• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KRIIIIIS, VI HAR INTE RÅD !!!!!!!!!

Jag har alltid ansett att den humor som inte är tänkt att vara rolig är roligast.

#Blogg100

(53)

Som igår, kollade in DN på nätet och nu är det kris i vården igen (länk)

Sodersjukhuset-664x346

För övrigt är det alltid kris i vården. Man måste anställa 225000 personer till äldrevården, usch vad det kostar. Något ljushuvud föreslår att man skall betala mer själv till vården (länk), någon annan att det måste bli attraktivare att vårda folk. Det blir i och för sig lite svårt att kombinera dom här personernas ideer, eftersom dom som vårdar tjänar för lite för att ha råd att betala sin egen vård i framtiden.

Att vårda folk i 40 år och sen själv inte få någon vård är väl knappast attraktivt.

Sen skulle vi som vårdar tydligen få göra karriär också, så det blev lite roligare. Nu finns det redan ett karriärsystem, man börjar som deltidare, eller flaxar in och ut via ett bemanningsföretag, eller är visstidsanställd eller vikarierar eller… Har man tur kan man komma långt i sin vårdkarriär.

En fast anställning alltså.

Det är underbemannat salarna är belamrade med patienter, dom får inte plats, personalen hinner inte med ………

Sen är det så jävla dyrt att vi inte har råd !!!!!!!!!!!

Men det här är väl inte kul alls.

images-17

Nej, det är inte ett dugg roligt, men det som var roligt var att mitt i artikeln så låg det en reklamblaffa, för ett sånt där modernt arkitektritat fyrkantigt kostar-hur-mycket som-helst-hus, med stora less-is-mooreytor. Givetvis i vitt med stora glaspartier och snedtak. Ni vet ett sånt där hus där det inte räcker med åkgräsklippare, utan man behöver åkdammsugare också.

Jag kan bara tänka mig konversationen där inne, när vårdkrisen riktig tagit sitt grepp om oss.

”Jag var och hälsade på Farmor på hemmet i går”

”Vad sa du?”

”Jag sa att jag hälsade på farmor igår det var så överbelagt och att jag fick rulla undan en massa sängar med gamlingar för att komma fram till henne, fan hör du dåligt eller ?”

123

”Nej, men du får fan prata högre, jag hör inte vad du säger på andra sidan köksön. Sen ekar det så jävligt här inne. När skulle polackerna komma och sätta upp akustikplattor.”

”Måste kolla rotavdraget först, men visst är det för jävligt att det inte finns plats för gamla och sjuka längre, man betalar ju skatt för fan.”

”Du jag har större problem en din gamla farmor, jag har tappat bort barnen här inne någonstans.”

 ”Ja men ring Missing People då be dom kolla vårt master bedroom först, där var dom förra gången dom försvann. Är det bäddat så man slipper skämmas?”

”Städerskan kommer i morgon fan också !!!”

Som ni ser så har krisen slagit sitt grepp om oss, varken vårdbudget eller RUT räcker till längre.

Men dom fick i alla fall ett samtalsämne till nästa parmiddag, bestående av fräscha råvaror tillagade på den nyinköpta teppanyakihällen, transherade med dom japanska knivarna och pocherade i den franska exklusiva grytserien.

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Galghumor när den är som bäst säger jag bara.
  Å det är förresten inte bara kris i äldrevården, på Karolinskas förlossningsavdelning – raka motsatsen till gammalvården – har de knappt någon personal heller längre p g a de låga lönerna. På Sofiahemmets nya BB får barnmorskor och sjuksköterskor mera än 5 000 kronor mera i månaden. Undrar hur det går ihop – egentligen alltså…

 2. Vi har inte råd att betala vettiga löner till de som ska ta hand om barn, gamla och sjuka, men att bidra till att fifflande hantverkare blir fler och dyrare det kan vi göra. När vi köpte huset tog vi in offerter på att fixa taket från ett antal hantverkare, men valde att vänta. Några år senare, när ROT-avdraget var välbekant, tog vi in offerter igen. Och gissa om inte en del av företagen blivit exakt så mycket dyrare som den del vi fick i rotavdrag… Alltså kostade det oss lika mycket att fixa taket, men dessutom fick företaget en halv gång till i vinst från staten. Jävla skitsystem!

 3. Ja, så är det. Klyftorna ökar och vi med dem.

 4. Felaktig information, dem behöver 224999 personer, du är ju kvar,.om jag råkar ut för missöden under en Hufvudstad vistelse, så kommer jag att begära av vårdapparaten, att det blir Kajsa Lisa som tar hand om mig. Dock måste hon i så fall lämna hemma den svarta rektangeln som envisas med att bära framför ansiktet, det är extremt farligt att utföra krävande ingrepp utan ögonkontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: