• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

NU KÖR VI RETRO.

Igår var det både sol inne och sol ute, passade på att fota solig sommarmiljö från 50-talet till trissen. Bara för att retas med Marit som skrev att hon inte ville gå ut och fota i ruskvädret gjorde jag det idag och lägger in det bland hennes helgbilder 🙂 . Måste ha lite frisk luft i helgen och ägnade jag mig åt inomhusfotografering igår när solen sken, får jag skylla mig själv.

Jag behåller 50-talstemat från i gårdagens triss, men byter ut dom småskaliga modellsommarbilderna mot höstrusk, storstad och riktig miljö. Femtiotalet är glödhett, gamla ikeamöbler säljs för hutlösa priser och alla drömmer om att ha designade 50-talssaker hemma. Men vi tappar bort något i det, under det här decenniet var design något som skulle vara funktionellt och underlätta folks vardag. Idag så har begreppet design mer och mer fått betydelsen ”haha, jag har råd med mycket finare smak än dig din fattiga jävel, kolla in på facebook vad jag köpt”.

DSC_2126 (kopia)

Men  istället skall vi hitta lite 50-tal i det offentliga rummet som inte går att köpa på tradera Jag begav mig till Vällingby, där det finns hur mycket 50-tal som helst, men ingen tänker  på den. Tog en fika på konditori Pallas och såg en intressant miljö genom vattendropparna på fönstret.

DSC_2128 (kopia)

Visst kan du äga dom här snygga 50-talslamporna och teakfasaden i bakgrunden, det är bara att fota. Sådana här bilder blir alltid bättre när det är blött, duggregn är perfekt.

Sen kan du för några hundralappar fixa en förstoring glasa in den och hänga den på väggen. Du slipper alltså ligga i sängen, krama din svindyra stringbokhylla från någon hajpad vintagebutik  och tänka min. För alla vet vi innerst inne.

Kreativitet kan inte köpas för pengar.

KajsaLisa

Annonser

28 svar

 1. Snyggt! Och jag ärvde mina föräldrars gamla 50-tals teakmöbler, soffa, fåtölj, bord och stringhylla, och målade om blankt rött och svart när jag inredde min första egna lägenhet på 80-talet… Inte mycket till värde i dem nu, men de var funktionella för mig då 😉

 2. Härligt mammas gata för mej eftersom jag gått där ett otal gånger när jag skulle hämta ut tåg från vagnhallen;-)
  Ha en bra kväll
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2013/11/03/10315206-helgbilden/

 3. Ha ha, stämmer bra det du skriver. Vi har haft ärvda, gamla, renoverade, ommålade möbler hela livet. Nu har vi faktiskt köpt nytt till både kök och vardagsrum och jag njuter av det. Men i gillestugan står farfars snickrade bord kvar. Och även i hallen är det bara gamla arvegods. Skönt med blandning.
  Måste skaffa nåt form av regnskydd till kameran så jag kan fota i regn. Kan du rekommendera något?

 4. I Vällingby har jag vistats mycket – mest under 1970 och -80 talet. På min gård i norr har jag en hel del 50-tals grejer kvar i föräldrahemmet. Mina barn gillar det skarpt, men jag är inte så förtjust. Tur att jag har ett nytt timmerhus där jag bor ;-))

 5. Snygg är inställningen att återanvända och bevara!
  Och nog har du rätt i att kreativitet inte kan köpas för pengar- men resultatet kan säljas dyrt har jag förstått 😉
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 6. det ser inte ut som det gjorde förr i Vällingby när jag var där och handlade 🙂

 7. Jhon är lätt en blivande rocker. Hon har redan varit på hårdrocksfestival 😉 Skogsröjet i somras 🙂

 8. Jag hade stringhyllor när jag var ”liten” – de skruvades fast i väggen och efter några år med böcker i och ur hyllorna lossade skruvarna. Inte så praktiskt men vackert.

  Dina bilder är mycket vackra.

 9. Det blev snygga kvällsbilder, gillar den utelampan!

 10. Gillar retro, skulle kunna tänka mig att ändra om hela inredningen här hemma med bara retroprylar 🙂

 11. K5:an – det nya centrumet i Vällingby fick pris som Årets Bygge för några år sedan. Har faktiskt aldrig varit där, men har hört av en kollega att många butiker och food courten har fått stänga p g a för dåligt underlag av kunder. Himla synd faktiskt.
  Gillar inte bara byggnaden utan älskar retro lamporna också.

  • Stämmer, det är rätt ödsligt tyvärr. Man har tydligen förstått att man gjorde fel när man inte lade Systembolaget i byggnaden som skulle gett fler besökare. Sen har inte Vällingby riktigt den kundkrets som krävs, många i området har bott där från början och är pensionärer. Men man bygger nytt nu och jag hoppas det löser sig med centrumproblemet för jag gillar det. Speciellt för att man inte gjort galleria av det.

 12. Gillar såväl retro som dina kvällsbilder! Utebelysningen är riktigt häftig! Har haft en del retroprylar men de åkte ut när vi flyttade! Ibland saknar jag dem!

 13. Underbart, köper din text och slutorden – love it. VIsst låter det bättre på engelska i sådan här fall? =) Gillar dina bilder också och du har så sant, varför köpa dyrt när man kan kreera själv?

 14. Läckra bilder. Man blir litet melankolisk av gråväder och duggregn, på ett mysigt sätt.

  Kul att du tog upp det där med stringhyllor. När vi flyttade ut hit hittade vi en hel hög med stringhyllor i en av ladorna. Eftersom vi inte ville ha dem själva satte vi ut en annons på blocket, tror det var 250 kr för fem stycken eller nåt i den stilen. Vi blev nedringda… Det blev en kille från Norrland som åkte hela vägen ned till Sthlm och köpte dem. Vi lantisar tänkte bara, de är inte kloka, tokstollarna 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: