• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

LET PUTIN SOLVE THE PROBLEM

OJ oj, nu är det liv i riksdagen.

LÄNK

#Blogg100

(76)

Vilket jävla sätt av ryssarna och bli farliga samtidigt som vi har valrörelse. Nu måste alla partier sluta upp kring vårt försvar och vara eniga samtidigt som dom skall vara oeniga för att profilera sig.

Man måste visa upp enighet mot ryssen och oenighet mot väljarna på en gång. Man har diskuterat både nya Jasplan och ubåtar men det blir nog en kompromiss, någonting mitt emellan.

IWM-KID-329-Light-tank-MkIV

Alltså en stridsvagn.

VisbyHåller den?

Största problemet är Gotland, eftersom man tidigare varit överens om att det skulle vara fred där i all evighet, sen glömde man fråga Putin (shit också)  😦   Dom får inga nya regementen däremot ökad militär närvaro. Ifall ringmuren runt Visby skall förstärkas är ännu oklart. Troligtvis kommer Almedalsveckan  i sommar att hållas nere i Lummelundagrottan med hjälm och gasmask.

 Själv föreslår jag att Jimmie Åkesson får stanna utanför.

Medan han står där ensam och studerar norra Europas största kvarnhjul ringer jag Putin och retar upp honom.

KajsaLisa

 

Annonser

8 svar

 1. För en gångs skull slötittade jag på TV 4:ans nyheter ikväll. Alltså är jag informerad om det du skriver (total överdrift som du förstår). Såg ”bråket mellan M och S som egentligen är totalt överens, men det skiljde uppenbarligen några hundratals miljarder. Den där dryga norrlänningen (?) fattade lika mycket som den där klämkäcka stockholmska kvinnan. Den ena var M den andra S…

  PS. Förstår du nu varför jag lämnar politik (och religion) åt andra. Blir bara irriterad och arg och det trots att jag inte är det minsta insatt. Men jag ska rösta iaf – annars förlorar jag ju min rätt att gnälla;-) DS.

 2. Det värsta med allt fd försvar som vi skrotat vad kostar inte det? Tänk så många bergsrum vi har lagt igen, några är väl sålda men tänk på allt meterieal som står och förstörs… här snackar vi om många nollor bakom inte bara i pengar sett. Flygplatser mm. Några borde skämmas! Tänk vad mycket jobb all militär hade också.

  • Visst är det slöseri, först kasta fungerande saker, sen köpa nytt. Man kunde ju utnyttjat bergrummen till förvaring och anställt folk som skött underhållet.Arbetslösa är inte gratis.

 3. jag har ju en bakgrund i Försvarsmakten så jag suckar bara. Att de skjuter till mer pengar innebär i dagsläget bara mer pengar i försvarsindustrins fickor. I och med att värnplikten avskaffades togs alla möjligheter till ett effektivt försvar av Sverige bort. Istället har vi ett skyltfönsterförsvar som politikerna kan använda för att visa sin goda vilja i FN och EU och skicka symboliska styrkor kors och tvärs över världen. Ibland gör de nytta ibland är det tveksamt om de bör vara där. Även här är effekten numer sämre än på den tiden vi hade värnplikt.

  För när vi hade värnplikt så var det en heterogen samling som åkte ut på olika missioner. Människor som hade helt andra yrken till vardags. Kunskaper som kunde komma den vanliga människan till gagn i länderna vi hade styrkor i. Som snickare, rörmokare, IT-experter, sjukvårdspersonal, pedagoger med mera. De svenska styrkorna brukade vara mycket omtyckta av lokalbefolkningen eftersom de kunde hjälpa till med konkreta vardagsproblem, inte bara gräva värn och skjuta. Så är det inte längre, de som åker nu är en yrkesarmé, det unika vi tidigare kunde erbjuda är borta.

  ag håller istället på F!, vi går en annan väg, vi avrustar mer. I en framtida värld behöver vi hitta andra sätt att lösa konflikter på, om inte annat är krig fullständigt förkastliga på så många sätt för miljön…

  • Jag tror att det bästa är att införa värnplikt igen, men någon form av könsneutral värnplikt.
   Som du skriver var dom uppskattade, idag när vi har klimatförändringar och kan räkna med extrema situationer så har vi nytta av det. Vid extrema händelser så är det bara försvaret som har resurser som snabbt kan sättas in.

   • Jag har ju gjort lumpen och ser definitivt en större nytta i det än att bara ha ett fungerande försvar. Alla mellan 18 och 20 borde få göra någon form av samhällstjänst. Inom försvaret, brandkåren, vården, barnomsorgen och liknande. Bara att komma hemifrån, hamna bland människor från samhällets alla delar och lära dig att fungera med alla är en nyttig lärdom för alla! Sen kan det ingå en grundutbildning i försvar, så vi återigen har ett folkförsvar!

   • Visst det så, sen skulle vissa egomänniskor säkert må bra av att dela obekvämligheter med andra några månader. Folkförsvar är den bästa lösningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: