• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

SMARTARE ÄN EN FEMTEKLASSARE

Det har varit ett hektiskt dygn för vissa. Försäkringskassans Generaldirektör Dan Eliasson har haft toppchefer som gett toppjobb till fruar och älskarinnor. Ett riskkapitalbolag som ägs till stor del av staten har tagit över privatiserad vård och skatteplanerat mot sig själva (länk). Teliachefen är en mutkolv och så vidare.

397px-Carl-Henric_Svanberg

En slapp lindigt undan, Volvos styrelseordförande Carl Henric Svanberg har fått en mille mer i arvode. Luttrade fackklubbar som förhandlar varsel och uppsägningar kräver att han avstår. Dom små aktieägarna blev så förbannade att dom tågade ut mitt under bolagsstämman.

Dom stora aktieägarna var tvugna att stanna kvar eftersom dom sitter i varandras styrelser och inte själva får någon miljon till om dom inte ger Svanberg en.

Ryggdunkarnas paradis alltså.

 Men tänk om det inte handlar om nepotism utan kompetens.

Dan Eliasson kanske är så kompetent att hans kompetens bara rinner ner i organisationen. Sen spelar det ingen roll om fruar svärdöttrar och älskarinnor får toppjobb, dom sköljs över med kompetens, man hade kunnat anställa en femteklassare.

När det gäller Carl Henric Svanberg så har han en enorm utveckligspotential. Dessutom är han oerhört eftertraktad på den globala marknaden, se själva när han på ett pedagogiskt sätt som BPs styrelseordförande förklarar sig efter att dom kladdat ned stora delar av USAs sydkust med olja. Han pratar ju lika bra engelska som vilken femteklassare som helst.

Nu har dessutom media förklarat för honom att dom som bodde vid stränderna inte var dvärgar. Som ni ser så har han en otrolig förmåga att bedömma situationen och på ett belevat sätt ta in ny kunskap.

 Till nästa bolagsstämma i Volvo, har han lovat att lära sig böja oregelbundna engelska verb också.

Det kommer att bli dyrt för aktieägarna

Men man får vad man betalar för och kompetens kostar.

KajsaLisa

Annonser

6 svar

  1. Med tanke på Volvos resultat borde Svanberg ha så pass ryggrad att han avstod från den saftiga lönehöjningen.

  2. Som vanligt får jag en koncis resume om allt som händer i finansvärlden. För det handlar ju om en massa pengar, alltså är det finansvärlden för mig. Tack för uppdateringen och dina som alltid så klockrena tolkningar!

  3. Sverige är ju inte korrupt, eller hur var det nu… Jag har jobbat på FK förr, och den chefen hade faktiskt både sin fd fru, sin fd älskarinna och sin nuvarande älskarinna anställda. Och den nuvarande älskarinnans dotter… Osäkert dock om fru och älskarinnor fått jobbet innan eller efter de träffat honom… Dottern, däremot, fick jobb på sin mammas rekommendationer när mamman var aktuell som älskarinna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: