• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

SAMMA PROBLEM FAST TVÄRT OM.

Måndagen blev tydligen stora klavertrampsdagen för herrarna i det svenska näringslivet.

Först ut var Jens ”stor stark” Spendrup som ansåg att det inte fanns några kvinnor som platsade i bolagsstyrelserna (länk). Jag förstår honom faktiskt, det är bara att testa deras fantasilösa ölsortiment så förstår man att kreativiteten där är lika med noll.

500010199Smaken påminner om när man älskar i en kanot.

Fucking close to water

Sen hoppade Carl Henrik ”we care about the small people” Svanberg på (länk). Ni vet han som sa att BP brydde sig om kortväxta människor när han var Styrelseordförande i BP och dom kladdat ned stora delar av USAs kust med olja. Nu ansåg han att man skulle sträva efter 30% kvinnor eftersom då var dom inte i minoritet.

Okej det heter we care about the ordinary people och är man inte i minoritet så är man över 50%, hör du det Svanberg. Alltså mannen som varit VD för Ericsson, Styrelseordförande i BP och Styrelseordförande för Volvo kan varken engelska eller räkna. Men jag skall inte skvallra för Jan Björklund, för då kommer han bara dragande med kommunaliseringen av skolan och sosseflummet. Nu är visserligen Svanberg född 1952, men kommunaliserat sosseflum kanske fungerar retroaktivt. Björklund brukar ju alltid få till det till sin egen fördel.

kvotering

Nu skriker fler och fler på kvotering till bolagsstyrelserna, men jag tänkte ta det här ur ett annat perspektiv. Tänk själva, om nu fler kvinnor än män söker in på högre utbildningar, vilket dom gör och man kvoterar in kvinnor i bolagsstyrelser, vem fan skall då ta hand om alla typiska kvinnojobb?

Vi måste alltså kvotera in männen på dagis, i vården och skolbespisningen får en matfarbror som rör i lappkojsen. Männen står säkert på kö för att bli inkvoterade på dom jobben.

Om det nu inte är så att män vill ha högre lön och rätt till heltid. Vi måste alltså höja lönen för dom här kvinnorna och låta dom jobba 8 timmar om dagen för att männen skall vilja bli inkvoterade.

Oj, nu blev det inte bara en genusfråga, utan en klassfråga också.

Nej usch vad jobbigt, det här vill väl ingen ta tag i eller?

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. Personligen tycker jag att kvotering är helt fel. Den som bäst är lämpad för ett visst jobb ska få – oavsett kön. Det gäller styrelsejobb lika mycket som lågavlönade jobb. Å det finns faktiskt förvånansvärt många manliga städare ute på kontoren – 50-50 ungefär, åtminstone där jag jobbar.

  • Egentligen håller jag med dig, men samtidigt så är det här riktiga ryggdunkarklubbar där inte vem som helst släpps in. Sen ville jag sätta fingret på hur det ser ut i andra änden av löneskalan, vilket det snackas väldigt lite om när det gäller jämställdhet. Men visst har jag också sett män som städar.

 2. Läste om en forskning som visade att när kvinnor kvoteras in i ledning och styrelser blir männen mer kompetenta… Ja, alltså, det var ju inte var och en av männen som plötsligt blev så mycket duktigare, det var det att kvinnorna trängde undan de mediokra männen och de män som var kvar måste väl skärpa till sig för att nå upp till kvinnornas nivå… Och det där med majoritet och minoritet. 50% stämmer ju om det bara finns två val. Han kanske är väldigt progressiv och tänker sig 30%”hon”, 30% ”han”, 30% ”hen” och 10% som inte riktigt bestämt sig än utan fortfarande experimenterar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: