• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 10 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

TRÅKTORSDAG: ATT GÖRA NÅGOT AV SITT LIV

Det här inlägget är tillägnat en person och institution på Stockholms Central.

DSC03986 2

Suckarnas gång eller ångestgången låter väl riktigt tråkigt. Den går mellan tunnelbanan och Centralstationen. För ett par år sen var det full fart här, när pendeltågen gick från vanliga plattformar i markplan.

DSC03988

Nu åker man ner i underjorden till Citybanan för att åka pendeltåg, men då fick man inte gå på fel sida i gången eller försöka korsa den, för då blev man nertrampad av alla stressade människor, som sprang mellan pendeltågen och tunnelbanan.

Gången lär ha pimpats upp under åren, affärer och matställen har tillkommit, från början bestod den tydligen av grå stenplattor och skitigt kakel.

DSC03987

Men något saknas på bilden, en man i rullstol som sitter i gången och säljer Bingolotter för de handikappades riksförbund. En gång för länge sen gick jag förbi här med Farsan och han berättade att mannen satt här i sin rullstol och sålde lotter redan i början på 70talet, alltid på Fredag och Lördagskvällar.

Rätt fantastiskt, någon har vigt över 40 år av sitt liv till att sitta i en rullstol och sälja lotter, på den absolut tråkigaste platsen i stan, bland dom mest stressade människorna. 

Men samtidigt, medan andra är oroliga för att läpparna är för smala och fyller dom med botox, eller har livsstilsnoja över att vardagsrummet inte innehåller dom senaste trendiga detaljerna, har ju den här mannen medan han suttit i en obeskrivlig tråkighet gjort skillnad. 

Tänk på alla handikappade barn som fått åka på läger tack vare honom, eller jurister man kunnat anlita för att bråka med myndigheter.

Han om någon borde få gången uppkallad efter sig.

KajsaLisa

 

 

Annonser

8 svar

 1. Minns faktiskt mannen som satte i sin rullstol och sålde lotter. Han har ju suttit där i år och dag. Är kanske helt fel ute nu, men satt han inte där för bara något år sedan???…
  Så tråkigt var ju din tråktorsdag inte, för jag tycker att alla gånger på Centralen är faktiskt ganska roliga, bättre än förr i alla fall.

  Glömde bort Tråktorsdag totalt. Å mitt inlägg var ju verkligen tråkigt idag. Så jag ska länka upp till dig strax.

  Tack för tipsen. Klart jag kan ladda upp bilderna högupplösta. Men jag kan inte gå via min lilla kamera, som inte har samma finesser som din.

 2. jo, de små glöms bort

 3. Åh! Jag kan riktigt höra hur han lät han där i gången. Först var det:
  – Köp några vykort!
  Som när bingolotto kom ändrades till:
  – Köp Bingolotter!

  Den var verkligen stressande den gången. Även om jag hade all tid i världen så slutade det med att jag småsprang ändå.

 4. Instämmer helt! Minns honom fråm den tiden då det begav sig och visst köpte jag lotter av honom- Och visst kan en bli trött på annat som är så ytligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: