• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

EEEEEEEEEE UUUUUUUUUU

Eller konsten att skylla ifrån sig.

Så här gör du, forma munnen till ett stelt leende, tungspetsen skall befinna sig precis bakom tandraden.

Andas ut och låt stämbandet jobba.

Sen formar du munnen till en ring, nej överdriv inte, ingen modebloggsputmun naturligt bara, tungan på samma ställe, andas ut.

Nu tar vi bägge sakerna efter varandra, hur låter det?

EEEEE UUUUU

Grattis, du har just kvalificerat dig som minister i regeringen.

0465398691116_192

Du behöver inte kunna så mycket för att bli minister nämligen. Blir det för svårt, för jobbigt, du kanske inte har lust eller bara tycker du uträttat tillräckligt fram till valet, så EUar du bara lite åt journalisterna.

Jordbruksministern Eskil Erlandsson gjorde det för ett tag sedan när en journalist frågade om det inte var dags att förbjuda transfetter. Transfetter finns i vissa livsmedel, är cancerframkallande och den enda vettiga funktion dom fyller är att dom drar in pengar till dom om säljer dom. Det finns till och med en riksdagsmajoritet för förbud. Men jordbruksministern ville invänta EU först, vilket inte danskarna gjorde utan förbjöd skiten.

Sen har vi den stora lekstugan som kallas järnväg. Tågen ramlar av spåren som inte sitter fast, spårar det inte ur så beror det oftast på att det är inställt. Fast inget fungerar sparkar man personal. Nu börjar kraven på att stoppa avregleringen, men vad skriker man då ?

EEEEEE UUUUU

510px-Catharina-Elmsäter-Svärd_B

Enligt infrastrukturministern så skulle aldrig EU gå med på det. Däremot har Storbritannien gjort just det, efter flera allvarliga olyckor. Men det är ju skillnad, dom får ju också köra bil på fel sida av vägen och ha ratten där passageraren skall sitta (snacka om handelshinder ). Grekland får slarva bort hela statsbudgeten och alla länder får diskriminera romer.

Nej, nu sitter jag bara och ironiserar, visst är det viktigt att vi frågar EU om vi får ha tåg som står kvar på spåren och om vi får slippa transfettcancer. Egentligen skapades EU för att hålla ordning på oss svenskar. Eftersom det här landet är rätt glesbefolkat, så blev det problem och man fick ta hjälp av några gamla öststater också.

Ja men tänk er själva dom romer som sitter med sina pappmuggar i gathörnen och tigger, eftersom dom dragit från fattigdom och diskriminering i Rumänien. Tänk om dom inte skulle få välja aktör när dom skall åka tåg hos oss.

Klart Rumänerna i Bryssel blir upprörda.

Men snart är det val till EU parlamentet, då kommer EU att vara jättebra i alla fall i några veckor.

KajsaLisa

Annonser

10 svar

 1. Så lätt att gömma sig bakom EU och slippa ta ansvar själv…

 2. Oooops! Ironi på högsta nivå här. Alltså om jag tittar på din bild av Eskil Erlandsson så ser han ut som en dammsugarförsäljare från 1980-talet, men det kan han ju iofs inte rå för om man säger så…

  Åsså läste du kanske att SJ ska spara en miljard i år. Pyttsan. Du lär nog kunna rapportera om fler urspårningar framöver, även om det inte är SJ:s fel. Det är ju Trafikverket som vi ”sponsrar” med våra bilskatter bland annat som ska åtgärda rälsen med mera…

  Å rumänerna vill jag inte ens tala om…

  Svar: Tack för tipset! Grejen är den att jag köpte hårddisken i originalförpackning av en kollega som hade fått den i present. Men han hade redan en likadan så han frågade om någon ville köpa den. Jag nappade. Fick disken och kvittot och… ja du ser. Men det drabbar ju ingen fattig som jag brukar säga;-)

 3. Skyll inte på mig, jag röstade nej.

 4. Vad bra att jag fått veta precis vad som fodras av en minister. Detta kan nog stämma bra. De verkar som om de ovanstående ministrar har lärt sig detta riktigt ordentligt. De verkar ju har suttit där ett bra tag..

 5. Oooh love love love detta inlägg :). Helt patetiskt med SJ. De kanske ska lägga ner hela kollektivtrafiken i Sverige, för det är ju ingen mening att försöka ha någon när det bara funkar på vissa sträckor och ibland, och vissa utvalda årstider. För det är ju för dyrt att ha sånt där som infrastruktur. Man kanske skulle flytta till Italien. Visst är det kris och katastrof där pga finanskrisen, men de håller kollektivtrafiken fungerande iaf…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: