• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

MIDSOMMAR I YTTERSKÄRGÅRDEN EN ÖVERLEVNADSGUIDE

Lägger in lite midsommarbilder i Marits Helgbild.

DSC_3579 (kopia)

Får passa på att tacka dom som bjöd in mig till midsommarfirande ute i skärgården. Det är ju så här vi vill ha det, visst är runda midsommarbord mer fotogeniska.

DSC_3592 (kopia)

Det här är svensk midsommar på riktigt, entusiastiskt går vi runt en stång, som egentligen är ett enerissnår och ger all modern tvättmedelsreklam fingret, med hotande moln i bakgrunden.

DSC_3612 (kopia)

Visst ser det härligt ut, men skenet bedrar, det är svinkallt och partytält är inte ett dugg varma. Okej, du har förläst dig på livsstilsmagasin, men den där tunna midsommarklänningen som skall matcha din krans i håret hör absolut inte hemma här.

DSC_3617 (kopia)

Här gäller den strikta midsommaruniformen seglarjacka, fleecetröja knälånga shorts och sneakers oavsett kön. Även om man värmer sig med andra saker, så blir man snabbt nedkyld om man somnar i ett dike på vägen hem och inte klätt på sig ordentligt .

Året Runt och bilagorna i kvällstidningarna har frånsagt sig allt ansvar, ifall du fryser ihjäl.

DSC_3605 (kopia)

Dessutom kan det vara bra att veta att han med dragspel har dött för flera decennier sen. Nu gäller musikanläggning. Gillar du inte mixen av Boney M, Ebba Grön och Magnus Uggla som är anpassad efter genomsnittsåldern hos dom lokala sommarstugeägarna, så kör Taube i Iphonen.

DSC_3615 (kopia)

Men ett par estetiska råd kan jag ge i alla fall.Ifall du binder en krans att ha i håret. Stoppa för i helvete in den där gröngula självlysande huvan i kragen, den skär sig mot blommorna. Skulle inte himlen vara lika vacker som på förrförra bilden, så fungerar både gul och svart sydväst under midsommarkransen, skitsnyggt till prästkragar.

Fast i år var midsommarvädret försenat.

DSC_3649 (kopia)

Stack iväg och handlade idag, nytt väder var tionde minut ungefär, det var bara att ställa sig med kameran i ingången till köpcentret och invänta in nästa störtskur med kameran.

Sorry vädergudarna ni var två dagar sena i år.

DSC_3651 (kopia)

Silltallrikarna som vi skulle sprungit in och ut ur huset med, är uppätna för länge sen.

KajsaLisa

Annonser

24 svar

 1. Typiskt midsommarfirande med mat, dans runt en lövad stång och trevligt sällskap! Så ska det vara! Tur att regnet var lite försenat, det var det här också Härlig bildserie du visar!

 2. Här haglade det och sen spädde det på med snöblandat regn på midsommarafton. Precis som det ska vara alltså! Och Boney M och Ebba Grön låter perfekt, men Magnus Uggla, nej kuplettsångare med oumpaoumpatakt är inget för mig…

 3. Gud så glad jag är att jag stannade hemma. Ja, jag är väldigt tacksam speciellt med tanke att jag slapp inte bara kylan utan även dragspelet. Jag menar det sistnämnda hör jag ju varje morgon vid Östra Station…

  PS. Sorry, är ingen midsommarfirare alls. Har varit hoppande groda på en ö i Skärgården många gånger och frusit arslet av mig – så nej, jag hoppar… DS.

  • Nej det stämmer, så långt ut i skärgården har dom inte hittat än. Får väl plocka in tio stycken eftersom dom oftast bara kan en låt var. Men midsommarfirandet i år var riktigt bra.

 4. Som hämtat ur en klassisk midsommarscen runt om i landet. Jag satt hemma i soffan så dina bilder är inbjudande oavsett väder och temperatur.

 5. Ser ut lite som det gjorde hos oss. Kallt hade vi också, vantar på midsommarafton är inte okej. Men jag gillar ditt inlägg. 🙂

 6. Superläckra bilder! Kan bara småle åt din första bild, helt lika hade vi dukat upp lunchen också på Nacka City, sånär på mönstret på tallrikarna, men exakt lika flagga 🙂 Midsommar kom lite tidigt i år bara ja… Kan man inte fira det en gång till då närmare sommaren då liksom…

 7. Ja det var ju inte väder för kortbyxor direkt, men i glada vänners lag funkar det mesta.
  Bild tre är så läcker och bordet med allt godis på skulle man ju inte tacka nej till.
  Ha det bra
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2014/06/22/10757841-helgbilden/

 8. Midsommar blir det ju, oavsett väder 🙂 och långkalsonger är skönt oavsett årstid 😉

 9. Usch då, ser verkligen kallt ut. Vi hade det kallt men ändå såpass att vi satt ute i solskenet. dagen efter däremot då regnade det.

 10. Du visar en typisk svensk midsommar. Vi klarade oss från regn. Elisabeth

 11. Härliga bilder. speciellt dne med mörka moln och midsommarstång 🙂

 12. Vacker himmel och snygga bilder från dansbanan=midsommar. Synd bara att reklambilden av samma högtid inte matchar verkligheten.
  Hoppas på bättre väder i sommar.
  /Kiki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: