• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

VA FAN DET HÄR GÅR JU INTE ENS ATT HEADBANGA TILL.

SHIT VAD SVÅRT DET BLEV NU DÅ

Nu vill Fototriss-Helena att jag skall illustrera en låt med tre bilder, ja ja skratta bara kanske är skitenkelt för dig, men det blir liksom ett problem här.  Jag har lite udda musiksmak.

Om vi gör så här, att jag fotar en stol ovanifrån sen underifrån sen en vanlig bild. Ja men vaddå, busenkelt Under and Over It med Five Finger Deahtpunch, okej ni ser själva det är bara jag som lyssnar på dom. Får väl kolla in youtube, vi har ju hon Philipsson, nej inga vibbar alls, Ledin då, kanske men jag har inga plastsandaler att fota, nej nu vet jag.

bild-7

Min festivaloutfit på Bandit Rock Awards  2012.

DSC_1127Döpt till Inviseble Rockchick, eftersom jag inte befinner mig i den utan står nyduschad mitt emot insvept i ett badlakan och fotar den. Den sitter faktiskt bättre på mig än som den ser ut här, hängde upp den med snören och den håller på att ramla ihop. Men nu måste jag sticka iväg och fota nästa bild, har den inte i arkivet.

DSC_1948 (kopia)Sådär, en färsk rondellbild, rondeller gör sig väldigt bra i mörker, nu kommer sista bilden.

IMG_2905 (kopia)Den här klockan har hängt ett tag på Earl Courts tunnelbanestation i London och hängt med i en tidigare triss, men jag hittar nog ingen snyggare klocka idag.

NEJ TJUVKIKA INTE DET ÄR SKITENKELT

(Har du redan listat ut svaret och inte vill läsa en massa blaj är det bara att scrolla förbi.)

Okej jag vet, det är jättesvårt att inte scrolla ned och kolla, men jag lovar du kommer bara att bli besviken, var det så enkelt? För att du inte skall bli frestad så pausar jag den här trissen och lägger in lite praktiska festivaltips. En festivaloutfit skall ju inte bara vara cool utan även praktisk. Linda har en liknande rock men mobbade mig i sina högklackade stövlar under hela middagen på Vapiano, för att jag inte skulle se ett skit av konserten med dom låga klackarna.

DSC_1119Sen ner till Munchenbryggeriet för att avnjuta Bandit Rockawards  2012, två grader varmt, regn, vatten med istrotoar under. Lindas högklackade stövlar släpper hon suger tag i mig för att inte ramla och vi rutshar nedför Torkel Knutssonsgatan.

IMG_1009 (kopia)

Men resten av publiken hade också praktiska festivaloutfits, vi landade i en kö med mjuka blöta dunjackor som stoppade vår okontrollerade färd. Nu står Linda och jag med näsorna inborrade i varsin blöt dunjacka framför oss och insuper den sunkiga doften. Visserligen är det inomhuskonsert, men kön är en förbandsspelning lång ungefär. Rockarna är rätt praktiska, bara att skaka av sen headbangar man håret torrt.

img_1263-1Sen är det alltid praktiskt med stora fickor, jag får plats med en Guinness i min ficka om jag lutar den kan jag stänga locket.

dsc590-1Fickorna på Lindas rock är lite mindre, men det gör inte så mycket, eftersom hon dricker Buddington på burk.  Nu till själva tricket, som Linda kommit på. Vakterna kollar i den medhavda väskan och muddrar en på kroppen. Man har rocken slängd över armen, ”tog bara med den ifall det blir regn” typ, Sen håller man ut armarna med rocken hängande över armen, då missar dom den ifall man ser oskyldig ut. Nu fungerar inte det eftersom det är två grader varmt och hällregnar, det ser för misstänkt ut och vi har ingen lust att göra det heller.

img_1006-kopiaDet gäller att vara smart här, alla dunjackor börjar förvandlas till dyngjackor och blir tyngre och tyngre, kön allt mer irriterad. Vakterna försöker rationalisera insläppet genom att muddra uppåt i kön. När dom kommer upp till oss så får dom syn på kameraväskan jag har över axeln.

”Är det en systemkamera i den där” frågar vakten, jag nickar oförstående, ”den får du inte ta med in” fortsätter hon.

”Ja men vad gör vi då” frågar jag.

”Häng med mig”

Nu hänger jag och Linda på vakten förbi en halvtimmas kö ungefär in till garderoben, där vakten kontrollerar att jag lämnar in kameraväskan mot särskilt kvitto, sen försvinner hon ut igen.

”Skall ni inte hänga av ytterkläderna,” frågar tjejen i garderoben.

”Jovisst” svarar jag, ”vi skall bara skaka av dom först så vi inte blöter ner andras kläder.”

Jag och Linda går bort en bit, stoppar diskret ned ölen i min rygga, skakar ur rockarna och sen tillbaka till garderoben.

”Guud vad omtänksamt av er” säger tjejen i garderoben

Hon får ett oskyldigt präktigt leende tillbaka, sen bort till baren.

IMG_1010 (kopia)Två glas isvatten tack.

Sen in på damtoa, in med håret i handukstorken så man ser helvild ut, fixa lite med sminket och plastmuggarna från baren byter vätska. När fyllskallen med en plastmugg med stor starkblask för 70 kronor dyker upp och säger, ”fan dricker du bara cola tjejen,” får han ett hånflin tillbaka.

Sen är det bara att ta upp kompaktkameran ur jeansfickan och börja fota.

Svaret på trissen ligger under den här bilden.

IMG_1044 (kopia)Visst var det enkelt.

Det påstås att Rock Around the Clock var det första rocklåten, men rocklåt, jag vet inte riktigt känns lite för flåshurtig, sen går den ju inte att headbanga till. Dessutom så har inget Rockband gjort någon cover på den. Lägger in en Chuck Berrylåt med Judas Preist. Den här publiken vet hur man uppför sig på konserter. Jämför med dom tuggummituggande tjejerna i första videon.

Ifall någon missat och vill ha lite tips på konsertfotografering och missade mitt inlägg i veckan, ligger en länk här.

Rock and Roll photoschool.

KajsaLisa

Annonser

58 svar

 1. Ja just rocken runt i rondellen till klockan får man det lika klart som Bullens Pilsnerkorv 🙂 Härligt upplägg 🙂 Fiffigt dessutom! Jag höll mig inom Sveriges gränser 😉 Ett tag hade jag tre trasiga skor på g också 😉 En annan stor idol!

 2. Jag gissar på TNT med ACDC.

 3. Hehe, du och dina upptåg. Var helt inställd på att du skulle välja någon låt med någon grupp som typ du och två till känner till 😉 Gillar bilderna och den oerhört vanliga och kända gamla dängan. Nästan så jag fick lite spring i benen.

 4. SHIT vad lätt det var! Trodde det skulle bli svårt men sen bara uppenbarade det sig! Det var ju en klockren rebus du fixat till! :O) En perfekt tolkning!

  Ha en skön söndag!

 5. Rolig tolkning!

 6. Förstår inte ett enda dugg!
  Makes no sense at all.

 7. Jag tog den direkt, Nåja vid rondellen om det är Rock around the clock! Annars har jag ingen susning! Otroligt kreativt! När jag har skickat kommentaren ska jag kolla svaret och resten av inlägget”! 😉

 8. Ha ha, det var faktiskt litet oväntat! Den låten (och gruppen) vet ju till och med jag vilka den är 😉 Kreativt och kul att låta varje bild symbolisera varsitt ord i titeln.

  Och oljerock, ja… Vad roligt att se att de används fortfarande. De som är så perfekta i alla väder, men som man sällan ser numera tycker jag. Det var väl i början av 90-talet som de blev trendiga. Jag önskade mig i alla fall en lång variant att ha när jag red, eftersom de går ned över benen och står emot regn och inte rivs sönder av grenar i skogen.

  • Tror dom är rätt trendiga fortfarande bland dom som rider western, men det är ju rätt nischat. Tycker för övrigt att det är synd när bra grejer blir trendiga en tid eftersom den verkar hålla i evigheter.

 9. Nu kommer livsandarna igång och det börjar rycka i benen!

 10. Tog den! 🙂 Du har varit schyst med din pedagogiska triss och gjort det lätt 🙂 Och jag är tacksam!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 11. Visst är det lite ös i låten men inte som nu för tiden;-)
  Gillar outfiten eftersom jag gillar svart.
  Bra triss även om du tycker musiken är mossig;-)
  Ha det
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2013/10/26/10294110-fototriss/

 12. Vi lyckades inte komma på, vi trodde det skulle vara nåt modernt som vi inte vet någonting om. och så var det musik från vår ungdom! Jättebra trissat.

 13. Underbar tolkning och en härlig låt….=)

  Kram Ninni

 14. Jag är så värdelös på sånt här…. Men jag kunde!!!! YIPPI!!! Rock around the clock!!! Du har räddat min dag! Härlig triss>!!!

 15. Vilken superbra triss! Till och med jag klarade av att gissa vilken låt 🙂
  Ha en bra dag!

 16. Hahaha! Låten hade jag då aldrig kunnat gissa mig till. Men din outfit är riktigt cool måste jag säga. men du, glöm inte att stänga gylfen när du sätter på den;-)
  Åsså tack för alla tricks att smuggla in både dryck och kamera. Dryck har jag aldrig lyckats med, vilket kan bero på att jag aldrig försökt. Men visst, min lilla kamera har alltid hängt med. Dumt egentligen, då jag knappt tagit några vettiga bilder med den under mörka förhållanden;-)
  Toppen inlägg förresten!

  • Men om jag struntar i att stänga den och struntar i trosor också, så kanske jag får in systemkameran också. Dom här grejerna är som trolleri ungefär, det gäller att avleda uppmärksamheten.

 17. Kan det var rock around the clock?

 18. Kunde inte gissa låten, skrollade och skrollade, till slut kom jag inte ihåg vad saken gällde. Fastnade i kön. Roligt inlägg! Rock Around the Clock var på modet när jag var liten …

 19. Kul följa med på dina upplevelser:). Jag tog låten direkt, bra tolkning.

 20. Sent ute, men fiffigt var det allt… Jag har gjort en fototriss som borde vara lätt att lösa om man vet vad som jag gjorde de sista mànaderna..

 21. Ohh, jag har saknat att läsa dina inlägg, det här var kanon! Och jag tog låten, väl trissat. Sen är det väl så att Bill Haley var den första VITA rocklåten, som vanligt snor vita från de färgade och skriver sen om historien som att det var de vita som var först… Men så mycket rock är det verkligen inte…

 22. Ja klockan avslöjade låten! En bra triss och en riktigt rolig läsning, skrattade för mig själv här åt dina sätt att fixa förbuden, både med drickat och kameran!

 23. Tänkte bara på Rock Around The Clock! Du vet min generation!
  Ha en bra vecka!

 24. Det var det sista jag förväntade mig här hos dig… att jag skulle lista ut låten alltså, men det gjorde jag!
  Och tack för tipset med jackan över armen, ska komma ihåg det nästa gång jag går med dottern på Yohio eller Sean Banan 🙂

 25. Ja, det var ju tydliga och lättbegripliga ledtrådar, så det var inte några problem. 🙂

 26. Vilken rolig tolkning, jag tog den till slut men fick fundera lite. 🙂

 27. Up around the bend… med Credeence, jo, det var vad jag trodde, men du, fråga mig inte vad jag fick det ifrån 🙂

 28. Ja, den var oväntat enkel! Jag trodde att du skulle välja något som man aldrig hört talas om.
  Men rocktricket, det gör jag med min kamera 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: