• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

JIMMIE ÅKESSONS HJÄRNSPÖKEN

Jag promenerar uppför Kungsgatan, vid Konserthusets vägg sitter ett mänskligt bylte, en kvinna med  fårat ansikte som skramlar med en pappmugg från Expressohouse, säkert Rumän eller från Bulgarien  Ingen bryr sig, ingen ger något, skall man ge något till dom här egentligen?

#Blogg100

(74)

A+ROMA+BEGGAR

Det är säkert organiserat av den Bulgariska maffian, men hon ser vädjande på mig och jag tittar ned i pappmuggen, där ligger fyra enkronor., jag lägger dit två till och tar trapporna ned till Hötorgets tunnelbanestation. Samtidigt som jag kliver på tunnelbanan kommer det en stor svart ny Mercedes med tonade rutor uppför Kungsgatan, ut hoppar en mörk man med solglasögon, rasslande halskedja i guld, adidasbyxor och svart skinnjacka. Han tar sex kronor av tiggaren så hon fortfarande har två att skramla med i muggen.

Vid T-centralen stiger det på en yngre man, han går genom vagnen med nedsänkt huvud. Han lägger så plastade lappar på sätena där det är en bild av hans familj, Hans fru har cancer och barnen är handikappade. men ingen bryr sig alla tittar ned  i sina Iphones. Samtidigt som vi får se världen elände blir vi avtrubbade och alla lappar ser likadana ut.

När han kommer tillbaka och samlar in lapparna ger jag honom två kronor, han stiger av vid Gamla Stan jag vid Slussen. När tunnelbanan når Farsta, väntar den svarta Mercedesen och dom får ytterligare 2:50. (en snäll tant vid Gullmarsplan gav en 50-öring också).

A0000

Tack vare att jag och den snälla tanten inte lyssnade på Jimmie Åkessons varningar  för organiserat tiggeri, så har nu den Bulgariska maffian 6:50 som dom kommer att använda till att bygga ett casino i Sunny Beach vid den bulgariska svartahavskusten.

Är organiserat tiggeri lönsamt eller finns det, döm själva.

Jag kommer i alla fall inte att bidra till att någon som jagar hjärnspöken hamnar i EU-parlamentet.

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. Vilken bra inlägg. Det svårt att veta om man ska ge eller inte, inte vill man ge pengar till maffian och ger man inte så känner man sig som en skitstövel…
  Åkesson väljer jag bort i alla fall 🙂

  • Det jag vill ha sagt är egentligen att det finns inte tillräckligt mycket pengar i det här, för att någon maffia skulle kunna tjäna några pengar på det.Vi ger för lite. Sen är det ju upp till var och en om man vill skänka. Själv gör jag det på andra sätt.

 2. Eller hur? Det känns knappast lönsamt… Nu cirkulerar en artikel där EN polis intervjuats, som har rumänskt ursprung, och han talar vitt och brett om organiserade ligor. Men polisen som helhet OCH stadsmissionen, som bör ha betydligt mer ingående, heltäckande och relevant information säger precis tvärt om. Jag vet vilka jag lyssnar på i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: