• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 17 andra, prenumerera du med.
 • Kategorier

ACTION PÅ OLIKA SÄTT

Lägger upp lite olika typer av action som är veckans tema hos Gems Photochallege.

Farlig action

DSC_8611

Visst ser det häftigt ut, stod och fotade ned mot Hammarbysjön från Årstabron.

Men det är i mitten på Maj, fint väder och varmt i luften, men vattnet har nog inte gått över tio grader, ingen våtdräkt och ingen flytväst. Ramlar han av har han inte stora chanser att fixa det i T-shirt.

Paraplyaction

DSC_2129 2

Folksamling paraplyer och åskväder är en rätt rolig kombination. Det rinner ner vatten på axeln från den som står bredvid på person ett, hen vinklar paraplyet så person tre blir blöt som i sin tur ……. 

Det uppstår en kedjereaktion och paraplyerna flaxar helt vilt. Kraftig sydvästskärm eller skyddsglasögon rekommenderas mot spröten

Action på hög nivå.

DSC_7130 3

Gatuartist i Covent Garden, nej han klarade sig.

Action i mörker

DSC_1187

Fart blir bättre i mörker om det som åker har någon form av ljus, problemet är att ställa in kameran. När det gäller ljuset så finns ett tips i bilden. Man ställer in kameran efter ljuset i fönstren. Får fönstren rätt konturer, skarpa hörn och kanter då ligger man rätt. 

En aktion utan action.

DSC_7648

Den här polisen är helt nedlastad med utrustning för action. Bilden tog jag i Kärrtorp för några år sen. Nazisterna hade röjt runt på torget någon vecka tidigare, vi var många där på en motaktion med uppträdande av artister.

Men det gick lugnt till så vi slapp all action och polisen behövde bara titta på.

KajsaLisa

 

12 svar

 1. mina barn är duktiga på en-hjuling, älste kan spela trumpet samtidigt, mellanpojken cyklar en-hjuling och jonglerar (jag hotade med att skicka dem till cirkus om de inte är snälla… ”Hurra!” sa mina barn…

 2. Toppenaction här! Mest gillade jag nog bilden med ”paraplyaction”. Vad gäller dessa vattenscooterförare så kan en bli trött. Ingen flytväst brukar finnas, men o något händer vill de gärna att Sjöräddningen ska rycka ut. Puh!!!
  Sista bilden är också speciell. Action utan action- Gillas!

 3. Vilken suverän actionmix” Du har som vanligt tänkt outside the box. Läckert!
  Gillar paraplybilden bäst. Den är lite hemlighetsfull tycker jag. Dessutom fick du verkligen till det med den orange regnjackan och den gula regnhatten. Love it!

 4. Härliga actionbilder! 🙂
  Jag drar mig i det längsta för att plocka fram paraplyet. Inte för att jag har samma, bättre fungerande regnutrustning som du har. Långt därifrån. Men jag verkligen hatar (nåja, ogillar starkt) att släpa runt på ett blött paraply när skuren har upphört.

 5. Heisann, her var action for enhver smak – men jeg hadde ikke våga meg på verken på vannscooter eller enhjulingen… imponerende!

 6. Vilken bra blandning av actionbilder och tusen tack för tipset om jag vill fota ljus som rör sig i mörker. Just nu har vi inte så mycket mörker men mörkret kommer, det kan man inte hejda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: