• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 9 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

NU SKALL DET SUOVAS

Veckans bidrag till BPs skyltsöndag.

Midsommarafton på Skansen skall börja besöket med en Souvas, men det är något som inte stämmer, älg. Jag  trodde alla samer hade renar men okej då det fanns väl älgsamer också.

DSC04077

Det måste varit ett problem att valla älgar upp och ned för fjället, sen skulle älgarna mjölkas så man fick Creme Fraiche till Suovasen

DSC04074

Dessutom är maträtten trattformig så jag äter den mellan regnskurarna.

DSC04078

Perfekt timing.

DSC04093

Men det klarnade upp.

DSC04099

Förutom över snobbstadsdelen Östermalm och dom kan det väl regna på 🙂

DSC04090

Nya skyltar Nordiska djur kanske kan vara något.

DSC04092

Det här nordiska djuret som verkar äta barn har jag aldrig stött på ute i skogen. Det kanske är så att dom som stött på det blivit uppätna.

DSC04097

Telefonskylt, en gammal telefonkiosk, men hur gammal. vet jag inte. Jag kollade upp det här och hittat den här kiosken på bilder från 30-talet.

DSC04096

I alla hus på har det stått någon sommarjobbande tjej, och berättat om byggnaden. Utklädd för att matcha byggnaden oavsett om det har varit en gård från dalarna, en nykterhetslokal eller den gamla Konsumbutiken mitt emot

Men här är det tomt, ingen står här inne och tar emot mig.

Undrar varför 🙂

KajsaLisa

Annonser

12 svar

 1. haha, trattformig mat, mums!

 2. Hahaha! igen alltså. Jag menar skrattet. Visst gick det vilt till på Skansen där. Å Suovas görs absolut på rökt renkött, men det struntar ju turister i såklart. Men billigt var det med tanke på att Skansen är en turistfälla.

  Telefonkiosken var cool. Tror att det finns bara tre kvar av den typen i Stockholm: Pampas, Gamla Stan och din på Skansen.

  Tusen tack för en toppen midsommarskyltning och länken:-)

 3. En i vårat sällskap hade lämnat in sitt älgkött och bett dem göra korv på det, nu blandat med gris också…. som fans på midsommarbordet… Jodå rätt gott. Så vild som jag är skulle jag gärna provat hela den fina menyn i första bilden. Telefonkioskerna börjar det bli ont om nu. Felia satsar lite på annat nu förtiden… men fin var den :)?

 4. Åh! Hela den där menyn skulle jag kunna döda för! Fast nu är det nån annan som redan har gjort det, om man så säger… 😉 Men det såg verkligen smarrigt ut!

  PS: Dom där som skötte om och demade dom gamla husen på Skansen hörde till Kulturhistoriska avdelningen. Från djurvårdarhåll kallade vi dom för Kulturhysteriska avdelningen 😉

 5. Tack för besöket på Skansen Blir inte ofta numer. Och en trevlig och uppiggande skyltvandring blev det också. Funderar också på varför ingen stod där i telefonkiosken och tog emot dig. Kanske ett ledigt jobb som skulle passa mig. Nja….Lite enformigt kanske.

 6. Glömde ju det viktiga. ”Souvas”! Ser himla gott ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: