• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

ROLIGA SPEL OCH TRÅKIGA MÄNNISKOR

(Först ett meddelande till bloggen Vilt och vackert: Din blogg är inställd så att bara dom med Googlekonto kan kommentera dig. Har man som jag WordPress eller någon annan portal så fungerar det inte. Kolla om du kan fixa inställningen )

Veckans fotoutmaning hos Gemsphotochallenge  Spel, var som vanligt svår sen tänker man till lite och plötsligt ramlar poletten ned, alltid lika kul.

DSC05257 2

Jag spelar inte själv, när jag lämnar blod är ett undantag. Givetvis vann jag inte, men pajen dom bjöd på var god. Fast jag inte spelar, så kom jag på en massa infallsvinklar på ordet, sen vällde bilderna fram ur arkivet.

Golf

DSC00066

Är vädret fint är golfbanorna fulla av oumbärliga människor, är vädret dåligt så blir dom ännu mer oumbärliga och måste jobba.

Kreativt spel

DSC03759

Man bygger ett legohangarfartyg med legogubbar och ett legoflygplan som fäller en legobomb, säkrad med en stoppnål, sen drar man i ett snöre när planet passerar över fartyget så stoppnålen släpper och det gäller att fälla så många legogubbar som möjligt.

Jo det existerar faktiskt människor som tänker ut sånt här.

Appropå bomber.

DSC04953 2.JPG

Hitler och Churchill spelade wargames med riktiga bomber. När Hitler fällde bomber över London ,satt Churchill med samlingsregeringen och militärledningen i den här bunkern, under ett hus i närheten av Downing Street no 10 och planerade nästa motdrag.

DSC04957 2

Churchill själv spelade också rysk roulette med sin lever och sina lungor som insats. Innan en fet cigarr och en god Cognac, passar han på att prata i telefon med Roosevelt.

Det här museet, Churchill Warrooms är värt ett besök om man är i London allt är intakt sen Andra världskriget.

Kika på det här.

Det hemskaste spelet

DSC_6072

Inregnad med släkten i sommarstugan, innan stämningen går över i en Lars Norenpjäs försöker man desperat med familjespel. Först fia med knuff med tre gula pluppar och en makaron. Sen den här kortleken, när alla vet att hjärter ess har blå baksida och spader kung rosa, börjar alla tröttna. Någon tar fram en sockerbit och en svart tuschpenna eftersom man inte kan spela Yatsy med 4 tärningar.

Jag flyr fältet.

DSC04369 2

Tur att man tog med kläder för det.

DSC00080 2

På väg mot stan får jag en ide, spel kanske inte är helt fel, skall testa.

Senare utanför Södra Station. Fyra kulor får hitta på lite regler bara.

DSC_8631 2

Kulorna gick inte att rubba och dom i busskuren var inte intresserade att vara med.

Nu vet jag iväg till Sergels Torg det finns redan en spelplan där.

DSC_5329

Näha slipp då, ni är ju lika tråkiga som dom ute på landet.

KajsaLisa

 

 

 

 

 

 

 

24 svar

 1. Perfekt! Här sparas det inte på spelen. Vad gäller London och Churchills museum har jag varit där ett par gånger. Absolut värt att besökas. Synd att jag inte passerade Södra när du var äd roch försökte med kulorna och inte heller var jag på Sergels torg. Had egärn aspelar Back Gammon med dig.
  En toppentolkning med mycket humor. Gillas högt!

 2. sonen med kompisar spelar tärningsspel, typ Carcassonne

 3. Hahaha! En helt underbar tolkning av temat, som dessutom visar att du har en otrolig bra allmänbildning:-) Suveränt jobbat här!

  Har också problem med Google-konto, men stötte inte alls på problem med Vilt och vackert. Konstigt! Dessa eländig plattformer. Varför kan de inte acceptera varandra frågar jag mig. DS.

 4. Vilket roligt inlägg om spel! Spel kan vara så mycket, inte bara konstiga och tråkiga sällskapsspel. De rockband du visar emellanåt spelar rätt bra på sina instrument.

 5. Ha, gillar att du tagit med kläder efter väder! Så många olika spel du visar upp, härligt jobbat =) Ha en fin onsdag och idag behövs det inga regnkläder.

 6. Håller med dig om att man undrar hur de är funtade som hittar på spel som bara går ut på att döda människor. Jag har aldrig prövat på att spela fia med en makaron, men tack för tipset. Det kan ju användas i fler spel.
  Ingrid

 7. Heisann, beskjeden mottatt og gjort noe med! Velkommen å kommentere!
  Og takkk kkk kkkk for latteren som kom lett under innlegget ditt. Ingen slår dine tekster og bilder … for utfordringen er jo en form for spill det også! Vel i mål…. og forresten GRATTIS med videre fotballspill, ønsker dere mange målskudd videre, hilsen en som ser haveprogram

 8. Du är rolig du! Massor med SPEL här, somliga gillar man, andra inte 🙂

 9. WOW … verkligen ett suveränt inlägg med veckans tema! Gillar din humor! Utnämner ditt bidrag till veckans bästa! 🙂

 10. Underbara reflektioner över spelberoende på landet! Röstar för inköp av nya spelkort, för kortspel är kul!

 11. Legospelet var klurigt, och roligt att det gick att spela utomhus. Ser här ovan att dina släktingar köpte nya spel för kommande regniga dagar men det går att spela spel även soliga dagar och ljumma sommarkvällar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: