• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

MAX MED DUMHETER

”Vinner S och V valet så blir det katastrof.”

maxFacksmil Aftonbladet

Citatet ovan kommer från  bröderna Richard och Christoffer Bergfors, söner till hamburgerkedjan Max grundare. Jovisst, det handlar om dom sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar och sänkt restaurangmoms. Dom har gjort sig en rejäl hacka på Alliansens sänkningar och är rädda för att dom förmånerna försvinner efter valet. Vad dom gjort för nytta är svårt att bevisa.

I ett brev till dom anställda förklarar dom den kommande katastrofen ( länk ), men nu svär dom sig fria från att det är en uppmaning att rösta på Alliansen. Nu kan det väl inte vara så illa att Max ägare är Sverigedemokrater för då vägrar jag äta där.

Men om nu Max anställda inte skall rösta på sossarna eller något närstående parti, inte uppmanas att rösta på Alliansen och Max ägare inte är Sverigedemokrater vad fan menar dom då ?

Tänkte hjälpa dom lite, hittade en lista på Wikipedia över svenska småpartier som får dom flesta små protestpartier ute i kommunerna att framstå som folkrörelser.

 • Den kokta grodans-parti. Den svenske mannen i nutid. ( fick en röst i Riksdagsvalet 2002 ). Nu kanske inte Max ägare anser att det är så bra om alla deras anställda röstar på ett parti som förespråkar att man skall koka grodor. Kokta grodor är rätt äckligt och lär skrämma bort fler kunder än höjd restaurangmoms.  Vi tar något annat parti från listan.

ronald_mcdonald_jumping1Varför en amerikansk clown

 • Shamanens-urbefolkningen-parti. ( fick två röster i riksdagsvalet 2002 ) Det här kanske vore något för för Max alla anställda. Alla som jobbar där klär ut sig till Roger Pontare, jojkar och slår på trolltrummor, säger bara Ronald Mc Donald släng dig i väggen.

   pontare101_v-contentgross

När vi har ett svenskt alternativ.

Okej förrförra året tog dom fyra ägarna ut en vinst på 100 miljoner kronor, alltså 25 mille var. Det är kanske det som är det egentliga problemet, inte restaurangmomsen eller arbetsgivaravgiften. Det handlar om några kronor per meny, samtidigt som dom arbetslösa får klara sig på halva lönen eller dom långtidssjuka med usel ekonomi. Dom har inte råd att äta där samtidigt som andra har råd att stoppa i sig hur mycket som helst.

Till exempel Annika Falkengren VD i SE-Banken.

Annika_Falkengren-1

”Hej, jag skulle vilja fira mitt bonusprogram på 20,5 mille. Jag vill ha 5000 Suprememenyer, en lastbil lökringar och två oljefat Hot Creole-dip.”

Nej, det händer givetvis inte, däremot finns det en massa människor i det här landet som inte har råd att äta på Max. Kanske det vore bättre att dom krävde mer social rättvisa eller höjde lönerna för dom anställda. Alla länder i EU lider av för låg efterfrågan och dom rika som roffar åt sig en allt större del av kakan gynnar inga hamburgerkedjor eller andra serviceföretag heller.

Men dom resonerar väl lika dumt som vanligt.

När alla företag har världens fattigaste anställda och världens rikaste kunder är himmelriket nära.

Så tänker bara riktigt stora jävla egon.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

 1. Föredrar nog dina inlägg om London eller vädret, här hänger jag som vanligt inte med. Å Max hamburgare har alldeles för mycket gegga på;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: