• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 11 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

VIKT FRAMÅT OCH BAKÅT

Veckans utmaning hos Gems photochallenge är vikt vilket som vanligt kan tolkas på flera olika sätt vilket jag givetvis kommer att göra.

DSC_7249

Vi kan väl börja på gamla Spårvägsmuseet. Tydligen stod det sådana här i tunnelbanan förr. Man stoppade i en 25 öring och fick en lapp där det man inte ville veta stod. Det här var innan begreppet kränkt var uppfunnet, idag hade den här maskinen inte varit politiskt korrekt.

Min egen vikt då?

DSC00258

Som ni ser väger jag väldigt lite Lo står för lågt och har absolut ingenting med batterierna att göra.

Nu över till nästa tolkning.

DSC00240

Ni som läste förra inlägget vet att jag är  helt värdelös på att vika tvätt. Vi får testa att vika något annat.

JAG VIKER IHOP MIG SJÄLV.

DSC00031 2

Just det, som jag alltid sagt: Du kan inte bli en bra fotograf ifall du inte är beredd att förnedra dig offentligt. Det är när man vikt ihop sig man hittar dom udda vinklarna. Här finns det två fördelar med regn förutom att färgerna blir bättre. Dels är det mindre folk ute som stirrar på dig och undrar vad du är för en jävla idiot, dels ifall du skall vara ute och fota hela dan i det här vädret kommer du troligtvis att vara så inkapslad i regnkläder att ingen känner igen dig.

DSC04512

”Du med paraplyet vad fan glor du på har du aldrig sett en kreativ fotograf jobba i stående fosterställning?”

Raining cats and dogs, okej du vaknar på morgonen och tänker: Hurra idag skall jag ut och fota stående i  onaturliga ställningar, nej så tänker man inte, men tänk på att det finns dom som har det värre.

DSC04509

Vid det här tillfället ville jag ta reda på hur det kändes att vara hund i hundvädret. Här har jag bara vikt ihop mig till Schäferperspektiv. Att vara tax i det här läget kan inte vara kul. 

DSC_4476

Vill man inte gå ut i regnet och vika ihop sig, kan man göra det inomhus i en konsthall, där publiken vilket hörs på namnet också är lite konstiga. Tog den här bilden på en krypande zombie på Liljewalls och det var ingen som brydde sig.

DSC_2194

Här är en svårare variant, man viker sig bakåt med överkroppen, eftersom gitarristen viker sig framåt och jag står vid scenkanten. Sen gäller det att vika knäna framåt så man inte ramlar baklänges och undvika att slå ihop huvuden. 

Det blev Thunder men jag slapp regnet, där nere i på källarklubben.

Nu när ni lärt er om kreativa vinklar tar vi en repetition, lättast först.

Konstsalonger.

DSC_7314

Inga problem alls att vika ihop sig. Dessutom på Vårsalongen året efter, upptäckte jag till min stora glädje att min kreativa fotning inspirerat en annan konstnär till ett verk.

Rockklubbar.

DSC_2199 3

Vika ihop sig bakåt kan vara ett problem, men det är ingen risk att du ramlar omkull, det går inte för det är för trångt framför scenen. Sen till det svåraste som behöver förberedas. 

Utomhus i oväder.

DSC02364

Klä på dig  så du inte blir blöt kall och stel, men det hjälpte inte här, eftersom det var halt också, bra sulor rekommenderas.

Sen glöm inte att värma upp och stretcha innan.

KajsaLisa

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

20 svar

 1. Tack för alla fina tips till att bli en lyckad fotograf. Men jag tror jag håller mig till att vika tvätt….. Det är ju bra om vi är bra på olika saker 😀
  Bra bidrag med kreativt tänk!

 2. Haha! Det där med att värma upp och stretcha måste vara väldigt VIKTigt 😀

 3. Wow – vilken kreativ tolkning!
  Häftiga övningar du varit ute på!

 4. Kan väl säga som så – medan du viker ihop dig, konst, artister och tvätt sitter jag här och är dubbelvikt av skratt:-)
  Suveränt bidrag till temat!

  PS. Tack för påminnelsen. DS.

 5. Tror du är en akrobat? Om jag viker ner mig får en lyftkran komma och ställa upp mig igen. Vika kläder kan inte jag heller, något jag märker av på loppisjobbet där mina klädhögar är mycket slarvigare än de andras. Kan man skylla på artros i tårna? nähä, då kanske jag inte ska vika utan underhålla kunderna. Skitkul tolkning, as usual

 6. Verkligt häftiga bilder och tolkning. Och vikt har du verkligen varit – Ja, en del av motiven också. Jag undrar just hur det skulle vara att var vikt just som tax i regnet. Måste nog testa vid tillfälle. Sista bilden är en favorit liksom ”femman” den med paraplyet.
  Och du vad gäller vågen på Spårvägsmuseet är jag så gammal att jag som barn testade en sådan vid Hötorgets tunnelbanestation. Men – minns inte vikten.

 7. Jag skulle vilja veta hur många kg regn du lyckats få med 🙂 Vågen var finurlig och vart köper man den tro… Härlig tolkning!

 8. Kul med vikt och vikt i olika versioner! Kreativ tolkning med talande bilder!

 9. Här ler jag stort och har mer problem med det där att vika ihop sig offentligt men det behövs med kamera i handen. Tycker mig märka att mina nära går några steg före mig när vi är ute på promenad. Kan det bero på att jag är saktelig eller finns det en annan anledning. =)
  Mycket härlig och rolig tolkning.

 10. Haha, herleg innlegg.
  Oppvarming og strekking trengs etter slike arbeidsstillinger…
  God søndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: