• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

AVREGLERA ÄLGARNA

Just nu har vi underliga veckan i svensk politik.

swedish-moose-sign

Det socialdemokratiska oppositionsrådet i Stockholm ställer till det när han skall köpa en flaska whisky, själv brukar jag vänta med att ställa till det tills jag druckit ur den. Men det är väl så med oss sossar, vi är olika.

Sen har vi Filippa Reinfeldt, som inte begripit brevet som moderaterna skrev med Landstingslogga till dom unga anställda i vården, att dom skulle bli av med jobbet ifall sossarna vann valet. Nu har hon efter några dagars tystnad sagt att hon inte satt sig in i det. Men herregud det är väl bara att prata med vårdpersonalen, dom begrep på en gång och blev skitförbannade.

LÄNK

Hon kan ju i alla fall skryta med att moderaterna rekryterat kompetent personal.

Sen det underligaste av allt.

1308080_520_370Jimmie själv, klädd i den dräkt svenska renskötare använde innan samerna kom hit som flyktingar och snodde Lappland av oss

Jimmie Åkessons uttalade att alla skall ha rätt att äga renar. Nu så får bara samer hålla på med renskötsel. Denna rättvisereform skall Jimmie nu berätta om  Jockmocks marknad.

LÄNK

Men han räknar väl med att ta några väljare här och var. Nästa vecka dyker han säkert upp i något flashigt villaområde utanför Stockholm och erbjuder invånarna som låter polacker snickra köksöar, sänkt moms på färgglada kokböcker.

Men man kanske inte skall förvåna sig, folk har dom underligaste husdjur. Grannen sa att han köpt en halv gris förra veckan, vad fan skall han med den till, den ramlar ju bara omkull. Själv skulle jag hellre vilja ha en älg, tycker ren är lite töntigt, som sådana där handväskehundar ungefär. Älg är coolare, som en rotweiler om man jämför.

koi-couture-concealed-platform-block-high-heels-strappy-shoes-available-in-red-nude-or-black-[3]-9085-pAnnies ena fot

Shit vilken bra ide förresten, skall tipsa Annie Lööf om den, hon har ju problem med att försöka stå med ena foten på Stureplan och den andra på en lerig åker. Hon har fått slagsida och är nästan nere på tre procent.. Tänk om det är så att en halv procent av väljarna, dom flesta  på landsbygden går och längtar efter att få äga en älg. Sen så har vi en halv procent till som hänger på Stockholms innekrogar som tycker det är jättebra att hon hittar något nytt att avreglera.

Vips är hon över fyraprocentspärren.

Muddy Boots 01

Annies andra fot, den tjejen har problem.

Det springer runt en massa statliga sosseälgar i skogen som inte är privatiserade, men det fixar Annie och säljer ut dom.

Men tänk om det blir som med vården, riskkapitalbolagen köper upp älgarna sen får vi älgkaos.

Äsch, tror jag nöjer mig med en grävling.

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. Det är nog bara du som kan skriva ett sådant inlägg med suveräna foton på fötter;-)
  Jag läser ju aldrig dagstidningar utan håller mig uppdaterat hos dig. Tur det:-)

 2. Jag har vandrat längs memory lane i dina fotspår både i London och Dublin, du är rätt så duktig på att vara informativ och rolig samtidigt, vi kan väl kalla det att vara informativunderhållare.

  Highgate Cementary har jag jobbat på, nattjobb, dock inte som präst och har icke skickat någon 6 feet down under heller, men vi spelade in rockvideos där, fina vampyrvibbar bland det tysta folket under vargtimmen.
  Apropå Dublin, det blev ett antal spelningar på diverse klubbar, vi gjorde tre A punk av allt inkl nationalsånger, raka rör och the finger, några gillade det, andra ville slåss, stämningen var rå men hjärtlig, ack ack, those were the days.

  Ang Annie och att ha den ena foten här och den andra där, vet du vad jag kom att tänka på? Jo, Jimmie, SD och Adolf,.ursäkta Alfred Petréns minnesvärda motion som var startskottet för det fina Rasbiologiska Institutet, och litteraturhistoria i form av boken Svensk Raskunskap. Det var minnesvärt samarbete mellan dem röda och blåa, Hjalmar Branting och Arvid Lindman gick hand i hand och begärde mätning av sameskallar, herrefolket ville fastslå en gång för alla vilka hörde hemma i folkhemmet, och vilka ansågs vara lägre stående livsformer som man kunde ta avstånd från, nazismens rasläror Ala folkhemmet.

  Nu är det ju givetvis så, att allt det här är lite pinsamt för dig som en socialdemokrat, men då var ju inte sossarna så värst mycket mer rumsrena än SD är idag. Swedala har alltid varit nassevänlig,inom politiska kretsar, inom näringslivet, bland den stora allmänheten och ända upp till den lustiga kalkonfamiljen på slottet, dem gamla nassevibbarna lever envist kvar som skamliga skelett i garderoben det står ordet demokrati på, minnet är kort när man kastar stenar i ett glashus.

  Du kan välja att radera min kommentar, eller så kan du välja att berätta hur nutida sossar ser på det hela med Rasbiologiska Institutet, berättar man om det för blivande ungsossar eller tiger ihjäl det,.jag tycker mig höra ekon av stöveltrampet Ala Socialdemokrati från 20 talet och fram till 56, ibland vet inte den ena stöveln var den andra vill stå, eller låtsas att inte veta om det,.eller hur?

  • Tack, gillar att tänka ut stories när jag reser, man anstränger sig mer för att hitta intressanta miljöer då. Missade en klubb i Dublin eftersom vi var så bakis efter den första.
   Sen när det gäller det andra, så finns det ingen anledning att tiga ihjäl det tycker jag. Däremot har det blivit populärt att beskriva det här som en Socialdemokratisk ide, vilket inte är helt sant.
   Det här ansågs som vetenskap då och ve den politiker som skriver en vetenskapsman på näsan. Rasteorier slog igenom som vetenskap redan innan första världskriget i Sverige, alltså innan den allmänna rösträtten och Socialdemokraterna fick någon makt. Motionen undertecknades av sossar moderater och centerpartister. Centern eller Bondeförbundet som dom hette då, hade kravet på att bevara den svenska rasen inskrivet i partiprogrammet fram till 1945.
   Men det land där det här var mest utstuderat fram till Hitler drev alltihop in i absurdum var USA. Man hade möjlighet till detta eftersom det var ett land med stor invandring på den tiden. Dom flesta västeuropeer hade lätt att få komma in däremot ryssar och kineser svårare. Sorteringen skedde på Ellis Island utanför New York dit emmigrantskeppen anlände. Man ansåg till och med att fattigdom var genetisk, fram till 30-talsdepressionen som bevisade motsatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: