• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

SL-KORT, RIKSKUPONGER OCH DÖDEN.

En grå ångesttriss i Bergmans anda.

gratt

Tycker Helena valt ett utmärkt tema för helgens fototriss. Grått, kan man säga något annat om Februari? Grått trist och eländigt, jag förstår att det inte skrivs några låtar om den här månaden. Lönen har försvunnit ner i ett stort svart jävla hål på grund av efterdyningarna av julen. Nu är man i balans, noll skulder och nollställt konto. Dessutom melodifestivalen som bara suger. Jag gav mig ut i Fredags och plåtade några riktigt grå trista stockholmsbilder. Häng med på den mest deprimerade triss någon någonsin satt ihop.

DSC_2546 (kopia)

Vi kan väl börja här mitt i smeten. Fallossymbolen som skall lysa upp Sveriges största shoppingtempelområde, NK, PUB, Åhlens, hela Gallerian och alla andra butiker. Nej, glasobelisken orkar inte bryta genom grådasket. Den är byggd av Lindshammars glasbruk som lades ned 2010 och alla där blev arbetslösa. Själv gnäller jag mig fram till nästa löning, skall hålla igång den här stadsvandringen med SL-kort och Rikskuponger. Har väl pengar så det räcker till ett par öl men shopping kan jag fetglömma.

Tar spårvagnen ut till Djurgården, sen blir det SL-kortsfärja till Slussen.

DSC_2527 (kopia)

Shit, kan det bli mer deprimerande än så här, nu förstår jag vad Ingmar Bergman fick sina demoner ifrån, han spelade nog in alla sina filmer i Februari. Men var är det för svart som simmar runt där ute bland måsarna.

strea_l”Kajsa det är jag som är döden.”

”Har du kommit för att hämta mig?”

”Jag har länge simmat vid din sida.”

”Länge och länge, Djurgårdsfärjan lade ju ut från Allmänna Gränd för fem minuter sen? Kan du inte ge mig uppskov till löningen i alla fall.”

”Så säger ni alla, men jag lämnar inga uppskov.”

”Ha ha, jag har inte råd med någon begravning innan dess, så det så.”

”Men vi kan väl spela schack, i alla fall?”

”Äsch stick och brinn eller dränk dig förresten.”

Trist typ det där, orkade inte med honom, är inte det här tillräckligt deprimerande redan?

DSC_2516 (kopia)

Jaha, nästan framme, där har vi Katarinahissen, som jag fotat till många trissar ifrån. nu fotar jag den istället. Allt är så grått och trist att jag tappar all inspiration. Den förra Katarinahissen konstruerades av Knut Lindmark, den stod klar 1883, kostade 5 öre upp och tre öre ned. Det blev en ekonomisk succe och kallades Lindmarks upphöjelse. Sen började han med projektet där man kan dra paralleller tunneln genom Hallandsåsen, Brunkebergstunneln. Den stod klar 1886 och då var han ruinerad. Projektet blev känt som Lindmarks undergång och han tog livet av sig 1892.

Dessutom är den här hissjäveln trasig sen 2010. Snacka om deprimerande.

Lägger in en deprimerande video. Medan jag konsumerar lite Rikskuponger och en god öl.

Min gråa fredagsdepression fortsätter i helgbilden i morgon.

KajsaLisa

Annonser

54 svar

 1. Bittert värre 🙂 , men fina grå bilder tycker jag!
  AX

 2. Gillar bilder, ler åt din text och blir sedan helt förtrolla av klippet *S* det bäst på länge!

 3. Det är ju så grått att mina blå inte kommer sig tillrätta ens 😉 Men skenet inger en viss förhoppning i lamporna som är tända i alla fall…

 4. Härligt gråaktiga bilder. Grymt coolt klipp. Trodde inte TV 5 var kapabelt till sånt.

 5. OJ OJ här var det deppigt värre! Kan förstå det rent gråhetsmässigt denna månad! Det blir liksom inget mer än grått överallt! Hur man än gör!

  Tack för dina ord om min triss! Jag har precis köpt ny skärm och detta är mina första på riktigt redigerade bilder med den skärmen så nu är jag lite orolig vad du menar! Kan du inte se mina bilder bra? Är de för ljusa? För för mörka kan de väl omöjligt vara?
  Jag vet precis hur det är att upptäcka att ens bilder ser helt annorlunda ut på en annan skärm! Jag brukar kolla upp mina bilder på många olika typer av skärmar men har som sagt inte hunnit det denna gång så berätta exakt hur du upplever det! Men jag har sett mina bilder på tre olika skärmar och det ser okej ut där i alla fall! Eller som det ska rättare sagt! 🙂

  Ha en skön söndag!

 6. Japp, här ser jag att det stora vedmoden rullar in!
  Den har tydligen smittat ner vädret här nere i södern, grått, snöigt.

 7. Nog är det grått och Februari är nog den tråkigaste månaden på året, man får se fördelen med att den är kort och snart slut. 🙂

 8. Förstår att bilderna matchar humöret! Men vi kommer igen bara solen tittar fram!

 9. Vilka vackert gråa bilder du bjuder på!

  Tack så mycket 🙂

 10. Fina bilder på temat som är presenterat på ett fint sätt =)

 11. Är tyvärr benägen att hålla med dig. Bilderna är deprimerande, det hatr du verkligen lyckats med. Undantag kanske Sergels torg…
  Men kul med fakta, det gillar jag!!!
  När jag tittar på ditt inlägg så förstår jag varför jag har skippat trissen idag.

  PS. Enda trösten: 6,4 grader ute och en grådisig sol tittade fram i sisådär 40 sekunder. Borde ha dokumenterat detta fenomen. DS.

 12. KajsaLisa och döden,.well well, om han är din nya kille, så bör du genast överväga möjligheten att starta ett nytt liv som en flata på Tahiti, sol och läckra brudar får det stora vedmoden att rulla ut.

  • Eller också tar man med honom dit. Tänk dig döden i bastkjol Hawaiskjorta med parrasolldrink. Det är bara att smörja in honom med hög solskyddsfaktor så han behåller sin bleka image.

   • Ang din nya pojkvän, du har väl informerat honom om följande: När man är död mår man inte så bra och bör undvika all fysisk aktivitet.
    Likblekhet liksom likstelhet kan i vissa fall uppfattas som synnerligen attraktivt, rigor mortis som rent av en nödvändighet vid festliga tillfällen i dem nedre regioner. Dock kan förhållandevis kall hud av enstaka individer uppfattas som rent av motbjudande, så batteridrivna dummies tillverkade av socialstyrelsen godkände mekaniska delar, och rågummi utan kemiska tillsatser kan med fördel användas som praktiska övningsföremål innan själva akten, för att i möjlig mån undvika traumatiska upplevelser i ovannämnda situationer och i livet efter detta.
    MVH från Dr Lee i samarbete med socialstyrelsen , RFSU samt SD:s kvinnoförbund. Amen.

   • Du ser, det finns lösningar på allt.

 13. Grått i både bilder, text och sinne. Synnerligen konsekvent och av bara farten läste jag en hel radda inlägg på din blogg. Nu känner jag mig rejält upplyft!

 14. Fina bilder trots det gråa vädret. När jag var barn och såg Sjunde inseglet så var döden min favorit 🙂

 15. Hahaa… grått och deprimerande så det räcker till men jag kan inte låta bli att skratta åt din text ändå, så riktigt grått och trist, var det inte och bilderna var fina ändå.

 16. Det är ju nästan så det känns. Men liten ljusglimt i dina torn finns det i alla fall. bra triss
  Ha en fin söndagseftermiddag
  Meta

 17. Tack för kommentar. Tänk att grått förknippas så med tråkigheter o deppighet så mycket. ,Men en sak är klar att Bergman filmade inte i DDR. Det hade bara blivit för mycket, skulle jag tro.
  Annars har jag haft ganska trevligt idag, fastän jag har postadress ”Gråbo”.
  Ha det gott!

 18. Till skillnad från andra kommentatorer tycker jag att beskrivningen av din gråhetsdepression är stor behållning och (om du ursäktar) väldigt norrländsk. Vi som bor här uppe mår ju som allra bäst när vi lider. Och när jag nu läst ditt inlägg och tittat på dina bilder och på videon så börjar jag faktiskt komma lite i stämning.

 19. Spännande att se och läsa din triss som vanligt. Bild två är en riktig gråbild men de övriga ser man ju lite färg i, i alla fall. Hopp :)!

 20. Hahaha, du når nya höjder med den här kombon text och bilder. Eller kanske nya djup… Så extremt deprimerande!

 21. Trots allt deprimerande i din gråa triss kan jag inte låta bli att skratta som vanligt! Snart kommer solen o värmen!

 22. Gillar din gråa triss, bild nummer två är jättevacker!

 23. Mörkt i din gråa triss. Gillar din dialog med farbror Döden.
  Sen att du valt fakta med omsorg till bilderna är mycket uppskattat.
  Jag njuter till fullo.
  /Kiki

 24. Tänkte när jag såg första bilden att det här är väl inte så deprimerande… men så fortsatte jag och insåg att det visst var det. Mycket bra tolkning som vanlig 🙂

 25. En verkligen grå triss. Vackra bilder!

 26. Kommer aldrig att fatta varför folk sedan inreder sina hem i grått eller kaffelatte …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: