• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 9 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

GLADMÅNDAG MED FIKA

”Det är inte 0000” sa fastighetskillen uppgivet

”Testa 1234” föreslog jag.

Det utspelade sig i fikarummet i Fredags, kaffeautomaten hade fått tjuvstopp nyckeln satt i men att öppna och stänga fungerade inte, den var död.

Dessutom var man tvungen att logga in på den, en kombination av fyra siffror. Kaffeautomaten servas av ett utomstående bolag som har koden.

annnn-e1498476017534-3

Varför enda in i helvete måste man logga in sig på en kaffeautomat, vad är man rädd för? Att någon skall hacka den eller kommer Putins grabbar försöka sprida fejk news via den i höstens valrörelse.

En av teknikens baksidor, misstänker att det gått till så här.

På kaffeautomatsfabriken.

”Har lagt upp kodsystem till nya maskinen.”

”Öhhh va folk skall ju bara hämta gratis kaffe i den.”

”So what, den kan brygga tio olika sorters kaffe dessutom choklad och te ,det är en hightech produkt och sådana kräver inloggning. Är du dum i huvudet eller lever du på stenåldern?”

Jag förväntar mig att dom här vansinnigheterna fortsätter. Har du en gammal hederlig kaffebryggare hemma, så vårda den ömt, snart måste du logga in på den också. På displayen slår du in ditt namn eller 4321 och din kaffebryggare svarar

LÖSENORDET FÖR SVAGT

För att bryggaren skall bli nöjd slår du in 2€#y&??W=0 Din kaffebryggare blir ointaglig, även för dig när du skall ha kaffe ur den på Måndagsmorgonen.

Det kanske går att använda Bank Id.

DSC03699

Jag fick nöja mig med ett äpple och ett glas vatten på rasten men, sen drog jag till Akkurat och åt en fantastisk Fish and Chips och en brittisk Cask Ale. En månad innan jag åker till London, behöver dom vibbarna nu.

Idag kunde jag i alla fall dricka kaffe innan jag började kvällspasset, utan att kunna den fyrsiffriga koden.

Det är väl värt att länka upp Caritas GladMåndag för.

KajsaLisa

 

Annonser

13 svar

 1. Vi fick äggröra, bacon och annat gott i Världshuset i Idre

 2. Vet inte om jag ska svara dig i överhuvudtaget… när du talar om vibbar om London… för jag skottade nästa 20 cm blöt snö jo jag hade blöt snö som knappt föll ur skopan igårkväll innan John Blund anslöt sig… bara jag drog min runda så fick jag sopa av bron igen, så kom det nästan 5 cm nyfallen BLÖT snö på… Du har väl hört uttrycket: Lappvantar? Och ändå har jag 100 mil till Lappland!!! Vet inte om jag törs gå ut nu… har parkerar traktorn lämpligt för jag har väl en plogkant utan desss like mot vägen… BMW:n plogar kanske bara max 30 cm blöt snö… vid ev möte på vägarna är det lite krångligt numer ute på ön… det finns några som jobbat natten jag möter… Termometern visar +1 så du kan tänka dig densiteten på snön!!! Din Kaffeautomat: det är förmodligen en förproggramering för på udda veckor kommer det att vara gratis kaffe mellan 05 till 05:30 och på jämna veckor under lördagar 07 till 07:30… vänta får du se 😉
  Naturligtvis tycker jag det är kul att du drar till London 🙂 Jag har mina snöhögar kvar då och promenerar garanterat på isen då. Min vår får jag vänta till juni med…

 3. Haha! Lösenord till kaffemanicken? Vart är vi på väg… 🙂

 4. […] Hos Geddfish finns en fin rosa limousine! Troll som blir glada när de befrias från snö hittar du hos Anki. En färgglad och mysig garngömma hos Tomtan! OS-silver till Sverige och en TOR-skylt hos BP 🙂 Gladmåndag med fika hos Kajsalisa. […]

 5. Hahaha! Helt otroligt! Men vet du vad, snart är vi där på riktigt alltså. Då man kan redan nu ”styra” sitt hem via en mobil, så är det väl självklart att man måste slå en kod först, även till kaffe- och/eller tvättmaskinen:-)
  Nu läser jag ju ditt inlägg idag tisdag, men tro mig, jag fick ett riktigt gott skratt:-)

 6. ÄH gör som jag istället och ta en öl 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: