• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

IN I DIMMAN 2

Sådär, dags för helgbilden, nu kan jag koncentrera mig på fredagens dimma, utan att behöva lägga ut hästrumpor :).

#Blogg100

(3)

DSC_2675 (kopia)

I Fredags försvann jag in i dimman som jag skrev i förra inlägget. Jag och min Nikon var nyfikna på den, det var inte det vanliga stockholmska grådasket utan riktig vit smet som lagt sig över huvudstaden.

Efter en lång ledigdagslunch på Söder med ett belgare och ett glas till från ett svenskt mikrobryggeri  promenerade jag smådimmig mot Gamla Stan hittade ett intressant motiv som borde bli ännu intressantare i mörker, så jag hade några timmar på mig. Kommer inte att lägga ut det här just nu eftersom jag har bilder så jag kan gödsla med det. Dom hamnar i mitt arkiv som behöver fyllas på.

DSC_2640 (kopia)Ett övergivet Gröna Lund, från sjösidan.

Tog Djurgårdsfärjan  från Slussen men hoppade av på Skeppsholmen. Om det är så att dimma har ett epicentrum, så borde det ju vara på en ö med vatten runt. Kanske inte stämde men här hittade jag ännu fler vyer där det skulle vara bra att krydda dimman med lite mörker.

DSC_2654 (kopia)

Nej det var inte Johan den tredjes lustslott eller Af Chapman jag tänkte på, utan det man ser om man vänder sig om. Den vyn hade potential, om man inväntade mörkret. Fortsatte förbi Grand genom city och åt en semla på Vetekatten sen tillbaka för att fånga mina kompositioner när mörkret lagt sig.

DSC_2684 (kopia)Det var det här jag väntade på, bron från Skeppsholmen till Blasieholmen, lamporna, neonen trafikljusen och dimman fanns redan. Det var bara att invänta mörkret.

Lägger in en låt som handlar om när man verkligen går in i dimman. Nästa helgs bilder blir nog inte lika rofyllda, eftersom jag tänkte plåta det här bandet på Bandit Rock Awards . Det var länge sen jag fotade spottar och action och nu blir det äntligen lite röjbilder hoppas jag. Videon visar vilka förhållanden man fotar under.

Chao, chaos, chaos, just love it 🙂

KajsaLisa

Annonser

20 svar

 1. Lite ödesmättad mystik i dina dimmiga bilder som jag gillar!!

 2. Hade det inte varit för den sista bilden som är helt suverän så hade jag nog gått in i dimman jag med;-)

 3. Tack för en trevlig promenad i ett dimmigt Stockholm! Men nu måste vi väl snart komma ut ur dimman, den blir lite trist i längden!
  Ha en bra dag!

 4. Älskar att kolla på dina bilder i grått och ”tråkigt” väder. Själv får jag absolut ingen lust att fota då men dina bilder blir alltid så himla bra i dimma, regn o grått!

  • Det är bara att testa, gör så här,välj ut en plats som kan verka intressant när det är fint väder och ljust. Det bästa är om du har flera belysningspunkter.
   Bra saker att ha med, regnskydd till kameran, polarisationsfilter som dämpar reflexerna, stativ, testa ett enbent som är lätt att ta med. Du håller kameran som vanligt sen stöder det mot marken. Du bör testa innan hur högt du kan pressa kameran på isotalet. Är det riktigt mörkt och regnar mycket så är det bra att ha en pannlampa och ett paraply när du fixar med utrustningen.

 5. Den bilden var ju faktiskt värd att vänta på=))

 6. Fint djup i första bilden och väldigt effektfullt med ljusen i dimman på den sista! Spännande utmaning du har att fota nästa helg, coolt! Rätt skön låt också.=)

 7. Ja det måste väl ha varit den gråaste dagen den här vintern. Gröna Lund ser verkligen skittråkigt ut..
  Sv: Jag tänkte också på fotoautomatbilder när jag redigerade helgbilden 🙂

 8. Snygg vandring i dimman.
  Har varit bra sugen att få komma in och fota på Gröna lund under lågsäsong.
  /Kiki

 9. Sista bilden är verkligen lyckad men jag gillar nog ändå mest den på Gröna Lund, övergivet och nästan lite spöklikt!

 10. Gillar brobilden, men älskar bilden på Grönan! Som en spökstad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: