• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 17 andra, prenumerera du med.
 • Kategorier

DET FRIA ELEVVALET.

gregerHittade ingen bild på profilskolans rektor i profil, får ta en framifrån istället.

Uppdrag granskning har avslöjat att friskolorna väljer bort elever med särskilda behov. Barn med konstiga efternamn ( alltså invandrare ) och andra som inte passar in i normen.

Rektor Greger von Sivers på Profilskolan i Välligby jämför ungar msom har ADHD med cancersvulster och ruttna äpplen, sen vill han inte ha svart musik  på musiklektionerna. Dom som lyssnar på rap bor tydligen i Tensta och springer runt och våldtar hela tiden. Det var ju tur att han förtydligade sig, med rap. Trodde han menade jazz och godspel.

På Profilskolan kan man tydligen läsa Svärmorsdrömsprogrammet med välartad inriktning. Inga ungar där med taskig bakgrund, dom delar nog både ut slutbetyg och stamtavla.

Det var samma visa i andra skolor, välartade svenska barn fick plats, en verkade något skumt så var skolorna fullproppade med elever och då tog man inte mot fler.

LÄNK

Men tänk om Uppdrag granskning missförstått det här, tänk om det var så här det var meningen att det skulle bli när marknadskrafterna fick råda.

Skolvalet går ut på att skolorna väljer barn. Skolorna väljer alltså bort barn med ADHD, barn med arbetslösa föräldrar eller invandrarbakgrund.  Eftersom marknaden inte har behov av sådana barn så kommer dom att försvinna. I framtiden kommer det bara att födas barn som inte har några funktionsnedsättningar, fysiska handikapp eller utländsk bakgrund. Alla barn som föds är ariska mad medelklassföräldrar i villaområden där bägge har akademisk bakgrund minst tre generationer tillbaka och som lyssnar på dansband.

Alla problem med utanförskap och segregation är lösta

Visst är marknaden underbar.

KajsaLisa

6 svar

 1. Ooooops! Ja klasskillnader kommer ju tyvärr alltid finnas, även i Sverige. Tragiskt men sant. Det konstiga är dock att just en gymnasieskola i Rinkeby med endast andraklasselever hade de bästa genomsnittsbetygen i Sverige. Det var visserligen för några år sedan, men ändå!
  Moderata Täby har tagit tag i problemet på sitt eget sätt. Barn med ADHD och Asperger går direkt till en specialskola från första till sista klass…

  • Jag har också hört talas om den och visst är det jättekul att dom lyckas. Dom lär visst ha en väldigt duktig rektor. Men jag tror inte det blir likadant överallt. Att samla barn med särskilda behov i samma skola kan fungera, även om jag inte är moderat. Känner en som gick i Ängkärrsskolan i Solna för dyslektiker och honom gick det jättebra för.
   Men tyvärr är den nedläggningshotad, den har ett stort upptagningsområde och Stockholms kommun vill inte betala för att skicka dit elever längre.

 2. Marknaden är gud…. Jag blir inte ens förvånad längre. Och von Sivers, vad är det för konstigt namn, han får inte gå på min skola i alla fall…

 3. […] Annika Högberg, Göran Johansson, Ola Möller, Roger Jönsson, Peo Wågström, Johan Westerholm, Kajsa Lisa, DHE, DN1 DN2 SvD1 SvD2 LB SS, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: