• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

FRED PÅ JORDEN

Nu blåser det kallt runt Sveriges gränser igen, Ryssland har inte varit så farliga sen kommunisttiden.

#Blogg100

(54)

peace-signs-clip-art-18

Alliansen vill pytsa in fem och en halv miljarder i försvaret. (Undrar just om vi har något försvar att stoppa in fem och en halv miljard i ?)

Som tur är behöver vi ju inte använda dom gamla lösningarna från kalla kriget, för att skapa stabilitet finns det mycket modernare och framför allt marknadsanpassade lösningar.

Hela försvaret avregleras och privatiseras. Det innebär att vi precis som inom vården och skolan fortfarande betalar försvaret med skattemedel men att det tas över av stora riskkapitalbolag. Dom sparkar alla befäl och tar istället in folk från fas 3 som förses med varsitt luftgevär och varsin slangbella.

Dyra investeringar i nytt luftvärn ses som ej kostnadseffektiva, det finns väl alltid några överblivna förpackningar med nyårsraketer som inte sköts upp på nyårsafton man kan köpa billigt på blocket.

Resten av försvarsbudgeten kommer av riskkapitalbolaget att betraktas som skälig vinst, skapad under stenhård konkurrens  på marknaden och hamna i skatteparadiset Caymanöarna. Eftersom Sverige med Anders Borg i spetsen alltid ansetts som bäst i klassen, hänger alla länder i EU på. Hela Ryssland dräller av oligarker som vill bli ännu rikare dom övertalar Putin att göra samma sak.

Istället för terrorbalans har vi nu skapat en mycket fredligare inkompetensbalans. Inget land kan längre försvara sig och ännu mindre anfalla något annat.

Själv köper jag aktier i riskkapitalbolaget.

Make

Peace ( and money )

Not War

KajsaLisa

 

Annonser

10 svar

  1. Du borde vara rådgivare åt vår regering;-)

  2. Köp du aktier! På Nacka City rustar vi privat… Se bara hur grannen Mats döljer sin Bolinder Munktell från 1967 http://nacka144.se/?p=16239 Vi har inte rustad ned inte! Här står vi upp!

  3. Du skulle avväpna hela gänget med dina argument. 🙂 Ibland är du makalöst bra! 🙂

  4. Jag fattar inte varför inga journalister slår ner på att försvarsbudgeten till hälften (åtminstone var det så när jag jobbade i försvaret) egentligen inte har så mycket med försvaret att göra. Istället lotsas det via FMV som en form av industristöd för att se till att Sveriges försvarsindustri fortlever. Det är alltså en form av näringslivsstöd som döljs i försvarsbudgeten… en industri som dessutom gång efter annan gör de mest oetiska affärer med andra länder, genom att sälja till krigförande länder, använda sig av mutor, tillverka den typ av trampminor som egentligen borde vara förbjudna… Galet! De skulle kunna halvera försvarsbudgeten och fortfarande ha samma manskapsstyrka att fortsätta att skicka varthelst FN och EU pekar…

  5. Ett mycket bra förslag. För övrigt tycket jag händelseutvecklingen i Ukraina är bekymmersam (har dock inte kollat in några nyheter dem senaste veckan så jag är inte helt uppdaterad). Flera inblanade, inte minst Putin, har inte rent mjöl i påsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: