• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

NÄTHATETS STÖRSTA PUCKON

En ny form av näthat har tydligen uppstått, hittills har det varit feminister och mobbade skolbarn som drabbats. Den senaste trenden bland alla puckon att hata på nätet är tydligen ( visst låter det otroligt) …

DSC_3467 (kopia) 2_filtered

Meteorologer.

Tydligen hatmejlas SMHI för fullt just nu på grund av det dåliga sommarvädret. Dom får ta en massa skit på nätet (.länk väderhat ) . Själv tycker jag synd om meteorologerna i TV, dom gör ju bara sitt jobb, dessutom tillhör dom faktiskt den ödmjukare delen av TV-kändisarna. Kanske det här är det vanliga tramset som jag brukar skriva om varje sommar, journalisterna har inget att skriva om eftersom sommarsverige står stilla. Då blir det väder och väderneuroser.

Eller är det så att det finns näthatare som är så korkade, att dom tror att dom på SMHI sitter och kör regnmolnen med joystick nere i Norrköping.

Okej, en del av gnället är ju för att prognoserna inte stämmer. Men dom är prognoser och ingen har påstått något annat. Visserligen är dom så detaljrika att man kan se på SMHIs hemsida att det skall regna 0,2 millimeter i morgon mellan klockan 14.00 och 15.00 där du bor.

DSC_3592 (kopia) 2

4Man får alltså bedöma dem ihop med andra observationer, så ser himlen ut så här kan det ju vara ide att packa ned regnkläder i picknickkorgen även om symbolen ser ut så här, lite sunt förnuft alltså. Men det verkar inte näthatspuckona begripa.

Men nu till den stora orättvisan.

1Något som retar mig ännu mer är alla ekonomer och finansanalytiker som talar om hur vi skall placera våra pengar ( om vi nu har några ). Deras prognoser kan se ut som den här loggan, sen brakar det loss ännu värre än från den himlen jag fotat

Men inte får dom på bankerna några hatmejl över sina prognoser när det brakar åt helvete totalt. I USA hade man gissat fel på tillväxten under andra kvartalet och man fick revidera ned det (länk). Det här är värre än lite kyla och skurar. Folk blir arbetslösa, pensionerna går åt helvete, men tro inte att dom här analytikerna ber om ursäkt. Dom har auktoritet, så dom svamlar bara vidare om nästa kvartal.

Vi lyssnar alla andäktigt och glömmer vad dom tyckte förra gången, även om dom utskällda meteorologernas prognoser stämmer nästan exakt jämfört med det här.

Sen kan ni ju gissa vilka som har högst lön, meteorologer eller finansanalytiker.

DSC_2181 (kopia)

Äsch, köp en kamera, låt SMHI försöka göra sitt jobb utan hat, gå ut i regnet och ta lite roliga bilder istället. För näthat handlar inte bara om att näthatarna är korkade. Det handlar om att dom har för mycket fritid och brist på kreativitet också.

Men skynda dig till Elgiganten och köp en innan finansanalytikerna slarvat bort dina pengar med en ny prognos.

LÄNK

Annonser

10 svar

 1. Gaaahhh, folk är faktiskt inte kloka! Och bankerna är galnast av alla…

 2. Stackars meteorologerna.. Inte gör de någon nöjd just nu. Och skulle de göra det så får de minsann inga hyllningar och inte får de heller någon löneförhöjning.

 3. Vädret är ju ett kärt ämne… om man inte har nå’t annat att prata om duger det ju utmärkt. Kan dock förundras över att SMHI och YR ytterst sällan är överens – inte ens på timbasis. Å SMHI har alltid rätt när det är dåligt väder, konstigt.
  Börsmäklare, finansanalytiker och FB har en sak gemensamt – de är värst. Å jag är glad att jag vågar vägra alla tre.

 4. Helt sjukt bra inlägg 🙂 Då ska jag skriva till banken och näthata dom tills mitt lönekonto fylls på varje dag istället för en gång i månaden då, eller kanske 4 gånger / månad! Är det så det funkar ?

 5. Säkerligen har de för lite att göra på fritiden och de verkar också ha för lite att göra på arbetstiden då de kan hålla på med näthat. Det förekommer ju tydligen där också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: