• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

ARBETSKLUMPEN ETT STRESSTEST

Idag lyckades arbetsförmedlingen Tunnelgatan bjuda in 61000 personer till en rekryteringsträff.

LÄNK

dsc_2327Så här såg det ut en Lördagsnatt för några år sedan när det var stängt. Om dom personerna som är med på bilden blivit ditkallade i alla fall vet jag inte.

Det blev väl något fel i utskicket säger man. Det positiva är ju i alla fall att det visar att dom som påstår att arbetslösa inte vill ha jobb har fel.

Polisen fick komma och schasa bort dom som ville ha jobb.

Men det här är inte hela sanningen.

Enligt mina vanligtvis felunderrättade källor så var det här ett stresstest. Alliansen har valt att överge arbetslinjen. Tänk er själva, ställer man 61000 personer på en linje med en halv meters mellanrum så blir det en väldigt lång linje. Den räcker nästan till Södertälje och det ser ju inget vidare ut när det är val snart.

Ta pendeln till Rönninge och ställ dig sist i kön typ.

Ingen mening, ramlar det inte av spåret så ramlar ju kontaktledningen ned.

Klumpar man ihop dom så ryms dom ju på en mindre yta, några kvarter ungefär. Om man öppnar en arbetsförmedling vid IKEA som bara har öppet på natten så ryms ju hela den gamla arbetslinjen på parkeringen om man står tätt.

Lägger in en video med en kortare arbetslinje, men det är det ju svårt att svara på frågan i titeln om man skall trängas med 61000 andra.

Dessutom känner dom inget utanförskap om dom tränger ihop sig.

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Kan inte låta bli att skratta! Det var nämligen en blogg som la upp ett Facebook inlägg med en ”annons” för Friends Arena: ”om ni söker möteslokaler för mellan 2 till 62 000 personer så kontakta Friends”. Tyckte det var himla roligt:-)

 2. Apropå förbannade tornet och dina bilder, jävligt fina, prova med att trolla bort husen bredvid tornet i datorn så blir dem dramatisk värre.

  The Offspring,.eh,.jaha,.den klassiska berättelsen om ett kompisgäng som hade inga jobb, inga brudar osv, vad gör man då? Jo, man kör i gång ett band, då kommer ju brudarna, att ingen kan spela något instrument och att alla är fullständigt tondöva spelar ingen som helst roll,.let´s rock som Al Bundy brukar säga.

  Hur gick det sen för Offspring gänget? Ja, dem är fortfarande tondöva, ingen kan spela något som helst instrument, den sk sångaren låter som en hysterisk bondkatt med halskatarr som bonden försöker dränka
  i en öltunna, men va fan, brudarna finns ju där, så let´s rock, ta med Al Bundy, han kan spela med en ostmacka.

  Så, är det lika illa ställt med alla rockband? Bara tung-gung med 10000 watt för andra tondöva? Nja, kanske inte, vi tar COB, black metal för hela slanten, men med snubbar som faktisk kan spela och inte är tondöva, In Your Face är en grym låt, men Alexi och Roope kan även lite annat med gitarr, som tex det här, Vivaldis Four Seasons.

  http://www.youtube.com/watch?v=bWx_GyTLGmQ Enjoy

  • Det är just det skramlet med rätt mycket humor jag gillar 🙂 Sett dom live för en himla massa år sedan, dom skall visst dyka upp på Bråvalla i sommar. Skall kolla in din länk när jag kommer hem från jobbet i natt.
   Sen tornet, det skulle må bra av att stå ensamt.

   • Ja, dem är mer en kul grej än ett riktig band. Apropå Bråvalla, några kilometer bort där jag bor, med rätt vindriktning inga som helst problem att sitta på balkongen och lyssna innan farbror blå intar scenen och ger order om att skruva ner volymen;-)

    Ang Vivaldi,du kan ju lyssna originalmusiken först i tuben, den passagen som Alexi och Roope spelar kommer ca 17.55 in i låten och fram till ca 20.45, dvs i slutet av ”sommar”,.den är inte helt lätt att spela med den typen av gitarr som snubbarna kör den med, det finns ett antal snubbar bland Finska metal/hård rock banden som har klassisk skolning.

    Om du hamnar på Bråvalla i år, så satsa på första dagen, jag tror att du skulle gilla tex Mr Reignwolf alias Jordan Cook, Kanadensisk enmansband med underhållande pub rock, och Boston Irländare Dropkick Murphys med deras pub punk. Samma dag kör även Anthrax, Trivium och arenarockarna Iron Maiden,.som jag inte gillar alls, sjukt överskattad band i Swedala.

   • Har sett Maiden en gång och visst är dom bra, men inte så fantastiska som alla påstår. Dropkick Murpus och Offspring är nog dom där som intresserar mig mest. Bad Religion har gjort många bra låtar, men lite tråkiga på scen, såg dom i somras.Skall kolla in din länk senare, kom hem rätt sent från jobbet i natt.

 3. Ja herre gud, glad att jag inte var i de där trakterna igår! Vilken miss! Om det inte var en manifestation, för att en gång för alla ta död på ryktet att de som är arbetslösa helst skulle fortsätta vara det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: