekt till veckans tema. Jag kör också en repris denna gång. Fast dagsfärska bilder. Ha det gott!

 2. där skulle en kunna rota och leta en bra stund!

 3. Vilken underbar historia, trots regnet, eller kanske just därför! Men du, nästa gång du vill handla böcker, kom till Fredriksberg i södra Dalarna, här köper du en banankartong full (eget val) för en tjuga! Kan det bli bättre undrar hon som ibland står i kassan…och tar swish!

 4. En bokhandel av bästa sort =) Fast du hade regn hela dagen så slutade det ju som en solskenshistoria. -10 så det får bli mössa och trycka ner håret med.

 5. Du fick ju till det! En och annan bok och mycket regn! Ha det så gott!

 6. Haha! Vilken cool bokhandel du hittade! Passade ju förträffligt in på veckans tema 🙂

 7. Ett helt oslagbart inslag i veckans tema. Och när jag läst inser jag helt klart att regn och jakten på en bok/böcker funkan fungera riltigt bra om man är i dessa trakter. (Jag är det ibland men har inte tänkt på bokshoppen. Ska ha ögonen öppna nästa gång)
  Gillar verkligen dina läckra regnbilder. Ja, de andra också. Håret fick du dessutom ordnat på ”köpet”.

 8. Hahaha! Några bilder minns jag faktiskt från dina tidigare inlägg, men de tål absolut att upprepas. Den sommaren – var det kanske 2015 – var nog den värsta vi haft om jag minns rätt.
  Det lilla bokhuset är verkligen en toppen idé för turister.

 9. En otroligt bra story! Skulle nästan kunna åka på vinst eller förlust för att kolla den bokhandeln! Men det gör inget om det inte regnar fullt så mycket!

 10. Roligt inlägg från en regnig dag! Den där bokhandeln såg ju riktigt kul ut och böcker kan roa både vid regn och vid sol.

 11. Så rolig idé att ha en rea-bokhandel mitt i ingenstans. 😉 Det är kanske är så man ska göra med böckerna man vill bli av med? 🙂
  Det var roligt att få följa med på din flykt från släkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: