• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 9 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

LITE HALLON EN MASSA KÅNKANDE OCH PINSAMHETER

Ja, nu har Gemsweeklyphotochallenge. börjat påverka mina matvanor också, temat bär dök upp samtidigt som det var extrapris på hallon på ICA.

DSC03710

Nej jag skall inte klaga, det här var ju nyttigt dessutom.

Nu bär det åt fanders.

DSC_5801

Nej, det är ingen fara pelarna som bär upp taket på Kista bussterminal skall se ut så här det är bara en arkitekt som fått en vision och då kan det bli lite snett.

Det kan bli värre.

DSC03745

Bär omkring på en stor tung ryggsäck ihop med gamla kompisar i scouterna, vi är på  väg till en plats där vi skall laga mat under bar himmel och sova under en presening i skogen, men först bär man runt på 25 kilo på ryggen i geggan. Men vi har ingen brist på färskvatten och det är ju positivt.

För nu blir det ännu värre.

DSC05333

Vaknar på förmiddagen efter en kväll med mycket öl på stan, ute blixtrar det och spöregnar, stirrar in med torr mun och huvudvärk i ett tomt kylskåp. Bilen är no no just nu om jag vill behålla körkortet  bara att klä på sig vattentätt och börja en blöt golgatavandring mot ICA, efter en frukost på tre glas vatten och två magnecyl.

NEJ NU BÄR JAG INTE EN METER TILL!

DSC05332

Väntar här på bussen även om det går snabbare att gå. Ju längre bussen dröjer ju mer rinner det om mig ju blötare kommer sätena att bli och det är SLs fel och inte mitt ha ha. Men visst kan bärsituationen bli ännu värre, typ att man struntar i regnrocken och bär på ett paraply dessutom. Sen var det riktigt mysigt när man kommit hem och hängt av sig, satt på kaffe, brett en färsk ostfralla och druckit en liter blodgrapejuice. 

Nu över till den värsta bärbilden.

DSC_0552

Jovisst är den vacker med det här var en av dom värsta pinsamheter jag upplevt som fotograf. Bilden är tagen vid Lac Rose, den rosa sjön utanför Dakkar i Senegal. Hon som bär en massa sovenier på huvudet ville jag skulle fota henne och skicka bilden. Sen när jag gjort det handlade det givetvis om pengar, jag hade precis växlat och hade bara sedlar som motsvarade en månadslön i landet, i plånboken. Hon blev tokförbannad och skällde ut mig.

Jag lyckades även tappa bort lappen med hennes adress så det blev varken bild eller pengar.

Dessutom hänger den rosa sjön ihop med att solen från en speciell vinkel belyser alger som lever där, så sjön var inte ens rosa eftersom vi var där vid fel tid på dygnet. 

Men det blev ju en bra bild och jag har i alla fall badat i sjön.

KajsaLisa

 

Annonser

32 svar

 1. Vilken kombination av bilder och variationer på temat. Dina underhållande historier till dem är oslagbara. Håller med om att man påverkas av att hitta bra grejer till temaorden att man dagligen tänker på dem väldigt mycket.

 2. Att bära på huvudet det kan inte vara lätt. Men en fin bild fick du.
  Ha en bra dag!

 3. Härlig tolkning som bär hela vägen genom inlägget 🙂

  Ha en fin Alla hjärtans dag! 🙂

 4. Här fick jag mig några goda skratt igen:-)
  Alltså först och främst hoppas jag att du tinade upp hallonen innan du åt din frukost;-)
  Killen med ryggsäcken och alla öl – hahahaha. Snacka om prioritering.
  Sista bilden är absolut den bästa, men lite taskigt mot den stackars kvinnan blev det ju. Men som vi säger – shit happens;-)

  Ett toppen bidrag:-)

 5. Jag trodde det var en näve Hultsfors snickeripennor som stod lutade… skulle jag komma på idén med att bygga så där snett fick jag garanterat prova den där tröjan med knäppningen bak… vi fick faktisgt känna på regnet i en kombo på måndags tillsammans med snöandet, gissa hur 2 dm blöt snö känns?!?! 20 centimeter eller en tredjedel av din skollinjal!!! Snön rullade sig som en hö bal i skopan fram typ. Min traktor lyfter 1 ton, och många gånger så gick det riktigt segt att lyfta snön… Jag har otroliga snöhögar nu!!! Omtag lätt var tredje meter… och ingen plats att lägga snön knappt… du skulle sett mina framvagnsluft ideligen när jag skrapade… trodde aldrig det skulle gå att göra lyft med en BM 1969:a Så min röde vän ute i det blå rummet kompade ypperligt nära tre timmar (2 grannar villle också ha hjälp och den tredje vid brevlådorna han orkade inte fick jag ett telefonsamtal redan klockan 14) Törs du åka tillbaka till Dakkar? Den här kvinnan på en sådan fin bild kommer att minnas dig resten av livet… Du som brukar vara så noga med betalning… Dina ICA hallon påminner om att sommar finns långt, långt bort 🙂

 6. Härlig tolkning som bär hela vägen!

 7. Härlig tolkning som bär hela vägen i både regn och solsken!

 8. Så fint du har tolka utfordringa.

 9. Härliga bärbilder!
  Tänkte först att scouterna nog höll på med nåt skumt, att dom bar ett lik… hahaa 🙂

 10. Läcker och varierad kombo och tolkninga av bär och bära och med lite distans till tillvaron. Gillas! Och visst är det ett ord som har många innebörder. Sista bilden fastnade jag extra för .

 11. Ha ha! Nu har jag skrattat. Ja, det blev ju pinsamt, men en riktigt bra bild!

 12. Härliga tolkningar på bär. Alla bilder lika fina.
  Trevlig helg !

 13. Den sista bilden är fantastisk med sina härliga färger! Det skulle man kunna räkna ut att hon ville ha pengar om hon självmant bad om att bli fotad… Det var för övrigt varierande bilder på veckans tema. Att bära kassar i spöregn kan inte vara skojigt alls.

 14. Älskar det sista fotot, vilken levnadsglad kvinna, vacker som bara den, underbart vacker klädsel och så som grädde på moset den stora fullpackade korgen på huvudet. Fantastisk bär-kvinna!

 15. En tolkning med variation. Huvudvärk är ju inte så kul, men bilderna är verkligen talande!
  Vilket minne från den rosa sjön – och det blev en väldigt bra bild!

 16. Snygga pelare som bär upp taket på Kista bussterminal. 👍

 17. Härlig tolkning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: